sianko Napisano 21 Listopada 2018 Share Napisano 21 Listopada 2018 Zawsze podobał mi się ten samolocik, więc jakiś czas temu nabyłem go i wykonałem w oklepanym malowaniu Udeta, ale mimo to jak dla mnie atrakcyjnym. Zestaw to dawne Toko, sporo pracy i przeróbek min: cowling silnika. Mam do niego blaszkę Parta, ale praktycznie z niej nie korzystałem, może kiedyś użyję w wersji D.IV. Lozenge użyłem z Techmodu, ale kolor starałem się trochę zmodyfikować, bo ta jakoś tak dawała po oczach. Model ma jeszcze sporo niedoróbek, ale ostatecznie zostawiłem jak poniżej widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 (edytowane) Mi tez strasznie się zawsze ten samolot podobał. Bardzo się ciesze, że wziąłes go na warsztat. Oczywiście wyszedł znakomicie !!!! Ja jeszcze bardziej lubie wersje z cienkim górnym płatem ,_) Edytowane 22 Listopada 2018 przez spiton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pires Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 Model prześliczny, tylko jeden błąd rzuca się w oczy: lotki maksymalnie wychylone, a drążek w pozycji neutrum - do poprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bobek Napisano 22 Listopada 2018 Share Napisano 22 Listopada 2018 Fajnie wyszedł, nie ma co sie czepiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 23 Listopada 2018 Autor Share Napisano 23 Listopada 2018 Dzięki Panowie W dniu 22.11.2018 o 11:18, Pires napisał: , tylko jeden błąd rzuca się w oczy: lotki maksymalnie wychylone, a drążek w pozycji neutrum - do poprawki. Faktycznie, to jeden z mankamentów które są, ale na warsztacie mam teraz inny model, Siemens to już historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 23 Listopada 2018 Share Napisano 23 Listopada 2018 Samoloty pierwszowojenne mają ogromny urok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolan Napisano 24 Listopada 2018 Share Napisano 24 Listopada 2018 Bardzo ładny samolocik. Skrzydła malował Pan sam czy to kalkomania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 29 Listopada 2018 Share Napisano 29 Listopada 2018 Te pasy wzmacniające na lozendze to cięta w paski kalka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 1 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2018 W dniu 24.11.2018 o 15:02, kolan napisał: Bardzo ładny samolocik. Skrzydła malował Pan sam czy to kalkomania? kalkomania Techmod W dniu 29.11.2018 o 10:58, Panzer4 napisał: Te pasy wzmacniające na lozendze to cięta w paski kalka? Ciąłem nożyczkami z tej samej kalkomanii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 10 Grudnia 2018 Share Napisano 10 Grudnia 2018 Bardzo ładny, jak wykonane są naciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi