makinen Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Zawsze mi się podobał. Biorąc pod uwagę, ze model udany pod względem składalności, to w ramach projektu krótkoterminowego trafił na warsztat. Wrażenia z budowy świetne. Trochę dużo detali podwozia, ale wszystko pasuje idealnie. Koła włożone na sucho, więc trochę lewitują. Postęp na dziś- poskładane podwozie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 1 Września 2018 Share Napisano 1 Września 2018 Szczegółowe podwozie? A widziałeś Tigra od Xact Scale? Tam to dopiero były szczegóły. Szkoda że ten model jest już baaaardzo słabo dostępny. http://www.xactscale.com/gaz_2975.htm Ale z doświadczenia wiem, że Mengowy Tiger też jest dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Grzesiek- widziałem inbox tego modelu i bardzo niewiele się różni. Oczywiście silnik robi robotę Poskładałem i pomalowałem podwozie. Środek też "się robi" Chciałbym osiągnąć choć zbliżony efekt do tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 kibicuję świetny model wychodzi .... Sklejałem go w ubiegłym roku. Teraz w kolejce obie wersje zvezdy, trochę prostsze od Menga. Jeżeli to nie tajemnica to jak i jakimi farbami uzyskałeś ten efekt podłogi ? Próbowałem coś podobnego na sodzie i na drobno mielonej kawie, ale nie wyszło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 A o co dokładnie pytasz z tym efektem? Nic specjalnego nie robiłem. Całość czarny matowy, elementy srebrne. Następnie wytarte mieszanki pigmentów- jaśniejszy i ciemniejszy. Ot, całość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 A o co dokładnie pytasz z tym efektem? Nic specjalnego nie robiłem. Całość czarny matowy, elementy srebrne. Następnie wytarte mieszanki pigmentów- jaśniejszy i ciemniejszy. Ot, całość. Faktura podłogi, mi mimo aerografu wyszła gładka, Ty masz "szorstką" .... Pomijając fakt, ze przy zamkniętych drzwiach i figurantach wewnątrz i tak jej nie widać ... Chociaż zauważyłem, że seria się zmienia bo kupując pick-up,a przed 2 laty i teraz, widać zużycie form ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 4 Września 2018 Autor Share Napisano 4 Września 2018 Nie mogła Tobie wyjść gładka, bo nie jest. To imitacja ryflowanej blachy i jakiejś wykładziny. Ja użyłem czarnego sprayu bardzo cienko prysnietego w dwóch warstwach. Do wyciagnięcia faktury można całość przetrzeć suchym pędzlem, ale zrezygnowałem z tego, bo i tak całość jest zakurzona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Ciekawy temat, chodzi mi tez po głowie ten model Siadami oglądam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 4 Września 2018 Share Napisano 4 Września 2018 Podobają mi się współczesne rosyjskie ustrojstwa, tak że podglądać z zaciekawieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Ładnie, co prawda nie Humvee, ale też ma cztery koła, będę podglądał. Jakimi sprayami malujesz, Tamiya? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 Ładnie, co prawda nie Humvee, ale też ma cztery koła, będę podglądał. Jakimi sprayami malujesz, Tamiya? Tamiya, ale zdarza mi się tez użyć czarnego z marketu budowlanego. Podkład szary zawsze z takiego sklepu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Te nadkola z tyłu to czym potraktowałeś? To jakaś kalkomania czy co? Nie myślałeś o kołach. Wiem, że nie tanie, ale napewno dodały by uroku: https://www.martola.com.pl/pl141/produkty70335/gaz_233014_sts_tiger_sagged_wheel_set_1 A ja miałem ten model i wstyd przyznać ale zgubiłem go gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 6 Września 2018 Autor Share Napisano 6 Września 2018 Te nadkola z tyłu to czym potraktowałeś? To jakaś kalkomania czy co?Nie myślałeś o kołach. Wiem, że nie tanie, ale napewno dodały by uroku: https://www.martola.com.pl/pl141/produkty70335/gaz_233014_sts_tiger_sagged_wheel_set_1 A ja miałem ten model i wstyd przyznać ale zgubiłem go gdzieś Tak, to kalkomania. Całe wnętrze jest tym wyłożone. Może się dziś zbiorę do obklejenia. Kół kupować nie będę, bo to model prosto z pudła i inwestować mogę w humvee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Grabowski Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Wkręcisz małe wkręciki w opony i efek będzie podobny url=http://s497.photobucket.com/user/gecon29/media/DSC_0344_zpsp0b5yham.jpg.html][/url] [/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 6 Września 2018 Share Napisano 6 Września 2018 Patent znam ale chodzi mi bardziej o inne problemy. Po pierwsze wiele rodzajów gumy jest agresywnych dla plastiku, po jakimś czasie plastik robi się miękki. Za miękki aby utrzymać pojazd. Po drugie zdarzylo mi się przy Krazie Takoma że niezależnie czym bym nie malował, opony po jakimś czasie zaczynały się błyszczeć. Nie pomagało mycie, malowanie podkładem, sypanie pigmentów itp. Koła tak czy siak wracały do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi