megapol Napisano 24 Maja 2018 Autor Share Napisano 24 Maja 2018 Myślę że to koło z boku też trzeba by trochę ubłocić. Za radą kolegi koła poprawiłem, grzybki posadziłem, zieleninę uzupełniłem a tym samym myślę że prace nad: "Frontem 47 - Świerkowa Granica" zakończyłem Oczywiście jak zwykle wrzucam nadmiar fotek i zapraszam do oglądania i komentowania Mam nadzieję, że oglądanie was nie znudziło I tym samym zapraszam do nowego wątku i pracy o nazwie " Front 47 - Psie Pole " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klaymen Napisano 24 Maja 2018 Share Napisano 24 Maja 2018 Wyszło super, i pojazd i diorama. Z pudełka na kółkach zrobiłeś dynamiczny i "żywy" pojazd . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Jest elegancko. A zdjęć im więcej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dbariusz Napisano 25 Maja 2018 Share Napisano 25 Maja 2018 Wyszło super Widać postęp w pracach, każda jest coraz bardziej dopracowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 28 Maja 2018 Autor Share Napisano 28 Maja 2018 Dzięki wszystkim za dobre słowo i bardzo mnie cieszy to, że temat jako sf. cieszy się popularnością. Jak już wcześniej zapowiadałem nowa praca będzie nosić nazwę: Przenicowany Świat - "Front 47 - Psie Pole" Będzie to Polski wkład w walkach na "Froncie 47" gdzie żadna granica nie jest bezpieczna. A jako że ten kraj nie posiada jakiejś zaawansowanej technologii to orze jak może i jakoś daje radę, chociaż nie wiem czy tym razem. Bo na "Psim Polu" po jednej stronie pola bitwy stanie przedstawiany już wcześniej w tym wątku ATLAS A po drugiej HowerKub i jazda uzbrojona w ciężkie karabiny i wyrzutnie RPG Czas przedstawić modele: Atlas to gotowiec z gry Titanfall firmy Play Arts Kai - ATLAS (PVC Figure) najlepiej pasujący do skali przeciwnicy to: Mirage-Hobby 355026 Kubuś - przyszły HowerKub Jazda to figuranci żywiczni firmy Warriors - Polish Lancers Charging nr kat. 35509 Czas przedstawić ich na fotach Wydaje mi się że będzie zawiesić na czymś oko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 7 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2018 "Psie Pole" rozpoczęte Konie posklejałem nad wybuchem popracowałem i wstępnie na testowej podstawce poustawiałem Docelowa dioramka będzie większa z uwagi na wielkość mecha i HoverKubusia. Jak będę robił podstawę to dopracuję explozję, na razie konie czekają na szpachlę jeźdźców no trzeba nad hoverem pomyśleć, ale żem chwalipięta to powstrzymać się nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 11 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2018 Dzisiaj pobawiłem się troszeczkę z HoverKubusiem. Wstępnie i na surowo wygląda jak na fotkach, wiadomo, że szpachla i dopracowanie ale zarys ogólny może być :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 12 Czerwca 2018 Super Moderator Share Napisano 12 Czerwca 2018 ;) profanacja ;) fajnie że masz z tego frajdę nie moja bajka ale oglądam xDDD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2018 HoverKub i konie mnie spowalniają i do dalszej pracy zniechęcają Ale dzisiaj poczta dostarczyła nowe zabawki do Frontu 47 a jeszcze więcej do Stalkera Zaczynam poważnie się zastanawiać nad przedłużeniem życia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 23 Czerwca 2018 Share Napisano 23 Czerwca 2018 Dawno tutaj nie zaglądałem.... "Świerkowa granica" bardzo fajnie wyszła Co do tej nowej dioramy to ten wybuch.... hmmm.... wygląda jak czarcia ręka wyłażąca z ziemi bardzo słabo to wygląda... tak samo jak chudzinowa kawaleria w czasach robotów... rzekłbym groteskowo... Jak koniecznie chcesz użyć konnicy to chyba najsensowniej byłoby pójść z tymi zwierzaczkami ostrzej w stronę robotyki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 Dawno tutaj nie zaglądałem...."Świerkowa granica" bardzo fajnie wyszła Co do tej nowej dioramy to ten wybuch.... hmmm.... wygląda jak czarcia ręka wyłażąca z ziemi bardzo słabo to wygląda... tak samo jak chudzinowa kawaleria w czasach robotów... rzekłbym groteskowo... ad.1 Dzięki za "Świerkową" ad.2 Hmmmm. wybuch faktycznie przyciężkawy i jeszcze do przemyślenia, ale trudno uzyskać lekkość jak ktoś naparza z „Grubej Berty” lub „Dory” ad.3 Tu całkowicie się nie zgadzam, roboty i kawaleria idealnie nadają się do "Przenicowanego Świata" Zresztą nasz artysta Jakub Rozalski przedstawia to w swoich obrazach, które jak twierdzą znawcy podbijają świat i do tanich nie należą. W zasadzie to on między innymi jest inspiratorem mojego tematu przewodniego " Przenicowany Świat - Front 47 "Przypomnę tylko kilka jego prac żeby było wiadomo a co chodzi A resztę można zobaczyć w internecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 jakoś nie bardzo mnie to przekonuje... niby można iść na "czołgi" nawet z motykami i maczugami - tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Browarek90 Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 A dla mnie temat arcy ciekawy. Fajnie że robisz takie cuda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Czerwca 2018 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2018 jakoś nie bardzo mnie to przekonuje...niby można iść na "czołgi" nawet z motykami i maczugami - tylko po co? hmmmm, no nie wiem co mam ci odpowiedzieć. to tak samo jak by pytać, dlaczego mechy Gundam mają miecze, topory a ostrzeliwują się z karabinów i laserów A dla czego nie końmi na mecha?, dla mnie nie ma różnicy i nie analizuję tego czy ma sens jak ktoś zrobi pracę przedstawiającą atak piechoty z granatami na Tygrysa czy jakiegoś teciak,a byle było ciekawie i fajnie zrobione, a czy ten atak odniesie sukces to już coś innego. ( zresztą historia nie raz pokazywała, że największym wrogiem czołgu była piechota, to dlaczego konie nie mogą obskoczyć mecha ) Oczywiście mogę sklejać modele i figurki zgodnie z instrukcjami i historycznie oraz merytorycznie zgodnie z jakimiś fotkami i będzie super i tak samo bo wszyscy korzystamy z tych samych sklepów i dostępu do modeli. Ale po co? mi nie sprawia to przyjemności dlatego jestem w dziale sf. gdzie sam tworzę historię do modelu a nie model do historii. M.A.V szanuję i bardzo cenię twoje rady dotyczące wykonania modelu, dioramy, kolorów itd. i wiesz że z nich korzystam oraz doceniam i liczę, że dalej będziesz mi ich udzielał. Ale nie zapominaj, że to moja wojna i to ja, w tym "Przenicowanym Świecie" decyduję kto z kim i czym będzie walczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 24 Czerwca 2018 Share Napisano 24 Czerwca 2018 megapol - spoko, spoko... bez napiny - ja tylko zawsze mocno praktycznie podchodzę do tematu klimaty S-F to zupełnie nie moja bajka ale doskonale zdaje sobie sprawę że to taka konwencja i pewnych rzeczy nie da się racjonalnie wytłumaczyć... działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Lipca 2018 Autor Share Napisano 3 Lipca 2018 Jakoś nie potrafię się zebrać w sobie żeby popracować nad "Psim Polem" A listonosz dzisiaj zrobił mi niespodziankę dostarczając Soviet Infantry Mech - LB-1 ''Schukow'' Więc się troszeczkę pobawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Lipca 2018 Autor Share Napisano 6 Lipca 2018 Drugi do kolekcji, Tak będzie wyglądał po sklejeniu MechWarrior na Froncie 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Lipca 2018 Autor Share Napisano 6 Lipca 2018 Battle Mechy z Frontu 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 9 Lipca 2018 Autor Share Napisano 9 Lipca 2018 Modele Mechów wstępnie pomalowane, brak washa i pigmentów. Tylko farba - stan surowy, większość tych obić zniknie i pojawią się nowe ale nie takie stalowe Firma MaiM seria Front 46, skala 1/35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 19 Lipca 2018 Autor Share Napisano 19 Lipca 2018 Chwilowo zawieszam wszystkie rozpoczęte warsztaty, żeby skupić się na tym jednym jedynym. Jest to nowy warsztat, nowa trylogia na podstawie książki Michała Gołkowskiego - Stalowe Szczury " Błoto " tytuł pracy której bohaterami jest Reinhardt Komando: Töte den Feind in der Hitze des Krieges "Flammender Ruhm" Na razie parę fotek 1/3 figurantów tej pracy, jeszcze surowi i bez jakiejkolwiek obróbki ale i główny bohater też już jest. Wszystkich fanów 1WW chcę uprzedzić, że to książka sf. i pewne rzeczy nie będą historycznie poprawne więc się nie czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 20 Lipca 2018 Share Napisano 20 Lipca 2018 Figurki tych "niemcow" czekają u mnie w kolejce, i to blisko, ciekawym jak Tobie wyjdą, tylko ja raczej w klimacie I w.s. coś się w temacie zmieniło ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Lipca 2018 Autor Share Napisano 20 Lipca 2018 Figurki tych "niemcow" czekają u mnie w kolejce, i to blisko, ciekawym jak Tobie wyjdą, tylko ja raczej w klimacie I w.s. coś się w temacie zmieniło ? No w temacie 1 w.ś raczej nic się nie zmieniło tylko, że ta książka na której będzie oparty mój warsztat to czysty sf. którą świetnie mi się czytało i bardzo polecam innym, ale opisuje broń ( czołgi ) które nigdy nie weszły to produkcji, i miejsca które oddalone są o tyś. km., a w tej książce opisane są prawie w jednej linii frontu. Osoby które interesują się historią 1 w.ś. i czytały tę książkę powinny wiedzieć o co chodzi (które czołgi, które miasto i którą twierdzę miał na myśli autor) Zapraszam wszystkich do komentowania tego warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 20 Lipca 2018 Share Napisano 20 Lipca 2018 Z powodu Tego Forum zacząłem czytać Gołkowskiego, po 4 tomach przygód Miszy w strefie, które zaliczyłem w 3 tygodnie (świetne, polecam), obecnie męczę "sztywnego", który podoba mi się tak sobie. Zaciekawiłeś mnie tą pozycją (Błoto) no cóż spróbujemy, bo to też strefa moich zainteresowań). Zakończyłem teraz 2 CK z ckm maxim albo szwarcloze z zamiarem popełnienia winetki z czasów przełamania obrony Rosjan przez naszych w CK mundurach na wzgórzu Pustki niedaleko Gorlic. Z ostatniej tam wyprawy przywiozłem odłamek szrapnela który ma być tłem, tylko brak natchnienia. Ale wracając do tematu.Moja obecna makieta pierwotnie miała być "Metro 2033" z powodu winety z czeskiego modelarza (gugle znajduje ją po haśle metro 2033 1/35) i książek jakie pochłonąłem, później trafiłem w wątek stalker no i wtedy Gołkowski a teraz może "błoto"podoba mi się pióro Gołkowskiego ale sztywny mu nie wyszedł... bardzo mi się też podobają te Wasze zielone aranżacje, no i cenowo nie do pogardzenia, w każdym razie czekam "w pierwszym rzędzie" na kolejne zdjęcia, relację .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 20 Lipca 2018 Autor Share Napisano 20 Lipca 2018 Z powodu Tego Forum zacząłem czytać Gołkowskiego, po 4 tomach przygód Miszy w strefie, które zaliczyłem w 3 tygodnie (świetne, polecam), obecnie męczę "sztywnego", który podoba mi się tak sobie. Zaciekawiłeś mnie tą pozycją (Błoto) no cóż spróbujemy, bo to też strefa moich zainteresowań). Zakończyłem teraz 2 CK z ckm maxim albo szwarcloze z zamiarem popełnienia winetki z czasów przełamania obrony Rosjan przez naszych w CK mundurach na wzgórzu Pustki niedaleko Gorlic. Z ostatniej tam wyprawy przywiozłem odłamek szrapnela który ma być tłem, tylko brak natchnienia.Ale wracając do tematu.Moja obecna makieta pierwotnie miała być "Metro 2033" z powodu winety z czeskiego modelarza (gugle znajduje ją po haśle metro 2033 1/35) i książek jakie pochłonąłem, później trafiłem w wątek stalker no i wtedy Gołkowski a teraz może "błoto"podoba mi się pióro Gołkowskiego ale sztywny mu nie wyszedł... bardzo mi się też podobają te Wasze zielone aranżacje, no i cenowo nie do pogardzenia, w każdym razie czekam "w pierwszym rzędzie" na kolejne zdjęcia, relację .. Cieszy mnie to, że chociaż w minimalnym stopniu przyczyniłem się do czytania książek, prace o której wspomniałeś Metro 2033 znam świetna i figuranci też mi się podobają,bo też ich użyłem w "Czyścicielach" - "Sztywny" jak na zombi bdb. Co do książek Gołka to "Ołowiany" z czerech najlepszy, reszta i nawet ostatnia zakończenia do kitu takie jest moje zdanie, ale fajnie opisuje więc dioramki się robi. Więc na "Powrót" też mam pomysł a figurki już z Ukrainy idą Z stalowych będziesz zadowolony są trzy i następna się pisze Z innych pisarzy to bardzo polecam "Na Skraju Strefy" Haladyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Lipca 2018 Autor Share Napisano 24 Lipca 2018 Kopanie okopów to trudna sprawa. ale jakoś to idzie. Figuranci czekają na farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi