ksc Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Model ukończyłem już jakiś czas temu, jednak dopiero niedawno otrzymałem gablotę z plexi co pozwoliło mi na zrobienie podstawki. Podsumowując mogę stwierdzić, że praca nad nim była dość przyjemna i z chęcią podejmę się jeszcze raz budowy tego modelu, ale w malowaniu kamuflażowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zloty Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Idealny na te upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 8 Sierpnia 2018 Share Napisano 8 Sierpnia 2018 Pilotowi strasznie chciało się sikać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Świetny !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Ładny Kalki zestawowe ? Jeżeli tak to jak się kładły, bo one jakby grube są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 "Praca nad nim była przyjemna" - kurcze, czyli Zvezda nie taka zła jest... Jak szukałem dla siebie 109 to doczytałem, że Zvezda taka sobie i lepiej co innego. W końcu stanęło na Tamiyi (109E)... A model cymesik :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ksc Napisano 9 Sierpnia 2018 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Dziękuję za miłe słowa. Ładny Kalki zestawowe ? Jeżeli tak to jak się kładły, bo one jakby grube są. Zestawowe poszły "do kosza". Druk był bardzo rozmyty i nieprecyzyjny. Do tego modelu dokupiłem maski montexu, które miały teź arkusik kalkomanii z godłami. Ostatecznie samych masek nie użyłem, bo obawiałem się grubych krawędzi na przejściach kolorów. Krzyże i swastyki to pancerne kalkomanie techmodu. "Praca nad nim była przyjemna" - kurcze, czyli Zvezda nie taka zła jest... Jak szukałem dla siebie 109 to doczytałem, że Zvezda taka sobie i lepiej co innego. W końcu stanęło na Tamiyi (109E)... A model cymesik :-) Co do wersji F nie mam porównania do modelu eduarda, który jest dość nowy, ale w odniesieniu do chwalonego wypustu ICM zestaw zvezdy jest o kilka klas wyżej. Ma kilka błędów, np. schodek za kabiną pilota, i nie ma nitów. Co do nitów uznałem że nie ma sensu ich odtwarzać, gdyż w oryginale były one szpachlowane. Teraz pewnie kupiłbym Bf 109G-6 Tamiyi i przerobił na wersję F wykorzystując nadmiarowe części z zestawu zvezdy. Co do wersji E to niestety nadal nie ma perfekcyjnego modelu - Tamiya jest już trochę starawa - to model z lat 90. ubiegłego stulecia, a mocno zdetalowany eduard ma nieprawidłową długość kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 9 Sierpnia 2018 Share Napisano 9 Sierpnia 2018 Dzięki za odpowiedź, za ładnie wyglądały na produkt Zvezdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 10 Sierpnia 2018 Share Napisano 10 Sierpnia 2018 Bardzo ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 17 Sierpnia 2018 Share Napisano 17 Sierpnia 2018 Ładny, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi