Fixer Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 2 godziny temu, Mates napisał: Faktycznie jak teraz porównuję wypraski, to ta Tamka jest przepakiem. Academy faktycznie nie takie złe. Dzięki. Jest jeszcze Revell i Fujimi. Revella mam i jest bardzo przyzwoity, ale czy lepszy od Academy to nie wiem. Fujimi ma ładny detal i możliwość wyeksponowania silników, ale jest bardzo drogie i trudno dostępne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 8 Kwietnia 2020 Share Napisano 8 Kwietnia 2020 Fujimi drogie i trudno dostępne. Do tego z tego co wiem ma spore błędy w bryle. Tamiya to to samo co Italeri, odradzam. Revell w porządku, Academy też. Trochę mniemanologia, wiele dyskusji słyszałem, który lepszy. Ja się zdecydowałem na Academy - bo ma w pudełku i barwioną i niebarwioną ramkę z oszkleniem. I do tego możliwość zrobienia przezroczystych drzwi komór uzbrojenia. Detal w obydwu w porządku. Academy ma też zdaje się lepsze spasowanie i jest zwyczajnie nowszy. Chociaż z tego co kojarzę w Revellu jedyne problemy mogą się pokazać przy wlotach powietrza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 W dniu 7.04.2020 o 21:38, Fixer napisał: Academy faktycznie nie takie złe. Dzięki. Właśnie kończę Academy. Nie ma praktycznie, żadnych problemów ze składalnością. Uważam, że zestaw jest naprawdę OK. Wyjdzie Ci z tego bardzo ładny model. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pasqual Napisano 10 Kwietnia 2020 Share Napisano 10 Kwietnia 2020 (edytowane) Oczywiście Fujimi też ma barwioną i niebarwioną ramkę z oszkleniem kabiny. Co do wymiarów, to czy pojawiło się jakieś wiarygodne źródło planów aby jednoznacznie stwierdzić, że konkretnie, a nie coś jest nie tak z kształtem modeli F-22 w 1/72? Z chęcią przyłożę. Osobiście miałem jednocześnie Revella, Academy i Fujimi. Revella odstawał detalem więc sprzedałem, pozostałe 2 wciąż mam na czasy emerytury bądź renty (w zależności co nastąpi wcześniej) w czeluściach piwnicy. Opcja przezroczystych drzwi komory uzbrojenia jak dla mnie (w końcu to forum) jest zabawkowa ale co kto lubi. Pytanie dotyczyło który najlepszy, a nie droższy czy tańszy (Aeroplast, Mistercraft i HobbyBoss biją w tej kategorii resztę na głowę), dostępność to też słabe kryterium w kategorii najlepszy. Fiat jest łatwiej i szybciej dostępny od Bentley. Nie mam faworyta, dlatego pozostawiłem sobie oba, kalki Cartografa w Academy to jest na pewno plus dla tego modelu. Edytowane 11 Kwietnia 2020 przez Pasqual Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi