Rack Napisano 15 Września 2018 Share Napisano 15 Września 2018 Tak se patrzę na Twoją trójeczkę i myślę, jaki ze mnie jeszcze "surowy prawdziwek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Greif Napisano 15 Września 2018 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2018 oj tam oj tam nie święci garnki lepią jak sam widziałeś da się i nie żadne woodomagic ;) planujesz jakiś kawałek pustyni czy solo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 Będzie mała podstawka i 5 germańców. Trzeba się sprężać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2018 Autor Share Napisano 25 Września 2018 I po olejach. Teraz mat a potem jeszcze trochę ciemnych zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Co Wy tymi olejami robicie i jak? Wszyscy oleje i oleje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 25 Września 2018 Share Napisano 25 Września 2018 Co Wy tymi olejami robicie i jak? Wszyscy oleje i oleje... To jest sprytna sztuczka żeby się nie przyznać do wycofywania się z aerografów . Aerkiem pryska się "bazę" a prawdziwe malowanie można zrobić jedynie pędzlem . Żeby nie było ,że pedzlarze to też modelarze to wymyśliły "ony" oleje . Historia kołem się toczy . Taką dedukcja moja . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 25 Września 2018 Autor Share Napisano 25 Września 2018 Co Wy tymi olejami robicie i jak? Wszyscy oleje i oleje... Tu masz pokazane - coś w tym stylu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=57592&start=180. Spróbuj, a twój modele już nigdy nie będą takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Mocno spłowiały wyszedł. Zastanawiałem się jak to było z tym płowieniem, bo ostatnio czytałem, że niemieckie wymagania mówiły, że pigmenty mają być robione z tlenków o najwyższym stopniu utlenienia, ergo takim które nie podlegają już dalszemu płowieniu. Czyli jedynym co mogło zmieniać kolor była baza, a tej chyba na gotowym pojeździe nie było zbyt wiele. Tym niemniej model jest bardzo ładny. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 26 Września 2018 Share Napisano 26 Września 2018 Co Wy tymi olejami robicie i jak? Wszyscy oleje i oleje... Tu masz pokazane - coś w tym stylu http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=57592&start=180. Spróbuj, a twój modele już nigdy nie będą takie same. Na Shermanie wyszło świetnie. Technika jest mi oczywiście znana, ale putanie do fachowca w tej dziedzinie. Mając na uwadze, ze na współczesnych pojazdach farba jest dużo wyższej jakości, nie maja obić, nie płowieją itd, to co byś radził w tym temacie w przypadku poniższego pojazdu? Dodatkowo humvee nie ma tyle załamanych powierzchni, wycieków, plam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 26 Września 2018 Autor Share Napisano 26 Września 2018 Fachowiec ze mnie żaden, są tu dużo lepsi. Z tym Humvee to jest odwieczny problem dręczący modelarzy. Jak to zrobić żeby było dobrze bo w rzeczywistości tak nie wyglają. Wszystko zależy co chcesz osiągnąć. Ja bym poszedł w jasne oleje - zawsze mozna to zmyć white spiritem jak by coś nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jerzype Napisano 27 Września 2018 Share Napisano 27 Września 2018 Bazyl...dokładnie, tutaj chodzi o to by oszukać wzrok, tzn podkreślić detale bo gdyby robić jak w realu to by się nie podobało...Coraz ładniejsza ta Enka, czekam az będzie na gąsienicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Października 2018 Autor Share Napisano 3 Października 2018 Galeria - http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=68&t=62312 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi