enten Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 (edytowane) A co to za fluki na przedniej płycie wieży i niewyszlifowane uchyty na stropie wieży? Edytowane 10 Grudnia 2018 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 10 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 10 Grudnia 2018 Do malowania jeszcze daleko. Wszelkie niedociągnięcia poporawiam. Obecnie myślę nad koncepcja podstawki i maluje jankesa do sd.kfz7/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 O ten: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 11 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2018 Poprawiłem ten element z przodu. Przy demontażu nieco sie uszkodził. Wymaga to jeszcze wyszlifowania na krawędzi spawu. Jest też koncepcja podstawki. Amerykaniec prowadzi jeńca po nasypie z torami k9lejowymi a poniżej stoi opuszczony czołg, albo będzie to droga albo jakaś łąka. Dostalem tez dzis prawdziwą bestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2018 Dorobiłem dziś brakujący element montażu bocznych błotników. Myślę że jutro wrzucę więcej fotek i powoli przejdę do malowania. Jeśli chodzi o malowanie to będzie one trójbarwne z ostrymi przejściami gdzie kolorem bazowym będzie zielony. Jednocześnie do końca tygodnia chciałbym zakończyć prace przy panterze i sd.kfz 7/2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Model rozebrany. Jeśli nie ma uwag to dziś postaram się go odtłuścić a jutro położyć podkład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KAMIL90 Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 Jeśli to nie problem to popraw wieżyczke dowódcy, w pojazdach późnej serii produkcyjnej była ona przykrecana. Musiał byś usunąć spaw wokół niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Nie wiem czy jest sens skoro nie zadtosowalem poznego wlazu amunicyjnego.Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 Ja w dalszym ciągu namawiam cię do poprawy tych lin. Nawet jak go ładnie pomalujesz to z czymś takim ci się w galerii oberwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 W sensie żeby były prostsze, mniej pokręcone i wyglądały jak te plastikowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 Bardziej jak te które są na fotce którą Ci wkleiłem i tych od meser262. Nie wiem jak plastikowe w twoim modelu, ale w moich Pz.III's z Dragona używałem zestawowych, które całkiem ładnie wg mnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Też używam plastikowych. Tutaj dokupiłem eureka bo metalowe od dragona są całkowicie nieelastyczne do tego eureka da się swobodnie modelować , dlatego też zrobiłem liny w ten sposób by wyglądały na używane i zamocowane przez załogę dosyć niedbale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tap-chan Napisano 13 Grudnia 2018 Share Napisano 13 Grudnia 2018 Taka "linka" to nie byle co jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 13 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2018 Widziałem i miałem doczynienia z stalowymi linami i zachowuja sie one różnie. Niektóre, zwłaszcza te nowsze, mniej używane są bardziej sztywne. Starsze mają tendencje do załamywania się itd. W tym modelu jeszcze troszkę to poprawie ale niewiele. Potem będę robil stuga , tam już będzie ładniejsza lina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 Wyszło mi coś takiego : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 19 Grudnia 2018 Share Napisano 19 Grudnia 2018 (edytowane) Świetnie, że działasz! Krawędzie chyba jeszcze miejscami poszarpane ale lepiej niż poprzednio ta minia na bokach nie jest zbyt nachalna? Edytowane 19 Grudnia 2018 przez enten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 19 Grudnia 2018 Boki juz poprawiłem w większości. Są jeszcze gdzieniegdzie miejsca które nie są idwalne ale postaram sie jeszcze poprawić. Następny etap to filtr triton. Zauważyłem że dużo lepiej się go kładzie jak jest dodatkowo rozcieńczony. Co do minii jest mocno czerwona, mr hobby h33. Widziałem stuga gdzie był to kolor bazowy i przy użyciu oleji da się to nieco zgasić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Lutego 2019 Autor Share Napisano 19 Lutego 2019 Aktualizacja po dłuższej nieobecności, w trakcie prac farbami olejnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madeira Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Zacieki za mocne w mojej opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Jeśli chodzi o okolice haków na zapasowe ogniwa to będą obwieszone zapasowymi gąsienicami. W dalszym etapie będę szedł w jasne efekty typu kurz czy pył, więc wydaje mi się że będzie to stonowane. Swoją drogą widziałem kilka modeli king tigera wykonanymi przed świetnych modelarzy , z dużo mocniejszymi zaciekami i brudzingiem i mój przy nich to na razie czyścioszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Czy kamo było malowane pędzlem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Aerografem, a czemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 20 Lutego 2019 Share Napisano 20 Lutego 2019 Na oststnim foto przy lewej dolnej krawędzi foto plamy kamuflażu przy wyciorach mają takie przebłyski jak by były z pędzla robione - stąd moje pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Lutego 2019 Autor Share Napisano 20 Lutego 2019 Juz wiem o co chodzi, zapomniałem poprawic, farba podeszla pod taśme przy malowaniu. Dzięki za uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 22 Lutego 2019 Autor Share Napisano 22 Lutego 2019 Mała aktualizacja, plan jest taki że cały teren obsiany zostanie trawką elektrostatyczną o różnych kolorach i gdzieniegdzie polnymi kwiatami. Nasyp z torami jeszcze nie skończony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi