Tap-chan Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 Ciut bliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Stycznia 2019 Share Napisano 13 Stycznia 2019 To co wstawiłem to czysta dysza, dla lepszego zobrazowania jaki był kolor bazowy wnętrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 13 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 13 Stycznia 2019 30 minut temu, Tap-chan napisał: To co wstawiłem to czysta dysza, dla lepszego zobrazowania jaki był kolor bazowy wnętrza. Biały, kremowy? Czyli jak zrobię suchym pędzlem, to mniej więcej powinno być dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 20 Stycznia 2019 Witam. Pracowałem nad wylotem dyszy i na razie wyszło mi takie coś. Zostawić tak, czy jeszcze wykonać na tym jakiś zabieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 Witam. Czy mógłby mi ktoś doradzić, jakiś dobrej jakości lakier bezbarwny coś jakości GX-100 tylko że półmat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Jak dla mnie to te ciemne paski wewnątrz są za równe i dziwnie wyglądają. Może coś w ten deseń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 Dziękuję. Dysza jeszcze nie jest skończona. Na samym końcu będę nad nią pracował, podczas gdy model będzie schnął po nałożeniu lakieru beznarwnego. Nie wiem czy da się uzyskać taki efekt z tak beznadziejnie odlanej dyszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 (edytowane) Masz np cienie Tamki? Ew pigmenty... Edytowane 3 Lutego 2019 przez Tazman79 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 Tak mam cienie Tamki od "A" do "D" i kilka pigentów także. Jakie by były potrzebne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 Najpierw całość na biało, później delikatnie przeciągnąć Burnt Redem z cieni D żeby trochę np ten biały przypalić. Później Oil Stain. Ja czasem z serii B używam Snow żeby ew troszkę rozjaśnić. Generalnie musisz sobie sam pokombinować, w zależności jaki efekt chcesz uzyskać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 Dobrze, zrobię po kolei tak jak napisałeś Dziękuje za radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tazman79 Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 2 minuty temu, jawkers napisał: Dobrze, zrobię po kolei tak jak napisałeś Dziękuje za radę Oczywiście nie musisz robić dokladnie jak ja. To był tylko przykład Jeśli chodzi o F-16 to wnetrze dyszy najpierw malujemy na biało a pozniej sioe bawimy wg wlasnego uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 3 Lutego 2019 Share Napisano 3 Lutego 2019 2 godziny temu, jawkers napisał: Witam. Czy mógłby mi ktoś doradzić, jakiś dobrej jakości lakier bezbarwny coś jakości GX-100 tylko że półmat? Wymieszać GX100 z GX114? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Lutego 2019 @Mbrnnr dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Lutego 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Lutego 2019 Model przygotowuję pod nałożenie kalkomanii. Lewe skrzydło jest gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 3 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 3 Marca 2019 Witam. Model wypolerowałem i już miałem nakładać kalkomanie. Zobaczyłem, że producent nie wykonał wszystkich kalek. Postanowiłem zamaskować i pomalować miejsca w których są cienkie czarna paski. Pomalowałem i naniosłem wash na koła. Opony pomalowane są dopiero jedną warstwą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 4 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 4 Marca 2019 Witam. Paski pomalowane oraz "klapka wlewu paliwa". Zdjęcie z internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Powiem Ci że fajny model zaczyna wychodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 10 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 10 Marca 2019 Dziękuję Solo. Pierwsze kalkomanie nałożone. Podwozie przybrudzone, nie wiem czy nie za mocno? Oryginał miał prawie czyste podwozie, ale stwierdziłem, że nudno będzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2019 Witam. Nakładanie kalkomanii ciąg dalszy. Strona lewa gotowa, jutro strona prawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 fajnie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Ten napis US AIR FORCE to też kalka? Bo wygląda jak malowany od masek. Tak Ci kalki wsiąkły w farbę pięknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 16 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 16 Marca 2019 Dziękuję. Tak to kalka. Malowany jast tylko czarny pasek. Do kalek używam set i sol z Microscale. Mam też do kalek specyfiki z Mr.hobby NEO, ale robiłem testy porównawcze z Microscale i Mr.hobby marnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 17 Marca 2019 Autor Super Moderator Share Napisano 17 Marca 2019 Witam. Kalkomanie położone na całym modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi