Przemek Przybulewski Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Wrzuciłem galerię Kraza jako ostatnie modele a zupełnie zapomniałem o Danie. Jest to mój pierwszy model ze stajni HobbyBossa i w sumie całkiem fajnie się go robiło. Niezbyt skomplikowany a całkiem spory pojazd. Jest nawet silnik i wnętrze kabiny choć niewiele z tego widać. Standartowo model zaczęty, później odłożony do pudła ale to głównie z braku inspiracji i pomysłu na podstawkę. Jak już wena wróciła to udało się skończyć. Malowanie polskie, z dodatków jakaś lina i anteny. Drzewka Freon reszta własnym sumptem. Zatem oto i fotogaleria: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
makinen Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Elegancka ta DANA. Piaskowa droga tez mi się podoba. Jakby więcej sosen było, to bomba! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darkin Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Super a z warsztatu pamietam jeszcze "dyskusję" odnośnie poprawnego ułożenia i oznakowania stosu drewna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bengal Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Na żywo też rewelacyjnie się prezentowała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted April 18, 2018 Share Posted April 18, 2018 Jedyne do czego się przyczepie to tragiczne przednie reflektory. Przemku, nie da się tego jakoś poprawić? Bardzo odstają od reszty modelu na bardzo wysokim poziomie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
abtb Posted April 19, 2018 Share Posted April 19, 2018 Ładna "rzecz". Ciekawy sprzęt i kolejny fajny model. Robi wrażenie ale szczegóły są najważniejsze: tragiczne przednie reflektory. Oj i to bardzo w tej skali "Stwór" ów osadzony jest na "rurze" Tatry i czy kółeczka nieobciążone/ w pozycji "na podstawach" nie powinny przypadkiem podwinąć się do środka? O tak, jak poniżej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Jest moc w tym pojeździe. Wykoanie mi się podoba, ale zasugerowałbym dodatnie trochę kurzu na dole z boków pojazdu. Bo kółka i wnęki ładnie zrobione a reszta taka czyściutka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted April 20, 2018 Author Share Posted April 20, 2018 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Tomek, reflektowy masakra, wiem. Mea culpa. Ile ja się nakombinowałem z nimi. Zalewałem nawet still water Vallejo to się złuszczylo z farbą. Zalewałem clear lakierem itp. Ale wszystko zaczęło sie od tego że przykleiłem je bo myślałem że tam będzie jeszcze jakieś szkiełko a tu lipa. Próbowałem coś dopasować z tego co mi zostało z innych modeli ale nic nie pasowało. Bałem się frezować bo przyklejone do całości i ciężko sie tym manewrowało. Poddałem się w końcu i zostawiłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 A wikol? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemek Przybulewski Posted April 20, 2018 Author Share Posted April 20, 2018 A wikol?Tym razem nie robiłem, bo kiedyś próbowałem i za bardzo mleczne wychodzi. Wiem, że niby trzeba cienkie warstwy to wtedy ładnie schnie na transparentne warstwy ale nie ryzykowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek Mroczkowski Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Nawet jeśli nie bedzie to transparentne to trzeba pamiętać, że szkło w danach jest dosyć mleczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin1212 Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Fajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted May 6, 2018 Share Posted May 6, 2018 Co do szkiełek reflektorów to może najlepszym rozwiązaniem jest sposób modelarzy kartonowych, czyli zaopatrzenie się w komplet wybijaków. Wtedy z folii można wybić odpowiedni krążek do wklejenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts