sianko Posted November 21, 2018 Share Posted November 21, 2018 Zawsze podobał mi się ten samolocik, więc jakiś czas temu nabyłem go i wykonałem w oklepanym malowaniu Udeta, ale mimo to jak dla mnie atrakcyjnym. Zestaw to dawne Toko, sporo pracy i przeróbek min: cowling silnika. Mam do niego blaszkę Parta, ale praktycznie z niej nie korzystałem, może kiedyś użyję w wersji D.IV. Lozenge użyłem z Techmodu, ale kolor starałem się trochę zmodyfikować, bo ta jakoś tak dawała po oczach. Model ma jeszcze sporo niedoróbek, ale ostatecznie zostawiłem jak poniżej widać. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spiton Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 (edited) Mi tez strasznie się zawsze ten samolot podobał. Bardzo się ciesze, że wziąłes go na warsztat. Oczywiście wyszedł znakomicie !!!! Ja jeszcze bardziej lubie wersje z cienkim górnym płatem ,_) Edited November 22, 2018 by spiton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pires Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Model prześliczny, tylko jeden błąd rzuca się w oczy: lotki maksymalnie wychylone, a drążek w pozycji neutrum - do poprawki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted November 22, 2018 Share Posted November 22, 2018 Fajnie wyszedł, nie ma co sie czepiać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted November 23, 2018 Author Share Posted November 23, 2018 Dzięki Panowie W dniu 22.11.2018 o 11:18, Pires napisał: , tylko jeden błąd rzuca się w oczy: lotki maksymalnie wychylone, a drążek w pozycji neutrum - do poprawki. Faktycznie, to jeden z mankamentów które są, ale na warsztacie mam teraz inny model, Siemens to już historia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cypis Posted November 23, 2018 Share Posted November 23, 2018 Samoloty pierwszowojenne mają ogromny urok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolan Posted November 24, 2018 Share Posted November 24, 2018 Bardzo ładny samolocik. Skrzydła malował Pan sam czy to kalkomania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panzer4 Posted November 29, 2018 Share Posted November 29, 2018 Te pasy wzmacniające na lozendze to cięta w paski kalka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sianko Posted December 1, 2018 Author Share Posted December 1, 2018 W dniu 24.11.2018 o 15:02, kolan napisał: Bardzo ładny samolocik. Skrzydła malował Pan sam czy to kalkomania? kalkomania Techmod W dniu 29.11.2018 o 10:58, Panzer4 napisał: Te pasy wzmacniające na lozendze to cięta w paski kalka? Ciąłem nożyczkami z tej samej kalkomanii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karol Posted December 10, 2018 Share Posted December 10, 2018 Bardzo ładny, jak wykonane są naciągi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts