michal0281 Napisano 14 Stycznia 2019 Share Napisano 14 Stycznia 2019 3 godziny temu, Kowalec222 napisał: Zaglądam i kibicuję, u mnie na strychu czeka w kolejce ten sam KT + zestaw z wnętrzem do niego też z MENG'a. Tu chyba co drugi ma tego tygryska na magazynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 No to czeka was piękna przeprawa przez zawieszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irgr Napisano 15 Stycznia 2019 Share Napisano 15 Stycznia 2019 Problemem są wklejane do środka listwy w które wkłada się "drążki skrętne". Wystarczy odciąć z nich te okrągłe wypustki w które wkłada się osie z kołami i przestaną schodzić się do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 15 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 15 Stycznia 2019 Ale nie rozwiązuje to problemu nieprecyzyjnego pozycjonowania drążków względem ich wychylenia (otwór jest znacznie większy niż trzpień) przy powstaniu luzów najmniejsza odchyłka i nie zejdą ci się dobrze gąsienice plastro-ogniwkowe (mega pomyłka dla mnie, lepsze juz chyba DS-y). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 18 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 18 Stycznia 2019 Lecimy dalej z tygryskiem. Tym razem wash już położony na całości modelu. Teraz kolejny etap czyli oleje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 Wstępna zabawa z olejami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 Te rdzawe zacieki lepiej szybko troche zniwelowac, tak jak teraz wydaja sie za mocne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 20 Stycznia 2019 Tam będą na tym gąsienice, więc specjalnie chciałem wyciągnąć nieco zaciek, tym bardziej, że będzie raczej mało widoczny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 20 Stycznia 2019 Share Napisano 20 Stycznia 2019 no jak tak, to ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 21 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2019 Przymierzam się do brudzenia pigmentami i obić. Widać, że podstawa wieży mogła być nieco ukurzona. Co do obić, to chyba nie ma co przesadzać, bo z tego co kojarzę, były to nowe pojazdy nie mające nic wspólnego z kontyngentem z Francji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 22 Stycznia 2019 Share Napisano 22 Stycznia 2019 222 nie był nowy gdy trafił w Ardeny. Był jednak przemalowany na potrzeby kampanii, więc raczej nie miał wielu uszkodzeń farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Tak tez mi ię zdawało, że prócz praktycznie kompletnych błotników nie jest utyrany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 22 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2019 Po wstępnym kurzeniu jawi się to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Są i kapcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matthew Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Fajny Kotek, od razu nabrał postury i respektu, ciśnij dalej! Trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 27 Stycznia 2019 Share Napisano 27 Stycznia 2019 Ladnie, ladnie, tylko te boki troche czyste mi sie wydaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 27 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2019 Dojda jeszcze błotniki, więc nie brudziłem burt. Tak na marginesie zawieszenie w tym modelu to porażka total - przy składaniu pomaloanych już pasków gąsienic prawdziwa walka o każdy milimetr. Generalnie z tego względu nie polecam zestawu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 Wiem, że masz nieco luźne z punktu widzenia historycznego podejście do tematu, ale wspomnę tylko, że 222 miał koła pomalowane na brązowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Szczerze mówiąc nie jestem w stanie jednoznacznie się z tobą o to pokucić... chyba że po jednej stronie brąz po drugiej piaskowy... Ja tam nie jestem ortodoksem historycznym, ale dla mnie na tym foto są piaskowe: Z kolei na tym mogą być brązowe - ew. cień tak pada... Za to na pewno były utytłane błotem, pewnie brązowym. Ponadto wszystkie schematy malowań u róznych producentów pokazują kolor piaskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 28 Stycznia 2019 Share Napisano 28 Stycznia 2019 (edytowane) Myślę, że to zdjęcie 222 (choć jeszcze bez namalowanego bocznego numeru) wyjaśnia tą kwestię. Koło napędowe najprawdopodobniej było zielone. Edytowane 28 Stycznia 2019 przez madeira Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Przyznam, że wygląda przekonująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Myślę, że 90% budowy już za mną - niedługo galria. Przy kolejnym Tygrysie Królewskim będę baczniej analizował malowanie, nie wykluczone że będę robił innego tigra z tej jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 28 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 29 Stycznia 2019 Share Napisano 29 Stycznia 2019 Dobrze, że z osłonami gąsienic. Bo kamuflaż był na całych burtach, pod osłonami też, bez paska żółtego. Niezły model ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 29 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2019 Od początku planowany był z osłonami. Myślałem o cięciu ich, ale układ jezdny, krzywe koła i odstające gąsienice skutecznie wybiły mi to z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi