abtb Napisano 4 Stycznia 2019 Napisano 4 Stycznia 2019 Ładnie idzie. Dziwi mnie dla czego na modelu są wypukłe linie podziału. Może tak jest w oryginale i nie należy ich zeszlifowywać? Przenitowanie tego klamota trochę zajmie ale efekt końcowy pewnie będzie godny pochwały Cytuj
Mariucha Napisano 5 Stycznia 2019 Napisano 5 Stycznia 2019 15 godzin temu, Bengal napisał: zeszlifowałem wypukłe linie podziału i zacząłem ryć wklęsłe (chyba tego najbardziej nie nawidzę i chyba robię to po raz ostatni) : Myślę, że jak już je wszystkie skończysz, to będziesz w tym mistrzem świata i później będziesz robił z przyjemnością 1 Cytuj
Bengal Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Napisano 5 Stycznia 2019 2 godziny temu, Mariucha napisał: mistrzem świata w popsuciu dobrego modelu Cytuj
abtb Napisano 5 Stycznia 2019 Napisano 5 Stycznia 2019 13 minut temu, Bengal napisał: w popsuciu dobrego modelu A Kolega to do jakiejś partii się zapisał że tak za każdym razem samokrytykę składa? Może odrobina pozytywnego myślenia w Nowym Roku (modelarskim) 2 godziny temu, Mariucha napisał: będziesz w tym mistrzem świata Trening czyni mistrzem 2 godziny temu, Mariucha napisał: później będziesz robił z przyjemnością Święte słowa, amen 1 Cytuj
Bengal Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Napisano 5 Stycznia 2019 29 minut temu, abtb napisał: 46 minut temu, Bengal napisał: w popsuciu dobrego modelu A Kolega to do jakiejś partii się zapisał że tak za każdym razem samokrytykę składa? Może odrobina pozytywnego myślenia w Nowym Roku (modelarskim) zawsze byłem i będę pesymistą wiem, że zrobiłem progress ale do waszych modeli to mi zbraknie z 5 żyć składania 30 minut temu, abtb napisał: Trening czyni mistrzem dlatego nie olalem nitowania i linii 31 minut temu, abtb napisał: 2 godziny temu, Mariucha napisał: później będziesz robił z przyjemnością Święte słowa, amen w waszych snach chyba nie ma takiej nawet opcji by było to dla mnie przyjemnością Cytuj
abtb Napisano 5 Stycznia 2019 Napisano 5 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Bengal napisał: chyba nie ma takiej nawet opcji by było to dla mnie przyjemnością Postawmy sprawę po męsku W tej chwili Kolega zachowuje się jak 10-latek w krótkich gaciach, który lata po podwórku i krzyczy że sex to nic przyjemnego i w ogóle be i nigdy w życiu Ale jak się spróbuje to już życia nie można sobie bez tego wyobrazić Tak więc podpisuję się obiema łapkami pod tym: Godzinę temu, Mariucha napisał: Pożyjemy, zobaczymy Beka browara Koledze za te słowa 1 Cytuj
Mariucha Napisano 5 Stycznia 2019 Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Ja po prostu jestem przekonany, że @Bengal tak jedynie nas kokietuje, on doskonale wie, że jeszcze nam pokaże i będzie to robił z ogromną frajdą Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Mariucha 1 Cytuj
Bengal Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 Dobry, odgrzewam kolejnego przed i po jak nie szpachlowanie Mustanga to nitowanie Shackletona ehhh te moje wybory... 4 Cytuj
Bengal Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Napisano 13 Czerwca 2020 4 minuty temu, M.A.V. napisał: ładnie wyszło - wstydu nie ma dopiero nadejdze Cytuj
Bengal Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Napisano 19 Czerwca 2020 Cześć, dziś malutki lecz szczęśliwy dla mnie updejt a) po prawie tygodniu walki z nitami, skończyłem, przenitowałem całego - teraz podkład i poprawki b) po 2 dniach poszukiwań, mejlach do airfixa z negatywną odpowiedzią, znalazłem schowane 3 lata temu 2 przednie owiewki pod jednorazowym kubkiem w którym trzymam pipety... 7 Cytuj
panDespota Napisano 19 Czerwca 2020 Napisano 19 Czerwca 2020 Szacun Panie Ja czasami wariuje przy nitowaniu myśliwca a tu taki czterosilnikowy kloc... Cytuj
Bengal Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Napisano 20 Czerwca 2020 15 godzin temu, panDespota napisał: Szacun Panie Ja czasami wariuje przy nitowaniu myśliwca a tu taki czterosilnikowy kloc... dalej się uczę nitowania - to nie takie proste, coraz bardziej zwracam uwagę nie o tyle na nity na planach tylko na kształt danej powierzchni - wychodzi raz lepiej raz gorzej, ale taki kloc jest dobrym klocem do nauki 13 godzin temu, M.A.V. napisał: dalej wstydu nie ma dziękuję:) ale poczekajmy z tym wstydem jak zaczną się zdjęcia z zbliżeniem na szczegóły Cytuj
kapsel Napisano 21 Czerwca 2020 Napisano 21 Czerwca 2020 Podoba mi się . Gratuluję zacięcia i tego że udało Ci się przenitować cały płatowiec a to kawał modela. Sam się uczę nitowania i rycia i także stwierdzam że nie jest to ani prosta ani relaksująca robota. Podpatruję i trzymam kciuki. Raz jeszcze dziękuję za kaleczki 1 Cytuj
Bengal Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) nie ma sprawy @kapsel dzięki Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Bengal 1 Cytuj
Bengal Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Napisano 21 Czerwca 2020 Hey udało mi się w końcu psiknąć pokładem + coś tam dokleiłem najgorsze, że on jest tak duży, ze nie wiem jak mu zrobić fajne zdjęcia : 2 Cytuj
Bengal Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Napisano 25 Czerwca 2020 Hey, parę kolejnych wieczorów/nocy i zrobiłem marmurek, mam w planach połozyć jeszcze jedną transparetną warstwę hmm szarego/niebieskiego no i wkleiłem już silniki 6 Cytuj
sebastain Napisano 26 Czerwca 2020 Napisano 26 Czerwca 2020 Zaczyna nabierac kolorów. Marmurek fajnie wyszedł. Czym bedziesz malował dalej?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Bengal Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Napisano 26 Czerwca 2020 24 minuty temu, sebastain napisał: Zaczyna nabierac kolorów. Marmurek fajnie wyszedł. dzięki, mi też nawet zaczyna się podobać 24 minuty temu, sebastain napisał: Czym bedziesz malował dalej? tzn ? dalej nie zmiennie iwatą Cytuj
kapsel Napisano 26 Czerwca 2020 Napisano 26 Czerwca 2020 Najciekawsza część prac nadchodzi bardzo fajna baza pod kolory kamuflażu także obserwuję z ciekawością 1 Cytuj
sebastain Napisano 26 Czerwca 2020 Napisano 26 Czerwca 2020 tzn ? dalej nie zmiennie iwatą Tzn, jakimi farbami . Ostatnio na marmurek nalozylem vallejo dark green i wyszlo to tak średnio. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Bengal Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Napisano 26 Czerwca 2020 Godzinę temu, kapsel napisał: Najciekawsza część prac nadchodzi bardzo fajna baza pod kolory kamuflażu także obserwuję z ciekawością równie dobrze można dużo popsuć a od nowa to mi się nie widzi go marmurkować Godzinę temu, sebastain napisał: Tzn, jakimi farbami . Ostatnio na marmurek nalozylem vallejo dark green i wyszlo to tak średnio. tamiya/gunze - nie wiem co kupię jeszcze 1 Cytuj
Bengal Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Napisano 27 Czerwca 2020 pomaskowane - wieczorkiem będzie malowane Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi