Marcin1212 Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Wiatm Tym razem patton od tamiya w 1:35 Malowany mr.hobby i brudzony czymś tam Do modelu dokupiłem gąsienice (niestety firmy bronco)ilość elementów mnie przeraziła i blaszkę od edka a tak wyglada gotowy i kawałek ziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darkin Napisano 8 Maja 2018 Share Napisano 8 Maja 2018 Bardzo fajnie zrobiony podoba mi się, podstawka ze śladami gąsienic też super. Możesz napisać jakich kolorów mr.hobby użyłeś? Gąsienice to w końcu gumiaki z zestawu czy jednak Bronco? Czytałem że gąski ruchome Bronco i DS-y Dragona lepiej tolerują malownie akrylami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 Model robi dobre wrażenie, ale... po pierwsze szkoda że to nie Dragon tylko Tamiya (widać błędy zestawu wyjściowego) po drugie - mógłby być lepiej sklejony - patrz osłona jarzma armaty (no chyba że brezent jest przerwany...). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Dzięki za opinie Gaski bronco, efekt końcowy jest bardzo dobry tyle że roboty dużo Kolory to olive drab i rozjasnienia A co do jazma to jest zestawowe Dlaczego tamiya a nie dragon Czołg,gasienice,blaszka,farby,reszta rzeczy użytych do budowy Wyszło mniej taniej niż model dragona (tak mi się wydaje) a jest to tylko zabawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 9 Maja 2018 Share Napisano 9 Maja 2018 No tak. Ale model M48A3 Tamiya (https://www.scalemates.com/kits/132552-tamiya-mm220-m48a3-patton) to ok. 90 zł w sklepie, zaś M48A3 Dragona to 130 zł (https://www.scalemates.com/kits/204051-dragon-3544-m48a3-mod-b). Różnica niewielka a (niestety) Dragon to teraz najlepsze M48 na rynku. Model Tamiya jest z 1964 roku. I to troszkę widać... Co do osłony jarzma armaty -> http://data3.primeportal.net/tanks/ulrich_wrede/m48/images/m48_25_of_30.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 9 Maja 2018 Autor Share Napisano 9 Maja 2018 Tak tylko że model dostałem A w sklepie można go kupić za 60 zł Teraz sklejam panzer kampfwagen 4 też tamiya Kupiony za niecałe 40zł Mam nadzieje ze przyniesie dużo radości efekt końcowy Pozdrawiam P.s. Z takiego modelu też można ulepić cos fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Spoko Chciałem tylko przekazać, że wyszedł Ci model dobrze od strony malarskiej, a jakby zastosować najlepszy na rynku zestaw wyjściowy (z mniejszą ilością błędów merytorycznych i z lepszymi szczegółami), to byłoby jeszcze lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 Od czego jest ten zaciek/wyciek na wieży na zdjęciu nr 3???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 Dzięki za opinie Co racja to racja merytorycznie jest słabo A co do zacieku to pewnie coś na wieży stało i się wylało Taka myśl artystyczna. Wygląda ciekawie jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 A co do zacieku to pewnie coś na wieży stało i się wylało Taka myśl artystyczna. Wygląda ciekawie jak dla mnie Zawsze mnie zastanawiają takie „coś z czegoś, ale niewiadomo z czego”... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martinello Napisano 10 Maja 2018 Share Napisano 10 Maja 2018 To musiała być coca-cola... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 10 Maja 2018 Autor Share Napisano 10 Maja 2018 I to cały karton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 11 Maja 2018 Share Napisano 11 Maja 2018 Ja odnoszę wrażenie, że te zacieki to smarowanie mniejszej wieżyczki. Ogólnie model bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 12 Maja 2018 Share Napisano 12 Maja 2018 Fajnie zmalowany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 13 Maja 2018 Share Napisano 13 Maja 2018 Jak prawdziwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Ładny, jednak zacieki mnie się nie podobają. Gratki za główną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 A gdzie ten brudny czołg ma "Bumper Code" Nr. inwentarzowy US. Army jest, klasa mostu jest, brakuje najważniejszych oznaczeń przyporządkowujących dany pojazd do konkretnej kompanii/szwadronu/ baterii konkretnej dużej jednostki. No i tobołów-klamotów nie ma zupełnie jak nie amerykański czołg . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Czołg pewnie działa nieco "inkoguto" a załogę stanowią Amerykanie polskiego pochodzenia, lubią porządek . P.S. Gratki głównej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankrider Napisano 14 Maja 2018 Share Napisano 14 Maja 2018 Tylne światła nie są pomalowane. Te zacieki wyglądają jak koledzy napisali dość dziwnie... szkoda, że kolega nie zrobił go typowo wietnamskiego co do brudu (rdzawo-pomarańczowego), bo tutaj są ze 4 odcienie i zbytnio nie wiadomo czy on ma być sucho przykurzony, zabłocony. Jeśli to zwykły jakiś ziemisto-kurzawy to oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi