Szydercza Gała Napisano 12 Października 2018 Share Napisano 12 Października 2018 No to do boju Hans. Masz duuuużo burty w tym swoim japońcu to są właśnie marmurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Podpatruje, podpatruje.. pomysł i efekt jest bardzo ciekawy. Muszę tylko kawał burty do ćwiczeń wytrzasnac.. no i czas.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 13 Października 2018 Autor Share Napisano 13 Października 2018 Podpatruje, podpatruje.. pomysł i efekt jest bardzo ciekawy. Muszę tylko kawał burty do ćwiczeń wytrzasnac.. no i czas.. Raczej nie jest to bardzo skomplikowane tu raczej wymagane jest obycie z fukawką i znajomość podstawowych zasad malowania, których mi brakuje. Tobie wyjdzie takie ciapkanie jak z bajki. Wczorajsze fukanie, lepiej już chyba nie będzie bo zaraz naprawdę będę musiał to zmywać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 ŁAŁ, dla mnie rewelacja Bardzo mi się to malowanie podoba, co tutaj więcej powiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Mnie się też podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Elegancko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Października 2018 Share Napisano 13 Października 2018 Już nie ruszaj, jak na pierwszy raz jest potem ewentualnie podbijesz sobie biedronami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Ten kamień to nie taka prosta sprawa jak by się wydawało. Dwa razy podchodziłem do tego tematu i dwa razy poległem na całej lini. Za pierwszy razem lakier do włosów rozpuścił mi lakier farbę, a nawet podkład i musiałem przemalować dno ponowne. W czasie pierwszej próby użyłem lakieru tafta spray wypsikałem do słoiczka i naniosłem na model fukawka. Po konsultacjach z Hansem i dostosowaniu się do jego rad za nabyłem tajemniczy lakier Lechia, ale tym razem farba w czasie pędzlowania zaczęła z chodzić płatami zamiast zostawiać takie drobne punkty. W końcu wykonałem ten kamień nanosząc go gąbka. Na chwile obecna kadłub prezentuje się tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 To coś ty Hopie za farb użył?? Lakier do włosów miałem jakiś najtańszy szajs, a teraz używam Syntezy, ale to bez znaczenia. Dałeś warstwę cleara Tamki pomiędzy farbę, a lakier do włosów? Glon jest całkiem sympatyczny, ale kamienia mało, a potem jeszcze pod wodą na kamieniu też musisz dać jeszcze glona. Oczywiście w przypadku olejów muszisz z tydzień odczekać pomiędzy jednym a drugim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Farby Tamiya Wszystko robiłem według wskazówek z tą różnicą że używam lakierów alcada zamiast tamyia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Jak piszesz, używałem Lechii i bylem zadowolony. Ale tez farba mi odchodziła raczej nieprzewidywalnie. Raz cale platki, w innym miejscu drobna przecierka. Prawie na pewno gra tu główna rolę dobrze polozony i wyschnięty clear zabezpieczajacy głębsza warstwe no i czas miedzy etapami. Glon ma ładny kolor. Pamietaj że najwiecej jest go tuż pod a nie na samej linii wody. Ogólnie dobrze jest, dont giWup! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ale tłucze je szczotką do zębów na mokro ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 4 Listopada 2018 Autor Share Napisano 4 Listopada 2018 Pytasz się mnie czy Hansa? Ja używałem szczoteczki i obcietego twardego pędzla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 U mnie też pyndzel i szczota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 4 Listopada 2018 Share Napisano 4 Listopada 2018 Ale obaj wiecie że to ma być namoczone, trza zostawic na chwilkę żeby trochę odparowało, a potem nie miziać i głaskać, tylko NAPIER...AĆ szczotą, nie tam pendzelkiem, prostopadle do powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 Ja wohl! Nie inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 5 Listopada 2018 Autor Share Napisano 5 Listopada 2018 To ja się przyznam że za mało napierdzielalem, a za dużo miziałem... Bo ona ta burta taka delikatna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 5 Listopada 2018 Share Napisano 5 Listopada 2018 I właśnie przez sFUj bzdurny konserwatyzm spaprałeś se robote Hopie Musisz traktować tOM burtę jak WROGA KLASOWEGO, czy innOM zrzucanOM przez kapitalistUF stonkę....czyli NAPIER...AĆ bez litości Działaj dalej bo się posucha zrobiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Listopada 2018 Autor Share Napisano 11 Listopada 2018 W końcu dostałem zaopatrzenie dla stoczniowców, długo oczekiwana przesyłka z NorthStarModels dotarła. Szczerze powiedziawszy miałem pewne obawy ze jej nie zobaczę, ale na sczeszczcie już jest. Te malutkie załoganty są wspaniale i może nawet postawie kilku na okreci, ale głównym celem zamówienia były tratwy ;). Tak przy okazji odebrałem uniwersalne maszty i reje oraz działa do mojego niszczyciela. Tak wiec myślę ze będę mógł rosząc z kopyta :D czyli pod koniec przyszłego roku możne skończę hehehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Uuu.. na bogato Szfabisko urządzasz.. I słusznie, bo dobrze Ci to wychodzi. Przy okazji - zdjęcie pierwsze, takie niby na odpie.. hehe. Kadłub wygląda rewelacyjnie! Gdyby nie otoczenie to interpretacja skali byłaby bardzo trudna. Wrażenie głębi i odległości jest zadziwiająco sugestywne. Na pewno jeden z najlepszych kadłubów jakie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Listopada 2018 Share Napisano 11 Listopada 2018 Dobrze jest. Parawany też brałeś, bo nie jestem pewien czy je tam widzę? Tych marynarzy toś nabrał ja z jednej takiej tacki dwa modele już zrobilem, a mam jeszcze pół puszki Walcz, będzie na co popatrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 11 Listopada 2018 Autor Share Napisano 11 Listopada 2018 (edytowane) Hans nie slodz tak bo te moje wypociny to nic wielkiego przy innych pracach, czasami coś robię nie dokonca nawet za bardzo wiedząc co . Zdjęcie na odpierd..ll bo nie kadlubem się chciałem pochwalić tylko zalogantami pod nim hehe. Gala parawany też kupiłem i trochę innej drobnicy do Kriegsmarine bo mam cichy plan zbudować jeszcze U-boot, Scharnhorsta, Tirpiz oraz Zepelinna. Taki pomysł by mi się nie nudziło przez następne lata PS pochwała dla Exito bo mi wysłali jedno działo 150mm którego brakowało w zestawie Edytowane 11 Listopada 2018 przez Bartosz.B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 12 Listopada 2018 Share Napisano 12 Listopada 2018 zacny szwabik się wykluwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 18 Listopada 2018 Autor Share Napisano 18 Listopada 2018 Powolutku pojawia się główna nadbudowka, narazie zgolilem otwory okienne i drabinki. Nie długo wyciągnę namiot to będą lepsze zdjęcia. Swoją drogą to teraz dodawanie zdjęć prosto z fona rozleniwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 18 Listopada 2018 Share Napisano 18 Listopada 2018 Fajnie ten kadUb wygląda. Też mi się nie chce wszystkiego do zdjęć wyciągać i często ostatnio daję fotki z fona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi