Stojkovic Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Witajcie, Jako, że warsztat nie lubi przestojów, biorę się za Mardera III w wersji H o nazwie własnej "Lausbub" - czyli we frywolnym tłumaczeniu chłopiec łobuziak. Jako baza posłuży mi Dragon 6331. Na razie tradycyjnie zacząłem od podwozia i ułożenia gęsi. Będzie się działo Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 No to nudny etap wykonany, bede tu zagladac, powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazylms Posted June 1, 2018 Share Posted June 1, 2018 Zrobiłeś zwisy, ale brakuje tak charakterystycznego za drugą rolką podtrzymującą. Za to masz jakiś nienaturalny przed pierwszą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoren86 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Będę zaglądać, gdyż u mnie na warsztacie podobny pojazd się tworzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted June 3, 2018 Share Posted June 3, 2018 Z miłą chęcią popatrzę. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted June 3, 2018 Author Share Posted June 3, 2018 O, jak jest meser na pokładzie, to już szykuje notes do wpisywania przeróbek i poprawek jakich trzeba dokonać. Generanie mam takie spostrzeżenie, że dużo więcej w sieci jest fotek Mardera III z tym ruskim działem 76,2 mm i inną zabudową. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted June 15, 2018 Author Share Posted June 15, 2018 Witajcie. Póki co wykonałem wnętrze pojazdu, którego i tak pewnie niewiele co będzie widać... To na razie na tyle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal0281 Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Cos wolno to idzie, fajny model wiec jazda do roboty! ps Co to za farbka na luski, bo wyglada tak w sam raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted November 16, 2018 Author Share Posted November 16, 2018 Farba na łuski jest z zewstawu AK Interactive - brass Powoli wracam do tematu budowy. Działam aktualnie w temacie oporządzenia na błotnikach. Skrzynka już gotowa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 4, 2019 Author Share Posted March 4, 2019 Skoro skończyłem M113 czas najwyższy na kolejne etapy prac z Marderem. Osłona wraz z działem na sucho dla lepszego efektu. Model gotowy do podkładu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Żeby nie było że nie zaglądałem - - tej szpary tam być nie powinno , a jest po obu stronach. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 5, 2019 Author Share Posted March 5, 2019 (edited) Nie zwróciłem na to uwagi. Dragon zatem dał ciała, bo dwa łaczniki tych płyt sa grube jak sama płyta, nie ma możliwości ustawienia jej w taki sposób by tej szpary nie było. Chyba że się spiłuje do zola. Te elementy sa po prostu za grube..:/ Skoro już tu jesteś to potwierdź moje przypuszczenia, że jesli wybiorę kolor bazowy Panzergrey to wnętrze przedziału bojowego było tez w panzergrey a nie cremweiss? Chodzi mi o wewnętrzną część budy na działo. Edited March 5, 2019 by Stojkovic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enten Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 Ja Ci Łukaszu potwierdzam. Wszystkie przedziały bojowe otwarte były w kolorze bazowym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted March 5, 2019 Share Posted March 5, 2019 6 godzin temu, Stojkovic napisał: ... potwierdź moje przypuszczenia, że jesli wybiorę kolor bazowy Panzergrey to wnętrze przedziału bojowego było tez w panzergrey... . Potwierdzam. 3 godziny temu, enten napisał: Wszystkie przedziały bojowe otwarte były w kolorze bazowym. Dokładnie TAK. Pozdrawiam Krzysztof Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 Dzięki, zatem na spokojnie działam dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipster Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 można wiedziec jak tak ładnie pobrudziłeś podłogę? w swoim pz1 będe sie za to bral i szukam wiedzy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 Po położeniu szarego podkładu poszedł cremweiss od AK interactive jako kolor wnętrza. Następnie wash brązowy i pigmenty ciemne w okolicach nóg gdzie siedział kierowca, jaśniejsze w kątach jako zachnięte błoto i kurz. Obicia z pędzla kolorem chipping color od MIG Ammo. Jako wisienka na torcie poszedł pigment w stalowym kolorze jako przetarcia metalu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zipster Posted March 6, 2019 Share Posted March 6, 2019 Thx za info:) to jeszcze pyt: pigment nakładany 'na sucho' czy jakimś binderem/rozpuszczalnikiem? A jeśli tak to w jakiej kolejności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 6, 2019 Author Share Posted March 6, 2019 Nakładam zawsze na sucho, potem white spirit na to (zmoczyc lekko) i wystarczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 9, 2019 Author Share Posted March 9, 2019 Połozony podkład i minia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 12, 2019 Author Share Posted March 12, 2019 Na modelu jest juz warstwa bazowa Panzergrey. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matthew Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Mam wrażenie, że leci Ci kaszka z aerka - może za mało rozcieńczalnika? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 12, 2019 Author Share Posted March 12, 2019 Możliwe, że to kwestia użycia rozpuszczalnika vallejo zamiast dedykowanego do tamki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gustlik Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 A nie jest on trochę za ciemny ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojkovic Posted March 12, 2019 Author Share Posted March 12, 2019 Na to pójdzie zimowe kamo, więc nie rozjaśniałem specjalnie zbytnio, co by nie psuć kontrastu z białym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts