Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Wrzuciłem galerię Kraza jako ostatnie modele a zupełnie zapomniałem o Danie. Jest to mój pierwszy model ze stajni HobbyBossa i w sumie całkiem fajnie się go robiło. Niezbyt skomplikowany a całkiem spory pojazd. Jest nawet silnik i wnętrze kabiny choć niewiele z tego widać. Standartowo model zaczęty, później odłożony do pudła ale to głównie z braku inspiracji i pomysłu na podstawkę. Jak już wena wróciła to udało się skończyć. Malowanie polskie, z dodatków jakaś lina i anteny. Drzewka Freon reszta własnym sumptem. Zatem oto i fotogaleria: ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Elegancka ta DANA. Piaskowa droga tez mi się podoba. Jakby więcej sosen było, to bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Super a z warsztatu pamietam jeszcze "dyskusję" odnośnie poprawnego ułożenia i oznakowania stosu drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Na żywo też rewelacyjnie się prezentowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 18 Kwietnia 2018 Share Napisano 18 Kwietnia 2018 Jedyne do czego się przyczepie to tragiczne przednie reflektory. Przemku, nie da się tego jakoś poprawić? Bardzo odstają od reszty modelu na bardzo wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 19 Kwietnia 2018 Share Napisano 19 Kwietnia 2018 Ładna "rzecz". Ciekawy sprzęt i kolejny fajny model. Robi wrażenie ale szczegóły są najważniejsze: tragiczne przednie reflektory. Oj i to bardzo w tej skali "Stwór" ów osadzony jest na "rurze" Tatry i czy kółeczka nieobciążone/ w pozycji "na podstawach" nie powinny przypadkiem podwinąć się do środka? O tak, jak poniżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Jest moc w tym pojeździe. Wykoanie mi się podoba, ale zasugerowałbym dodatnie trochę kurzu na dole z boków pojazdu. Bo kółka i wnęki ładnie zrobione a reszta taka czyściutka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Dzięki wszystkim za miłe słowa. Tomek, reflektowy masakra, wiem. Mea culpa. Ile ja się nakombinowałem z nimi. Zalewałem nawet still water Vallejo to się złuszczylo z farbą. Zalewałem clear lakierem itp. Ale wszystko zaczęło sie od tego że przykleiłem je bo myślałem że tam będzie jeszcze jakieś szkiełko a tu lipa. Próbowałem coś dopasować z tego co mi zostało z innych modeli ale nic nie pasowało. Bałem się frezować bo przyklejone do całości i ciężko sie tym manewrowało. Poddałem się w końcu i zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 A wikol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Kwietnia 2018 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2018 A wikol?Tym razem nie robiłem, bo kiedyś próbowałem i za bardzo mleczne wychodzi. Wiem, że niby trzeba cienkie warstwy to wtedy ładnie schnie na transparentne warstwy ale nie ryzykowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Kwietnia 2018 Share Napisano 20 Kwietnia 2018 Nawet jeśli nie bedzie to transparentne to trzeba pamiętać, że szkło w danach jest dosyć mleczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 6 Maja 2018 Share Napisano 6 Maja 2018 Co do szkiełek reflektorów to może najlepszym rozwiązaniem jest sposób modelarzy kartonowych, czyli zaopatrzenie się w komplet wybijaków. Wtedy z folii można wybić odpowiedni krążek do wklejenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi