subaroman Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Witam. Niedawno zakonczyl sie tegoroczny wyscig Le Mans i postanowilem pokazac Wam cos tematycznego. Po dlugich bojach i dlugim czasie udalo mi sie ukonczyc model Saubera C9 Kouros w wersji z Le Mans z 1987 roku. Zestaw jest produkcji Revella a skala to 1/24 i zasadniczo zbudowany zostal prosto z pudla. Mozliwe, ze zdarzyly sie jakies bledy merytoryczne , ale bardzo ciezko jest znalezc konkretne i dobre zdjecia z tego okresu czasu. Kolor bazowy to dedykowana farba z Zero Paints. Felgi pomalowalem chromem Molotova z aerografu, bylem ciekaw, jaki bedzie efekt koncowy takiego zabiegu. Wyglada swietnie!!! Model nie nalezy do tych najlepiej wykonanych, ale malo miniaturek takich wyscigowek jest na forum, wiec ostatecznie zamieszczam zdjecia. Milego ogladania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Czerwca 2018 Share Napisano 19 Czerwca 2018 Samochód Saubera jeszcze sprzed ery F1 Przed nałożeniem spreju Molotova, kładłeś na felgi jakiś podkład? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marius Napisano 20 Czerwca 2018 Share Napisano 20 Czerwca 2018 Witam Super to wygląda. Napisz proszę coś więcej o lakierze, jakiej marki itd. W jakim miejscu jest to malowane, jakaś kabina? U mnie na lakierze zawsze coś jest i prawdę powiedziawszy, jak w krótkim czasie nie znajdę rozwiązania tego problemu to zmienię hobby. Pozdrawiam wszystkich Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamuss Napisano 21 Czerwca 2018 Share Napisano 21 Czerwca 2018 Chrom na felgach wygląda rewelacyjnie. Też jestem ciekaw jak dokładnie wyglądała technologia kładzenia tego chromu (ja na razie będę testował chrom Molotowa w markerze. Mariusz, sporo o lakierowaniu jest już na forum (w dziale "Jak to zrobić i jak pokazać", ale niektórzy opisali to także w swoich warsztatach). Ogólnie ładna powłoka to nie tylko dobre położenie lakieru, ale przede wszystkim obróbka, podczas której usuwane są niedoskonałości lakieru ("skórka", zacieki, przyklejone pyłki) oraz nadawany jest połysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dmitruk Napisano 21 Czerwca 2018 Share Napisano 21 Czerwca 2018 Przepiękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 22 Czerwca 2018 Share Napisano 22 Czerwca 2018 Temat świetny a model jeszcze lepszy. I też chętnie posłucham bajki o kładzeniu chromu, jak reszta towarzystwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
19robi88 Napisano 25 Czerwca 2018 Share Napisano 25 Czerwca 2018 Model miazga 100% zasłużona strona główna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadzior Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Co to jest takie przezroczyste na przednim spojlerze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 28 Czerwca 2018 Share Napisano 28 Czerwca 2018 Model świetny. Po kilkukrotnym przejrzeniu zdjęć jedyne, co troszeczkę mi przeszkadzało to wycieraczka nie przylegająca na załej długości do szyby. Gratulacje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tombie01 Napisano 1 Lipca 2018 Share Napisano 1 Lipca 2018 no ale masz tempo - piękny - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trojan Napisano 11 Lipca 2018 Share Napisano 11 Lipca 2018 Piękny!!! Chrom bomba! A co do Molotova to można kupić farbę w buteleczce, którą napełnia się markery, więc chyba moźna lać farbę bezpośrednio do aerografu. Kwestia chyba tylko odpowiedniego rozcieńczenia. To tak na mój rozum ale ewentualnie niech mnie autor poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerpablo Napisano 12 Lipca 2018 Share Napisano 12 Lipca 2018 Piękny!!! Chrom bomba! A co do Molotova to można kupić farbę w buteleczce, którą napełnia się markery, więc chyba moźna lać farbę bezpośrednio do aerografu. Kwestia chyba tylko odpowiedniego rozcieńczenia. To tak na mój rozum ale ewentualnie niech mnie autor poprawi. W dobrym kierunku myślisz....tak dokładnie jest. Ja próby robiłem i jest rewelacyjnie a rozcieńczałem alkoholem i nie było problemów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi