bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Heloł . Ostatnia produkcja Lukgraph'ów :-) Zmalowane wnętrze i poklecone na sucho : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Elegancka kolorystyka, za to sam pojazd to niezły paskud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Pieknie prócz rys na oparciu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 To nie rysy , faktura drewna na modelu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 Chryste Panie.... ale dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 16 Listopada 2018 Autor Share Napisano 16 Listopada 2018 No są dosyć "przejaskrawione " , na podłodze również :-) . Zamaskuje je nieco nadwozie założone na podwozie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 16 Listopada 2018 Share Napisano 16 Listopada 2018 (edytowane) Lukgraph trzyma klasę. Pięknie Ci ten model wychodzi. Będzie "Wnuczek"? Edytowane 16 Listopada 2018 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Jarku , wywołałem Cie . Chcialem pw napisać ale się nie da . Oczywiście będzie Wnuk , dylemat mam tylko jakim zielonym go malować . Coś bliżej rosyjskiej zieleni ( pole jest szerokie bo pod rosyjska zielenią kryje się wiele zieleni ) czy czymś na przykład z naszego zestawu hataki wrześniowego ? Optowałbym za rosyjskimi zieleniami . Co sądzisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 17 Listopada 2018 Share Napisano 17 Listopada 2018 (edytowane) Jak dotychczas pewniaków z archiwów nie ma. Ostatnio moda na ten kolor jest taka jak na tych Garfordach. Jest to nawet zbieżne z kolorem zachowanym na działach w muzeach rosyjskich. Jasna zieleń oliwkowa. Edytowane 17 Listopada 2018 przez Jarekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 17 Listopada 2018 Autor Share Napisano 17 Listopada 2018 Masz jakieś konkretne typy - najlepiej z tych farb którymi się da malować - gunze , tamijunia , hataka ? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 18 Listopada 2018 Share Napisano 18 Listopada 2018 Niestety nic konkretnego nie mogę Ci zaproponować .... jeszcze. Nie brałem tego kolory jeszcze na warsztat. Garford czeka w kolejce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 19 Listopada 2018 Autor Share Napisano 19 Listopada 2018 Poprzeglądałem nieco i nasunęło mi się kilka kolorów , ale z "lajfkolora" . Zamówiłem , zobaczymy czy coś z tego się namiesza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 (edytowane) Rosjanie proponują mix Tamiya XF-5 i XF-4 w stosunku 2:1. Mam dwa pytania: 1. Na kołach w zewnętrzny krąg otworów wklejane są śruby czy zostają dziury? 2. Model ma osłonę na silnik ? Edytowane 21 Listopada 2018 przez Witek Cisłak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 21 Listopada 2018 Autor Share Napisano 21 Listopada 2018 Gdybym wiedział wcześniej ... , ale zmordowałem go lifecolorami , masakra ... 1 Dziury są i nie ma przewidzianych żadnych śrub , coś jak w Nashquadzie : 2 Nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Witek Cisłak Napisano 28 Listopada 2018 Share Napisano 28 Listopada 2018 (edytowane) Czyli w otworki należy wkleić małe śrubki. Tak upraszczając, bo w rzeczywistości to były dwa pierścienie (od zewnątrz i wewnątrz) mocujące masyw. Śruby mocujące przechodziły przez ten zewnętrzny krąg otworków w feldze. Jeśli będzie ci się chciało to popraw też śruby mocujące koło do piasty - w realu raczej delikatne, w modelu wyglądają jak śruby z torów kolejowych. Osłona powinna być. Może obok modelu, jako zdjęta dla naprawy , regulacji silnika. Jeśli ma być "Wnuk" to zimą 1919/1920 miał zdjęte osłony przedniego km. Został tylko otwór strzelniczy i 4 otwory po śrubach mocując osłony. Pewnie osłony zdjęte aby zwiększyć pole ostrzału przedniego km. Witek PS. Co do oparcia siedzenia to raczej nie deski. Jeffery były dostarczane do Rosji z siedzeniami z pełnym oparciem z poduszką na całej powierzchni oparcia lub z wąskim oparciem z poduszką mocowanym na stelażu z rurek. Edytowane 28 Listopada 2018 przez Witek Cisłak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 28 Listopada 2018 Autor Share Napisano 28 Listopada 2018 Patrząc na koła od nashquada ja nie widzę żadnych śrubek a są niemal identyczne z drobna różnica ? Pomijając to , to model już jest gotowy i stoi na półce a ja już klecę następny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 29 Listopada 2018 Share Napisano 29 Listopada 2018 Kiedy książka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bożo wpożo Napisano 30 Listopada 2018 Autor Share Napisano 30 Listopada 2018 Jak napiszę Radku , żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 1 Grudnia 2018 Share Napisano 1 Grudnia 2018 (edytowane) Bardzo mi się podoba, świetny model maszyny , o której pewnie nie słyszałem. Ależ ma linię- "żadnych bzdetów, jestem maszyną do zabijania i co mi pan zrobisz?!" Cieszę się , że tu zajrzałem. Gratulki! Edytowane 1 Grudnia 2018 przez LordDisneyland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi