abtb Napisano 4 Stycznia 2019 Share Napisano 4 Stycznia 2019 Ładnie idzie. Dziwi mnie dla czego na modelu są wypukłe linie podziału. Może tak jest w oryginale i nie należy ich zeszlifowywać? Przenitowanie tego klamota trochę zajmie ale efekt końcowy pewnie będzie godny pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 15 godzin temu, Bengal napisał: zeszlifowałem wypukłe linie podziału i zacząłem ryć wklęsłe (chyba tego najbardziej nie nawidzę i chyba robię to po raz ostatni) : Myślę, że jak już je wszystkie skończysz, to będziesz w tym mistrzem świata i później będziesz robił z przyjemnością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2019 2 godziny temu, Mariucha napisał: mistrzem świata w popsuciu dobrego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 13 minut temu, Bengal napisał: w popsuciu dobrego modelu A Kolega to do jakiejś partii się zapisał że tak za każdym razem samokrytykę składa? Może odrobina pozytywnego myślenia w Nowym Roku (modelarskim) 2 godziny temu, Mariucha napisał: będziesz w tym mistrzem świata Trening czyni mistrzem 2 godziny temu, Mariucha napisał: później będziesz robił z przyjemnością Święte słowa, amen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 5 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 5 Stycznia 2019 29 minut temu, abtb napisał: 46 minut temu, Bengal napisał: w popsuciu dobrego modelu A Kolega to do jakiejś partii się zapisał że tak za każdym razem samokrytykę składa? Może odrobina pozytywnego myślenia w Nowym Roku (modelarskim) zawsze byłem i będę pesymistą wiem, że zrobiłem progress ale do waszych modeli to mi zbraknie z 5 żyć składania 30 minut temu, abtb napisał: Trening czyni mistrzem dlatego nie olalem nitowania i linii 31 minut temu, abtb napisał: 2 godziny temu, Mariucha napisał: później będziesz robił z przyjemnością Święte słowa, amen w waszych snach chyba nie ma takiej nawet opcji by było to dla mnie przyjemnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 Pożyjemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Bengal napisał: chyba nie ma takiej nawet opcji by było to dla mnie przyjemnością Postawmy sprawę po męsku W tej chwili Kolega zachowuje się jak 10-latek w krótkich gaciach, który lata po podwórku i krzyczy że sex to nic przyjemnego i w ogóle be i nigdy w życiu Ale jak się spróbuje to już życia nie można sobie bez tego wyobrazić Tak więc podpisuję się obiema łapkami pod tym: Godzinę temu, Mariucha napisał: Pożyjemy, zobaczymy Beka browara Koledze za te słowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariucha Napisano 5 Stycznia 2019 Share Napisano 5 Stycznia 2019 (edytowane) Ja po prostu jestem przekonany, że @Bengal tak jedynie nas kokietuje, on doskonale wie, że jeszcze nam pokaże i będzie to robił z ogromną frajdą Edytowane 5 Stycznia 2019 przez Mariucha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 Dobry, odgrzewam kolejnego przed i po jak nie szpachlowanie Mustanga to nitowanie Shackletona ehhh te moje wybory... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Czerwca 2020 Share Napisano 13 Czerwca 2020 ładnie wyszło - wstydu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 13 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2020 4 minuty temu, M.A.V. napisał: ładnie wyszło - wstydu nie ma dopiero nadejdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2020 Cześć, dziś malutki lecz szczęśliwy dla mnie updejt a) po prawie tygodniu walki z nitami, skończyłem, przenitowałem całego - teraz podkład i poprawki b) po 2 dniach poszukiwań, mejlach do airfixa z negatywną odpowiedzią, znalazłem schowane 3 lata temu 2 przednie owiewki pod jednorazowym kubkiem w którym trzymam pipety... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 Szacun Panie Ja czasami wariuje przy nitowaniu myśliwca a tu taki czterosilnikowy kloc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 19 Czerwca 2020 Share Napisano 19 Czerwca 2020 dalej wstydu nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2020 15 godzin temu, panDespota napisał: Szacun Panie Ja czasami wariuje przy nitowaniu myśliwca a tu taki czterosilnikowy kloc... dalej się uczę nitowania - to nie takie proste, coraz bardziej zwracam uwagę nie o tyle na nity na planach tylko na kształt danej powierzchni - wychodzi raz lepiej raz gorzej, ale taki kloc jest dobrym klocem do nauki 13 godzin temu, M.A.V. napisał: dalej wstydu nie ma dziękuję:) ale poczekajmy z tym wstydem jak zaczną się zdjęcia z zbliżeniem na szczegóły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 21 Czerwca 2020 Share Napisano 21 Czerwca 2020 Podoba mi się . Gratuluję zacięcia i tego że udało Ci się przenitować cały płatowiec a to kawał modela. Sam się uczę nitowania i rycia i także stwierdzam że nie jest to ani prosta ani relaksująca robota. Podpatruję i trzymam kciuki. Raz jeszcze dziękuję za kaleczki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 (edytowane) nie ma sprawy @kapsel dzięki Edytowane 21 Czerwca 2020 przez Bengal 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 21 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2020 Hey udało mi się w końcu psiknąć pokładem + coś tam dokleiłem najgorsze, że on jest tak duży, ze nie wiem jak mu zrobić fajne zdjęcia : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 25 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2020 Hey, parę kolejnych wieczorów/nocy i zrobiłem marmurek, mam w planach połozyć jeszcze jedną transparetną warstwę hmm szarego/niebieskiego no i wkleiłem już silniki 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Zaczyna nabierac kolorów. Marmurek fajnie wyszedł. Czym bedziesz malował dalej?Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 24 minuty temu, sebastain napisał: Zaczyna nabierac kolorów. Marmurek fajnie wyszedł. dzięki, mi też nawet zaczyna się podobać 24 minuty temu, sebastain napisał: Czym bedziesz malował dalej? tzn ? dalej nie zmiennie iwatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 Najciekawsza część prac nadchodzi bardzo fajna baza pod kolory kamuflażu także obserwuję z ciekawością 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebastain Napisano 26 Czerwca 2020 Share Napisano 26 Czerwca 2020 tzn ? dalej nie zmiennie iwatą Tzn, jakimi farbami . Ostatnio na marmurek nalozylem vallejo dark green i wyszlo to tak średnio. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 26 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2020 Godzinę temu, kapsel napisał: Najciekawsza część prac nadchodzi bardzo fajna baza pod kolory kamuflażu także obserwuję z ciekawością równie dobrze można dużo popsuć a od nowa to mi się nie widzi go marmurkować Godzinę temu, sebastain napisał: Tzn, jakimi farbami . Ostatnio na marmurek nalozylem vallejo dark green i wyszlo to tak średnio. tamiya/gunze - nie wiem co kupię jeszcze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Czerwca 2020 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2020 pomaskowane - wieczorkiem będzie malowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi