megapol Napisano 17 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Nie wiem co to znaczy 35. ale sorry lampa już poprawiona. Zero łatwizny. Czaszka bawołu i szczury to zestaw firmy Mantis Miniatures 35039 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 17 Sierpnia 2018 Super Moderator Share Napisano 17 Sierpnia 2018 35 skala ;) no i od razu lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 I co słychać w temacie ?? Pogoda opóźnia prace ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 24 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2018 I co słychać w temacie ??Pogoda opóźnia prace ? Raczej praca, po 12h w tej temperaturze skutecznie osłabia morale i zniechęca do walki w okopach. A nie będę ukrywał że jestem rylem ( górnikiem ) i teraz akurat zbiegły się przeglądy na obsługiwanej przeze mnie głównej stacji przewietrzania kopalni. (wentylatorów) Zainteresowanych przepraszam za opóźnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryspacz Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 Kapitalny pomysł i wykonanie. Okopy genialne, deskowanie fantastyczne. Do figurek będziesz jeszcze wracał? -bo przy udanym malowaniu całości rażą buty w stanie defiladowym po przebiegnięciu ziemi niczyjej w błocie! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 24 Sierpnia 2018 Share Napisano 24 Sierpnia 2018 ...A nie będę ukrywał że jestem rylem ( górnikiem ) i teraz akurat zbiegły się przeglądy na obsługiwanej przeze mnie głównej stacji przewietrzania kopalni. (wentylatorów) Nooo, to teraz wiadomo dlaczego wzmocnienia okopów w wykonywanej scenie są tak dobrze wykonane - fachura robiła i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 26 Sierpnia 2018 (edytowane) Kapitalny pomysł i wykonanie. Okopy genialne, deskowanie fantastyczne. Do figurek będziesz jeszcze wracał? -bo przy udanym malowaniu całości rażą buty w stanie defiladowym po przebiegnięciu ziemi niczyjej w błocie! ;) ...A nie będę ukrywał że jestem rylem ( górnikiem ) i teraz akurat zbiegły się przeglądy na obsługiwanej przeze mnie głównej stacji przewietrzania kopalni. (wentylatorów) Nooo, to teraz wiadomo dlaczego wzmocnienia okopów w wykonywanej scenie są tak dobrze wykonane - fachura robiła i tyle Dzięki Panowie Słowa krytyki i sugestie co jeszcze poprawić też miło widziane ad1. Tak figuranci wrócą do okopów bo bez nich te okopy i ta praca są bez sensu, staram się jak najlepiej ich poprawić, a nie chcę malować ich całkowicie od nowa. ad2. Kopalnia to specyficzna kraina i do fachury mi daleko . Trzeba to zobaczyć. Więc zapraszam zainteresowanych na wycieczkę do Kopalni Guido w Zabrzu Będzie to namiastka tego jak się pracuje na dole i jak to wygląda. U nas się mówi: "tam gdzie kończy się logika, zaczyna się kopalnia" Ani kanały, ani okopy nie mogą tego oddać. nie będę i nie chcę tego tu komentować bo do emerytury daleko, a o takich rzeczach chętnie przy piwie możemy porozmawiać. Reszta patrz cytat I chciałbym żeby to tak fajnie wyglądało i przykro mi że nie mogę pokazać fotek jak to wygląda Edytowane 7 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Coś się dzieje w temacie ?? Czekam z niecierpliwością na realcję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 5 Września 2018 Autor Share Napisano 5 Września 2018 Coś się dzieje w temacie ?? Czekam z niecierpliwością na realcję No trochę się dzieje, France wróciły do okopów z alkoholem, puszkami i szczurami. Komando czeka aż poczta dostarczy specjalne oznaczenia na hełmy. Tym razem wybrałem tylko parę fotek bo reszta miała słabą ostrość a nie chciałem rozkładać całego osprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 Wstępnie Reinhardt Komando już oznakowane. jednak tak mała kalkomania to nie dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 7 Września 2018 Share Napisano 7 Września 2018 fajnie się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Popracowałem trochę i German stormtrooper wrócili do okopów. Reinhardt Komando Michał Gołkowski - Stalowe Szczury " Błoto " "Po wcześniejszym przejściu przez tyły przeciwnika opasali szeroki łuk i powoli, stopniowo zbliżali się znów do linii okopów, ale tym razem od strony, z której nikt nie powinien się ich spodziewać. Mijali porzucone składy amunicji i sekcje na wpół zasypanych umocnień, przekradali się przez cmentarzyska sprzętów zniszczonych ogniem artylerii, od czasu do czasu przeczołgując przez połacie zrytego kraterami terenu, pośród pustki którego sterczały pojedyncze kikuty bezlistnych drzew. Wszędzie, gdzie szli, towarzyszyło im ciamkające pod stopami i oblepiające buty błoto, w którym tu i ówdzie stały nieduże bajorka i stawy o idealnie gładkiej, martwej powierzchni. Nawet nie sprawdzali, czy woda nadaje się do picia; związki trujące z gazu i trupi jad przenikały wszystko, przesączając się w te kałuże niewidoczną śmiercią. Wszędzie, gdzie się nie obrócili, było błoto: błoto pod nogami, błoto na ścianach okopów, błoto na polach pomiędzy liniami umocnień, błoto we wnętrzach porzuconych ziemianek i bunkrów. Śliska, miękka, bura warstewka brudu zdawała się być integralną częścią ich wyglądu, naturalnym kamuflażem, który powoli wgryzał się przez skórę w dusze, czyniąc człowieka obojętnym i niewrażliwym na wszystko, co nie było bezpośrednio powiązane z przeżyciem. Jak gdyby tylko na to czekając, nagle ryknęły ogniem wszystkie baterie, karabiny maszynowe, armaty i minomioty, zamieniając dojście do linii tylnej w ocean ognia, wypełniony odłamkami szrapneli i tonami przemielonej ziemi. Grunt zafalował pod nogami. Reinhardt słyszał, że któryś z jego ludzi krzyknął, potknął się i spadł po pochyłej ściance do transzei, ale nie było czasu, żeby się zatrzymywać, bo okopy też zaczynały ożywać, z ziemianek i blindaży wysypywali się ludzie, na razie jeszcze zaspani i niezorientowani w tym, co się dzieje, ale było kwestią sekund, zanim..." Walka już trwa, jaszcze jedna lub dwie transzeje i oczom Reinhardta i jego ludziom ukaże się Fort 72 Jak zwykle u mnie nadmiar fotek i brak zdecydowania które wybrać, ale znając życie to je szybko przelecicie Wiem, że wstęp trochę przydługi i fotek nadmiar, ale jeżeli tu dotarliście to możecie napisać swoje krytyczne uwagi. Na pewno wielu z was którzy obserwują moje tematy zauważyło, że preferuję fotografię w trybie macro i wysokiej rozdzielczości, więc widać jak pod mikroskopem wszystkie moje babole i niedociągnięcia. Ale nie mam nic do ukrycia i nie wstydzę się do tego przyznać. Gdy zmienię podejście do swoich prac to zacznę wrzucać foty w rozdziałce 800x600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Fajne podoba mi się, a wyzwanie ambitne... Zacząłem dłubać sturmtruppen, jakbyś miał chęć i swoich obfotografował i wystawił, to .. i czekam na dalszą relację .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 27 Września 2018 Autor Share Napisano 27 Września 2018 Fajne podoba mi się, a wyzwanie ambitne... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Października 2018 Share Napisano 29 Października 2018 .. czy w temacie coś nowego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 29 Października 2018 Autor Share Napisano 29 Października 2018 .. czy w temacie coś nowego ?? Sorry ale na razie nic muszę odreagować w Stalkerze A jak tam twoi figuranci? robisz coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 Jeden skończony, drugi się rozpuścił, bo zachciało mi się użyć benzyny do zapalniczek zamiast oryginalnego płynu do utwardzania pigmentu, a trzeci "sie" robi lub https://zapodaj.net/ee0f29a04e1cd.jpg.html https://zapodaj.net/7476da5fe7551.jpg.html https://zapodaj.net/bb2ef470c413e.jpg.html https://zapodaj.net/13e1ec0b081b2.jpg.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 30 Października 2018 Autor Share Napisano 30 Października 2018 Jeden skończony, drugi się rozpuścił, bo zachciało mi się użyć benzyny do zapalniczek zamiast oryginalnego płynu do utwardzania pigmentu, a trzeci "sie" robi Skąd ten twój ma tyle worów mojemu chyba ktoś podprowadził. Ja też nakładam pigment rozpuszczony w benzynie do zapalniczek, chociaż też mam fixer, ale jak dla mnie to bena lepsza bo szybciej odparowuje Jedyna różnica chyba w tym, że figuranci po moim malowaniu dojrzewają min. tydzień potem resztę robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 30 Października 2018 Share Napisano 30 Października 2018 jak szaleć to szaleć, a w rzeczywistości to i tak wybił by sobie zęby na karabinie albo powiesił z powodu dyndających ładownic W każdym razie 2 CK ze szwarcloze i 1 i 1/2 prusaka już czeka aż się podkuruję i dodłubię "jabola". A co do benzyny, to sam byłem nie mniej zdziwiony niż figurka jak przez noc zamiast się wysuszyć to się rozpuściła, pewnie przedobrzyłem, ale na wszelki wypadek puszka ttrafiła do kubła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 2 Maja 2019 Autor Share Napisano 2 Maja 2019 O kurcze dawno tu nie zaglądałem i zapomniałem zaktualizować, a warsztatów pozaczynanych masa. Jako, że to Przenicowany Świat i Front 47 tym razem akcję przenoszę na Marsa do Czarnej Koloni gdzie Korporacje po kolonizacji Marsa walczą o wpływy i surowce. A więc jakiś czas temu zacząłem coś w tym temacie i poskładałem figurki i nawet pomalowałem najemników z korporacji Van Graaf i w zasadzie utknąłem. Na pojazd dla nich wybrałem JGSDF NBC Detection Vehicle firmy Trumpeter nr. kat 00330, ale to wszystko, bo nawet nie zacząłem go sklejać, ale wydaje mi się, że to najlepsza maszynka dla tej załogi. Nie mam tytułu, ani pomysłu jak tego Marsa zrobić, jest już zasiedlony, ale i czerwone pustynie też się też znajdują, a roślinność po terraformacji planety to dopiero sf. prosto z Avatara. Tak, czy inaczej utknąłem i nie mam pojęcia co dalej robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4slonie Napisano 3 Maja 2019 Share Napisano 3 Maja 2019 Nawiązując do Stalowych Szczurów, będziesz robił atak na czołg lub las po próbie użycia nowej broni gazowej? Świetne prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 3 Maja 2019 Autor Share Napisano 3 Maja 2019 (edytowane) 7 godzin temu, 4slonie napisał: Nawiązując do Stalowych Szczurów, będziesz robił atak na czołg lub las po próbie użycia nowej broni gazowej? Świetne prace. Dzięki W zasadzie miał być atak na czołg, ale model nie dostępny bo opisany w książce to prototyp, dlatego zdecydowałem się na scenkę która przedstawia przebijanie się do Fortu 17. To samo dotyczy walk w samym Forcie, jak robiłem Stalowych, to nie był dostępny model MiniArtu - Kugelpanzer 41 Więc na dzień dzisiejszy do Stalowych wracać na razie nie będę, ale chętnie zobaczyłbym pracę innego modelarza na podstawie tej książki. Edytowane 3 Maja 2019 przez megapol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
4slonie Napisano 5 Maja 2019 Share Napisano 5 Maja 2019 Ciężko będzie zrobić sterowiec w skali 1/72 Cokolwiek w skali 1/72 jest ciężko zrobić z braku tak drobnych dodatków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 8 Maja 2019 Share Napisano 8 Maja 2019 A ja tak troche w innym temacie, bo widzę figurki z Industria Mechanika - jak z jakością ich odlewów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
megapol Napisano 8 Maja 2019 Autor Share Napisano 8 Maja 2019 W dniu 5.05.2019 o 14:54, 4slonie napisał: Ciężko będzie zrobić sterowiec w skali 1/72 Cokolwiek w skali 1/72 jest ciężko zrobić z braku tak drobnych dodatków 4slonie masz rację, że sterowiec trochę ciężko, ale z styroduru dało by radę, skala 1/72 przecież też dysponuje całkiem dużym zapleczem modeli, więc można stworzyć piękne dioramy. Na tym forum wielu modelarzy w tej skali skleja i są to naprawdę dzieła sztuki, poprzeglądaj forum a zobaczysz 1 godzinę temu, Fixer napisał: A ja tak troche w innym temacie, bo widzę figurki z Industria Mechanika - jak z jakością ich odlewów? Jakoś odlewów tych figurek pierwsza klasa, idealnie spasowane części ogólnie jestem zadowolony, jedynie do czego mógłbym się doczepić to przy zestawieniu z innymi figurkami w skali 1/35 wyglądają na jakieś małe, te figurki mają wys. 49-50 mm w hełmach co daje wzrost 175cm, zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy wojacy to chłopy po 182cm wzrostu, ale w tym wypadku widać przy figurkach innych firm tą różnicę, na pocieszenie dodam, że drugi zastaw figurek Porpoise Shock Troopers Industri idealnie pasuje do Brygady Pawn. Z czystym sumieniem mogę polecić, chociaż cena zaporowa, ale za jakość i unikalność trzeba zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi