Krzysiek B Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 Cześć, Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jest to mój pierwszy model pojazdu pancernego i traktuję go bardziej jako poligon doświadczalny więc z chęcią przyjmę wszelkie sugestie i porady "Nowa" Zvezda skleja się dosyć przyjemnie i bezproblemowo, jakość odlewów i ogólne spasowanie oceniam jako bardzo dobre Model sklejony "z pudła" poza lufą, którą wymieniłem na metalową firmy RB Model. Dzisiaj cały czołg pomalowałem szarym podkładem: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 14 Października 2018 Share Napisano 14 Października 2018 No wreszcie się doczekałem. Będę miał od kogo ściągać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 Nie wiem czy będzie z czego ściągać - sam się na nim uczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 15 Października 2018 Share Napisano 15 Października 2018 T-34 zawsze z chęcią obejrzę, mimo że skala nie moja. Fabryka 183, wczesna kopułka dowódcy (z podwójnym włazem) - dobrze widzę? Jeżeli tak to jest sporo polskich wozów do zrobienia. Jakie malowanie będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 15 Października 2018 Autor Share Napisano 15 Października 2018 Takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Bardzo ładnie i czysto zrobiony model, podoba mi się a i tematyka w kierunku moich zainteresowań Ale i wypraska na wysokim poziomie, Ruscy starają się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 Bardzo ładnie się prezentuje . Km jest rozwiercony, lub igła - bo niezbyt to widać na zdjęciach?. Widać, Zvezda odrobiła pracę domową w stosunku do poprzedniego wypustu teciaka - chyba, że odkupili formy od Dragona . Hmm, tylko malowanie ( oznakowanie ) to mnie bardziej by podchodziło do wozów z I-szej Brygady ( pasuje wieża w modelu z zakładów nr 183, zaokrąglone błotniki, wczesna kopuła dowódcy ) . Proponowane przez Ciebie to bardziej zakłady nr 112, tam mnie się zdaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JSJ Napisano 16 Października 2018 Share Napisano 16 Października 2018 To jest lepsze opracowanie od dragonów, jakie widziałem, więc szacun dla producenta. Wieża, zwykle pięta achillesowa, jest najlepsza wśród wież modeli T-34-85 w ogólnej formie geometrycznej. Trochę więc szkoda, że model ma być ćwiczebny, bo swoje pewnie kosztuje. Ale jeśli można sugerować pewne retusze, to w pierwszym rzędzie byłoby to zatarcie na wieży tych części podziału na przodzie, które są pod i nad rzeczywistym poziomym „szwem” (częściowo go przecinają) - one są tu tylko z powodu technologii modelowej. O malowaniu miałem okazję się wypowiedzieć, bo była już mała wymiana zdań. Teraz będzie dobrze zauważyć, że oznaczeń nie ma co łączyć z producentami, bo to kwestia jakichś ogólnych ustaleń lub/i w detalach jednostki, mającej na stanie czasem pojazdy z niejednego źródła. Pozostaje niewyjaśnione, na jakiej podstawie istniejące ilustracje i kalkomanie odtwarzają wygląd malunków na czołgu nr 3632 i czy prawidłowo zakładają takie akurat wykonanie egzemplarza. Wieża z modelu pomaga zidentyfikować pierwowzór jak dość wczesną produkcję z. 183, z lata 1944 lub przełomu lato/jesień - to podsuwa pytanie, czy naprawdę typowany #3632 był takim "przetrwalniakiem" aż do wiosny 45. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 21 Października 2018 Autor Share Napisano 21 Października 2018 Ufff w końcu weekend i jeden dzień wolnego więc mogłem troszkę podłubać przy modelu Co do wszelkich wątpliwości związanych z oznakowaniem tego pojazdu- tak jak napisałem w wątku "zadajemy pytania..." doszedłem do wniosku, że skoro nie ma żadnych dowodów zdjęciowych jak "3632" wyglądał na prawdę to model pozostanie w takiej konfiguracji jaką zaproponowała Zvezda z kalkomaniami ToRo Model. Ogólnie model ma być budowany jako przerywnik od samolotów i czysto rekreacyjnie bez żadnej "napinki" Udało mi się wygospodarować trochę czasu i przy pomocy takiego profesjonalnego szablonu, kupionego w sklepie papierniczym za całe 2 zł, pomalowałem koła... ... i resztę drobnicy na bazowy kolor zielony C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SHILKA Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 zasiadam przed ekranem i obserwuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 22 Października 2018 Share Napisano 22 Października 2018 Pomyśl sobie ile by cię maski z Quick Wheel kosztowały. Ten przyrząd jest uniwersalny do prawie wszystkich rozmiarów kół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xspace Napisano 24 Października 2018 Share Napisano 24 Października 2018 Bardzo ładnie się zapowiada, mam ten model rozpoczęty więc będę podpatrywał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 26 Października 2018 Share Napisano 26 Października 2018 zasiadam przed ekranem i obserwuję Ja też będę paczał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysiek B Napisano 29 Października 2018 Autor Share Napisano 29 Października 2018 Kolejna wolna niedziela i kolejny mały postęp prac. Model dostał bazowy kolor zielony : C.D.N. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 29 Października 2018 Share Napisano 29 Października 2018 Model dostał bazowy kolor zielony : Ale jeśli można sugerować pewne retusze, to w pierwszym rzędzie byłoby to zatarcie na wieży tych części podziału na przodzie, które są pod i nad rzeczywistym poziomym „szwem” (częściowo go przecinają) - one są tu tylko z powodu technologii modelowej. A czym Waść malowałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip04 Napisano 29 Października 2018 Share Napisano 29 Października 2018 No w końcu mam od kogo podpatrywać. Wysłane z mojego Redmi 5A przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi