michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Godzinę temu, Matthew napisał: Mam wrażenie, że leci Ci kaszka z aerka - może za mało rozcieńczalnika? Dokladnie tak to wyglada niestety ps spokojnie mozesz rozjasnic i tak bedzie kontrast zachowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Musze się zaopatrzyć w dedykowany rozcieńczalnik bo nie da rady inaczej. Miksowałem cztery kolory na raz i widac rozpuszczalnik vallejo jednak robi kszankę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 Powoli powstają kolejne detale - skończyłem malowania wewnętrznych stron budy. Muszę jeszcze powyciągać detale jak śruby i inne małe elementy np. na armacie. Brakuje jeszcze washa gdzieniegdzie i paru zadrapań na osłonie działa. Potem po złożeniu budy znowu malowanie z modulacją, kalki i kamo zimowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Ładnie wszystko zmalowane, aczkolwiek wydaje mi się że baza jest za ciemna , + za plakat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 24 Marca 2019 Share Napisano 24 Marca 2019 Rany, kiedy Ty to robisz? Jak dla mnie ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 24 Marca 2019 Autor Share Napisano 24 Marca 2019 Tak na to pójdzie zimowe camo. Nie wiem dlaczego ten panzer grey tak ciemny wyszedł. Boki budy będę mocniej modulował, więc będzie jaśniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Marca 2019 Autor Share Napisano 27 Marca 2019 Tak jak zapowadałem - zrobiłem. Boki budy zmodulowane, dodatkowo rozjasniłem tez całość. Nie wiem czy nie za ostre przejścia barw są, ale jeszcze przed filtrem, washem, olejami itp. no i zimowym kamo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldigozz Napisano 27 Marca 2019 Share Napisano 27 Marca 2019 Jeśli zimowe camo będzie odpowiednio gęste, to kwestia modulacji lub jej braku nie ma takiego znaczenia. Sam kolor grey jest niewdzięczny do fotografowania. Na nieuzbrojone oko wygląda ok., a na zdjęciach często ciemnieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Marca 2019 Autor Share Napisano 28 Marca 2019 (edytowane) To jest chyba kwestia już tych farb od ak. Mają już dobre 6 lat i niektóre odcienie sie zważyły. Rozcieńczam je należycie, ale jak na moje odczucie, pigment juz nie ten w butelkacch po 6 latach. Poczytałem jeszcze o odkurzu i musze sprawdzić ciśnienie kompresora - bo to tez moze byc przyczyna. Powód drugi to słabe rozcieńczenie i uzyty rozcienczalnik vallejo do farb AK.\ Powód trzeci to same farby jak wspomniałem (choć nie lubię zrzucać winy na farby, to widać, ze cos tam z nimi się dzieje) Porobię testy dziś na złomie. Edytowane 28 Marca 2019 przez Stojkovic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Było ciemno - jest jasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 O Ty typie, zle mi to wygladalo a tu taka niespodzianka, dobrze jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 I tak ten panzergrey teraz wyszedł strasznie jasno... Po washu jeszcze bardziej będzie to spójne. W planach jest tez lekki mapping olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 1 Kwietnia 2019 Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Podoba mnie się!I + za moją ulubioną ,czysto aryjską jednostkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 1 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 1 Kwietnia 2019 Prawda jest taka, że po raz pierwszy robiłem zimowe kamo - więc mogło być tak, że całośc do zmycia. Pewnie nie raz jeszcze was zdziwię. Będzie podstawka też pod ten model, więc sporo pracy jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 2 Kwietnia 2019 Share Napisano 2 Kwietnia 2019 Piękny, jedyne do czego się 'czepie' to oznaczenia na lufie, tak to robili? bo w tje formie nie za bardzo posotawiaja sobie miejsce na kolejne bez cigłego zamalowywania poprzednich napisow :) ale tot ak w formie czepialstwa ;) Tak to supcio wyszlo, to hairspraying tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 2 Kwietnia 2019 Share Napisano 2 Kwietnia 2019 Tez mi z ta kalka na lufie to samo przyszlo do glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 2 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2019 Do uzyskania efektu startego kamo zimowego użyłem farb Tamyia i worn effects od MIG'a. Co do kalki na lufie, to jest to kalka na bazie jakiegoś foto, więc żadna moja samoróbka, widocznie w danym momencie tak mieli to namalowane. Po jakimś czasie po prostu zmieniali. Ciężko mi wyrokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 4 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 4 Kwietnia 2019 Zwashowałem budę i przód pojazdu. Jutro kolejne starcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 5 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 5 Kwietnia 2019 To jest chyba kwestia fotek i tego jak ten szary jest odbierany, bo odcień od ostatniej sesji się nie zmienił... Trzba będzzie poczekac na finał z oceną koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
micmal Napisano 7 Kwietnia 2019 Share Napisano 7 Kwietnia 2019 Może i ciemny, ale podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 8 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Wash juz po całości wykonany. Pomalowałem też narzędzia i paski. Podłoga w sekcji z tyłu obita. Olejną farbą rozjaśniłem nieco plamy zimowego camo gdzieniegdzie. Wciąz jestem w połowie drogi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markuz Napisano 8 Kwietnia 2019 Share Napisano 8 Kwietnia 2019 Rewelacja. Ciekaw jestem co tan na podstawce wymyślisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Dzięki. Na Moson pojazd pojedzie na mini podstawce, bo nie zdąże z całością. Docelowo będzie coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 9 Kwietnia 2019 Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Kolega ma talenty rysownicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 9 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 9 Kwietnia 2019 Zobaczymy, co wyjdzie w realnym świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi