Bobek Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 (edytowane) Wrzucam na warsztat Miga 21, może komuś się przydadzą informacje które tu zawre, jeśli chodzi o elementy do klejenia. A sam licze na odzew. Najpierw fotki: Jak widać model bardzo mały w porównaniu do Tomcata , wydaje się o skale mniejszy, jednak nie przeszkadza to by linie podziału i całościowo w ogóle spełniał wymagania wybrednych osób. Za cenę 50zł dostajemy dwa modele wiec jest opłacalnie. Blaszki super ekstra, jednak zgrzyt jest taki o czym warto pamietac ze sa tylko do jednego samolotu :( no cóż, blaszki eduard i bergun gdzie w większości się nie dublują co jest fajne, choć nie dla portfela. Ostatecznie model ma przedstawiac Miga 21 Kalka to znalezione na necie w "dobrej" rozdzielczosci Academy 1/48 zobaczymy co wyjdzie, bo dopiero pod koniec wrzesnia je dostane jesli przejda weryfikacje jakosci, ale powinno byc ok. Sam poprawiłem kruka, sokół otrzymał prawidłowy szary kolor bo byl czarny prawie, oczy teraz ma zółte. A ryba prawidłowo wycieta i rozmyta. Edytowane 7 Października 2018 przez Gość 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Sam drukujesz kalki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Września 2018 Autor Share Napisano 12 Września 2018 Nie, drukuje u Mr. Decal a ze mieszka blisko to powinno pojsc latwo. A po rozmowie sam starałem sie ogarnąć temat przygotowania do druku, zobaczymy jak wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 No , byłoby fajnie . W takiej skali jak dobrze wyjdzie będziesz chyba jedyny z powyzszym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 12 Września 2018 Autor Share Napisano 12 Września 2018 To prawda bedzie jedyny, bardzo podoba mi sie samolot w tym wydaniu, mysle ze 9111 tez niczego sobie. Oby tylko sie nie zepsulo nic. Powstana wtedy dwa fajne modele, a jesli kalki beda odpoweodniej wielkosci co do setnych milimetra to latwiej bedzie je rozpowszechnic, tak by inni próbowali swoich sil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Trzymam kciuki Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milczacy Napisano 12 Września 2018 Share Napisano 12 Września 2018 Ja też kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Zapowiada się mocno ciekawie, sam mam podobny zestaw i będe mocno podglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 13 Września 2018 Autor Share Napisano 13 Września 2018 Zacząłem kleić środek, powoli to idzie ale inaczej być nie może. Mimo dublowania elementów łatwo wybrać lepszy zestaw do wnętrza. Zreszta zobaczcie sami: Brengun zjada na śniadanie blaszki Eduarda, ale dopiero wymieszanie i wybranie zestawu najlepszego daje radosc. Brazowe elementy to eduard, srebrne Brengun. Nie wiem tylko jak mam to pomalować bo rozdzielczość jest fantastyczna wręcz. Zreszta na końcu porównanie blaszek Eduard vs Brengun, nie ma porównania. Klejenie jak klejenie ale malowanie bedzie wyzwaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur D. Napisano 13 Września 2018 Share Napisano 13 Września 2018 Polecam takie fotele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Myślałem, że Brengun to taka kopia blaszek Eduarda, ale widzę bardzo ładna kopia W tej skali to naprawdę robi robotę. Ciekaw jestem bardzo tych kalek bo mój drugi w pudełku leży nieruszony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 (edytowane) Wnetrze zrobione, wyszlo dobrze, procz fotela nie jestem zadowolony, choc jest przyzwoicie. Obrzeza kokpitu beda poprawiane oczywiscie. natomiast nie mam pojecia jak normalnie kleic tak drobne czesci ktore widac na ostatnich zdjeciach. Coprawda nakleilem na cienki elemnt 3 sztuki ale to jest masochizm. PS. dla ciekawości pomniejszcie na monitorze stronę żeby zobaczyć jakie to male, centymetry widac oczywiscie Edytowane 14 Września 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Mam na stole zestaw 4427 - suwenir z wycieczki do Budapesztu - potwierdzam opinię o zestawie. Świetny. Jestem trochę dalej w budowie niż Ty. Tyle że u mnie to PZPR bez blaszek i dodatków. Jeśli pozwolisz wrzucę coś tak dla urozmaicenia do Twojego wątku. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 14 Września 2018 Autor Share Napisano 14 Września 2018 wrzucaj, myślę e zbiorcze info o modelu bedzie fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Września 2018 Share Napisano 14 Września 2018 Świetna robota, zapowiada się ciekawy MiG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 15 Września 2018 Autor Share Napisano 15 Września 2018 (edytowane) sulfate oxide Edytowane 7 Października 2018 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 16 Września 2018 Autor Share Napisano 16 Września 2018 Tak to wyglada po malowaniu, i teraz mam pytanie . Czy nitowania wygladaja ok czy raczej chamsko? zanim pomalowałem na trzech panelach zrobiłem dziurki reszta to ołówek pewnie widać. Generalnie zrobienie tego dokladnie to raczej łud szczescia niz zamiar, choc pewnie wprawa ma tu znaczenie. Na pewno poprawie kilka niedoróbek które zobaczylem dopiero na zdjęciach. Jakies sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 16 Września 2018 Share Napisano 16 Września 2018 Wow! Dawno nie zaglądałem na forum a tu taki rodzynek Teraz już na pewno będę śledził postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Te nitowania chyba rzeczywiście za mocne... "Dziwnie" wygląda w powiększeniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 17 Września 2018 Share Napisano 17 Września 2018 Nitowanie zdecydowanie na NIE - odpuść. Nie wiem w ogóle czy w tej skali dałoby się zrobić je dobrze w plastiku. Może jako narysowane... Reszta bardzo fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil232 Napisano 1 Października 2018 Share Napisano 1 Października 2018 Byłem świadkiem jak na jednym z konkursów jeden z moich 1:144 był oceniany przez sędziego. Udało mi się jedynie wyłapać jego słowa: 'Nitowanie w 1:144, przegięcie pały'. No i chyba muszę się z nim zgodzić Przy tej skali trzeba brać poprawkę właśnie na tą skalę. To co przejdzie w 48 lub 72 tutaj może jedynie narobić bałaganu. Ja też bym odpuścił nitowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 6 Października 2018 Autor Share Napisano 6 Października 2018 Temat nitow nie daje mi spokoju. Czekam na nitowarke, zamowilem PB czy cos takiego, wersje mini. Po wstepnych probach na zebatkami zegarkow, mozna to ogarnac pod pewnymi warunkami, napewno w tym watku to bede pokazywał. Kwestia tylko tygodni az to dotrze do mnie i zamiast chalupniczo sobie radzic to bede mial przyrzad, na kalke ryby tez czekam. Kto sie nie marnuje modeli na testy ten stoi w miejscu Zreszta zobaczcie i dajcie znac co sadzicie (wiem ze niedokladnie, ale to testy) Generalnie dla oka to wyglada to ladnie (pod warunkiem ze prosto) [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 7 Października 2018 Share Napisano 7 Października 2018 Na nosie wygląda to sympatycznie. Reszta już tak sobie. Swoją drogą jeśli nitować 144 to nie do plastiku, tylko do farby. PS: mógł byś poprawić nazwę tematu? MiG, MF, Eduard, Brengun... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 7 Października 2018 Autor Share Napisano 7 Października 2018 No to prawda wlasciwie w tej skali bylby to ostani etap budowy modelu, a nie jeden z pierwszych, ale sprawdze jeszcze dokladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi