Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiatm

Tym razem patton od tamiya w 1:35

Malowany mr.hobby i brudzony czymś tam

Do modelu dokupiłem gąsienice (niestety firmy bronco)ilość elementów mnie przeraziła

i blaszkę od edka

a tak wyglada gotowy

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

image.jpg

i kawałek ziemi

image.jpg

image.jpg

Napisano

Bardzo fajnie zrobiony podoba mi się, podstawka ze śladami gąsienic też super. Możesz napisać jakich kolorów mr.hobby użyłeś? Gąsienice to w końcu gumiaki z zestawu czy jednak Bronco? Czytałem że gąski ruchome Bronco i DS-y Dragona lepiej tolerują malownie akrylami

Pozdrawiam

Napisano

Model robi dobre wrażenie, ale...

po pierwsze szkoda że to nie Dragon tylko Tamiya (widać błędy zestawu wyjściowego)

po drugie - mógłby być lepiej sklejony - patrz osłona jarzma armaty (no chyba że brezent jest przerwany...).

Napisano

Dzięki za opinie

Gaski bronco, efekt końcowy jest bardzo dobry tyle że roboty dużo

Kolory to olive drab i rozjasnienia

A co do jazma to jest zestawowe

Dlaczego tamiya a nie dragon

Czołg,gasienice,blaszka,farby,reszta rzeczy użytych do budowy

Wyszło mniej taniej niż model dragona (tak mi się wydaje) a jest to tylko zabawa

Napisano

No tak. Ale model M48A3 Tamiya (https://www.scalemates.com/kits/132552-tamiya-mm220-m48a3-patton) to ok. 90 zł w sklepie, zaś M48A3 Dragona to 130 zł (https://www.scalemates.com/kits/204051-dragon-3544-m48a3-mod-b). Różnica niewielka a (niestety) Dragon to teraz najlepsze M48 na rynku.

Model Tamiya jest z 1964 roku. I to troszkę widać...

Co do osłony jarzma armaty -> http://data3.primeportal.net/tanks/ulrich_wrede/m48/images/m48_25_of_30.jpg

Napisano

Tak tylko że model dostałem

A w sklepie można go kupić za 60 zł

Teraz sklejam panzer kampfwagen 4 też tamiya

Kupiony za niecałe 40zł

Mam nadzieje ze przyniesie dużo radości efekt końcowy

Pozdrawiam

P.s. Z takiego modelu też można ulepić cos fajnego

Napisano

Spoko

Chciałem tylko przekazać, że wyszedł Ci model dobrze od strony malarskiej, a jakby zastosować najlepszy na rynku zestaw wyjściowy (z mniejszą ilością błędów merytorycznych i z lepszymi szczegółami), to byłoby jeszcze lepiej.

Napisano

Dzięki za opinie

Co racja to racja merytorycznie jest słabo

A co do zacieku to pewnie coś na wieży stało i się wylało

Taka myśl artystyczna. Wygląda ciekawie jak dla mnie

Napisano

A co do zacieku to pewnie coś na wieży stało i się wylało

Taka myśl artystyczna. Wygląda ciekawie jak dla mnie

Zawsze mnie zastanawiają takie „coś z czegoś, ale niewiadomo z czego”...

Napisano

A gdzie ten brudny czołg ma "Bumper Code" Nr. inwentarzowy US. Army jest, klasa mostu jest, brakuje najważniejszych oznaczeń przyporządkowujących dany pojazd do konkretnej kompanii/szwadronu/ baterii konkretnej dużej jednostki. No i tobołów-klamotów nie ma zupełnie jak nie amerykański czołg . Pozdr. A.

Napisano

Czołg pewnie działa nieco "inkoguto" a załogę stanowią Amerykanie polskiego pochodzenia, lubią porządek .

P.S.

Gratki głównej .

Napisano

Tylne światła nie są pomalowane. Te zacieki wyglądają jak koledzy napisali dość dziwnie... szkoda, że kolega nie zrobił go typowo wietnamskiego co do brudu (rdzawo-pomarańczowego), bo tutaj są ze 4 odcienie i zbytnio nie wiadomo czy on ma być sucho przykurzony, zabłocony. Jeśli to zwykły jakiś ziemisto-kurzawy to oki