abtb Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 Woooow! Poraził mnie Kolega swoją twórczością Efekt końcowy przerósł moje oczekiwania Poprzednicy chyba napisali wszystko co trzeba, a co niektórym to i mowę odebrało Od siebie dodam że malowaniem oszklenia to rozwaliłeś system od środka, całkowicie nowe i świeże podejście do tematu Chyba z tydzień będę się ogarniał zanim ogarnę się na tyle by wrócić do modelowania Galeria w której są zdjęcia, na jednolitym tle Przepraszam bardzo, ale jednolite tło (biały lub czarny brystol w formacie A0) to jakieś 5 złociszów a więc pucha farby. Całkowicie zbędny wydatek, lepiej kupić farbę. Jak jest koniec, to jest galeria. Żeby Kolega nie czół się samotnie w "Galerii" to proponuję powyciągać swoje najstarsze ulepy i też zamieścić w galerii. Tak żebyśmy wszyscy "dostrzegli" swoje początki. Oj, może być ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Czerwca 2018 Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2018 Przepraszam bardzo, ale jednolite tło (biały lub czarny brystol w formacie A0) to jakieś 5 złociszów a więc pucha farby. Całkowicie zbędny wydatek, lepiej kupić farbę. Kolega będzie miał jeszcze tysiące momentów, kiedy będzie musiał dokonać wyboru, czy kupić emalie Humbrola, czy tło z bristolu A0. Pewnie przydatniejsze okażą się farby. Żeby Kolega nie czół się samotnie w "Galerii" to proponuję powyciągać swoje najstarsze ulepy i też zamieścić w galerii. Tak żebyśmy wszyscy "dostrzegli" swoje początki. Oj, może być ciekawie Zapraszam bardzo, zawsze można pooglądać moje ulepy w moim portfolio, link w podpisie. Modele są tam poukładane, według kolejności ukończenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 zawsze można pooglądać moje ulepy w moim portfolio, Eeee..... Szału nie ma Kalki równo położone ( na plus to że się srebrzą) oszklenie wymalowane równo. Punto w wersji cabrio - dobry pomysł, a statysta na noszach całkiem, całkiem. Sorry, ale się Kolega nie przebił na pierwszą pozycję Najbardziej wymiata kompresor -ok 2,0 na starcie musi ostro wiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xmen Napisano 18 Czerwca 2018 Share Napisano 18 Czerwca 2018 Czysto bez smug,kalki prosto, oszklenie nie ubabrane farbą.NUDA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 18 Czerwca 2018 Super Moderator Share Napisano 18 Czerwca 2018 Kalki równo położone ( na plus to że się srebrzą) Srebrzą się jak najbardziej. Kalki położone prosto na matowe farbki, bez lakieru. O tym że kładzie się je na połysk, powiedzieli mi koledzy po galerii tego modelu. Na kompresor nie było mnie stać, więc wymyśliłem sobie taki. I byłem z niego zadowolony, zdawał swój egzamin na +4. A dlatego tylko na +4 że jego pojemność była za mała. Jak by był większe było by +5! Czysto bez smug,kalki prosto, oszklenie nie ubabrane farbą.NUDA Rzeczywiście nudno Dobra już nie zaśmiecam koledze wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Lipca 2018 Share Napisano 15 Lipca 2018 Matulu... Nikt nie sygnalizował, że jest coś takiego, co się nazywa "maski" na szklarnię w modelach? PS. Vive La France :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 Wszedłem do tego tematu od "du.. strony", bo od ostatniej. I tak czytam te komentarze o innowacyjnym podejściu i w ogóle. I tak myślę, że "no, uda się coś nowego ogarnąć". Ale jak wszedłem stronę wcześniej i zobaczyłem ten śmigłowiec... No to rzeczywiście innowacyjne podejście do tematu. Zdjęcie numer 3 mnie naprawdę urzekło. Jestem pod ciężkim wrażeniem... I chyba jednak sobie przedłużę jeszcze o jakiś czas przerwę w modelarstwie. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 17 Lipca 2018 Share Napisano 17 Lipca 2018 ... I chyba jednak sobie przedłużę jeszcze o jakiś czas przerwę w modelarstwie. ;) Nie rób scen, tylko dioramki Może inne warsztaty jednak cię zachęcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rektor Napisano 28 Lipca 2018 Share Napisano 28 Lipca 2018 Moim zdaniem to jakaś prowokacja. Albo objaw choroby dwubiegunowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi