bazylms Napisano 26 Marca 2018 Share Napisano 26 Marca 2018 Coraz ładniej zaczyna wyglądać. A weathering łańcuchów masz już załatwiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Bardzo się podoba, malowanie itd. Co do urody samego Spee, w zasadzie nie ma brzydkich okrętów, trzeba tylko dostosowywać w odpowiednim czasie odpowiedni okręt do odpowiedniego stanu... że tak powiem dewiacji Kurde ciekaw jestem Twojego Spee z kartonu, jest gdzieś w czeluściach internetu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 (edytowane) Kiedyś był na kartonworku, pamietam jak dziś Mój do dzis gnije na szafie u staruszków Edytowane 28 Marca 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 28 Marca 2018 Autor Share Napisano 28 Marca 2018 Jest na kartonworku do dzisiaj już 14 lat minęło od czasu ukończenia . http://www.kartonwork.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=18261&p=48897#p48897 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Eee Bartku no nUFka funkiel, mój jest już pełnoletni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zibi85mig Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Dzięki za namiary. Prawdziwy vintage Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 28 Marca 2018 Share Napisano 28 Marca 2018 Maximilan hrabia von Spee bylby dumny! Karton piękny, plastik super... Na prawdę dobrze to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 9 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2018 I u mnie coś ruszyło :P co prawda nie dałem rady ukończyć bestii, ale zawsze coś : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Kwietnia 2018 Share Napisano 9 Kwietnia 2018 No i fajnie. Dorób jeszcze oleisto brudny ślad wokół łańcucha i będzie gitara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Hej, wszystko fajnie ale rufowy łańcuch kotwiczny był inaczej położony... W Twoim wykonaniu wyrzutnia torped raczej by miała problem z obrotem Na fotce jest prawidłowe położenie łańcucha. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Well spotted my dear Watson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 10 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2018 skrócony jest wyciapany smarami jest próby brudzenia parkietu są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 10 Kwietnia 2018 Share Napisano 10 Kwietnia 2018 Wokół łańcucha powinien być brunatno bązowy, jak przepracowany smar zmieszany z rdzą, coś jak van dyke brown... ale tylko tam gdzie łańcuch ślizgał się po pokładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Czym, jak brudziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2018 a teraz ? Czym, jak brudziłeś? ustrojstwem poniżej i zmyłem benzyną do zapalniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Kwietnia 2018 Share Napisano 11 Kwietnia 2018 Nie. jak tutaj: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Hmm, żeby taki ślad jak na zdjeciu uzyskac to dość ciemna ta plama musiała by byc. Zrobi się przesadnie brudno na tym pokladzie.. A nie było tak zle Bartosz, mam wrażenie, że pokład chwycił za dużo lub za ciemnego łosza. Wyszło bardzo kontrastowo. I teraz brudna plama jest wyzwaniem.. Może spróbuj go odrobinę jeszcze zmyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 BTW, łańcuch dla odmiany jeszcze inaczej biegnie sobie Edit: łańcuszek może.. Cińki kabel/ lina raczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 12 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Wytarłem nieco brudu, zproszkowałem suchego pastela i wtarłem pyl wokół łańcucha. Na tym kończę zabawy z tym rozdziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Wszyscy o tym łańcuchu a tam chyba napewno kotwica nie tak w kluzie lezy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Kwietnia 2018 Share Napisano 12 Kwietnia 2018 Wszyscy o tym łańcuchu a tam chyba napewno kotwica nie tak w kluzie lezy :/ kto by się takimi pierdołami przejmował Tera brud jest git. Możesz go trochę podlakierować na koniec połyskiem, wiadomo tłuste plamy ze smaru się świecOM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Na tym kończę zabawy z tym rozdziałem Jak widać wielebne Forum jeszcze nie skończyło... Pokład wygląda lepiej, choć przyznam, że odważnie go usyfujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 Do odważnych świat należy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Kwietnia 2018 Share Napisano 13 Kwietnia 2018 No i dobrze. Jedziesz dalej. Za dużo Gały nie słuchaj, bo bENdziesz go lepił w nieskończoność jak on swego Żabola . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 21 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2018 W wielkich bólach i męczarniach zlepiłem to cusik, cały samolot jest z przezroczystego kruchego plastiku. Połamałem go w 4 miejscach i miałem wywalić do kosza, ale jakoś zlepiłem to w całość. Pasuje wymienić jeszcze śmigło, ale blaszane gdzieś mi odfrunęło z biurka a teraz łopaty, kije, siekiery w ręce i na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi