krzy65siek Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Galeria końcowa Wellingtona. Model bardzo ładny i przyjemny w sklejaniu, jednak mimo wszystko zaskakująco trudny. Miałem problem z malowaniem czarnego, malowaniem płótna, kolejnością montażu. Mam najwyraźniej za mało doświadczenia w samolotach 1/72. Miałem sporo problemów z kalkami Techmodu. Rozsypywały się od dotknięcia (musiałem kupić drugi arkusz), w dodatku maska pod numer seryjny dołączona do zestawu była za mała... Ostatecznie jestem z modelu zadowolony, pomimo błędów. Mam ochotę na kolejny samolot i pewnie będzie coś z RAFu, ale nie w płótnie i nie czarne :). Tymczasem dla odpoczynku będzie coś pancernego, w normalniejszej skali. Proszę o uwagi i komentarze - ciągle się uczę. Pozdrawiam Krzysiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Mnie się podoba , chciałbym żeby mój (od Trampka) tak wyglądał jak go zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 25 Listopada 2018 Share Napisano 25 Listopada 2018 Ogólnie udany. Szkoda, że środka nie widać. Mam jednak pytanie odnośnie kamo: czy masz jakieś kwity, że górne kamo dochodziło do końca kadłuba, a nie kończyło się łukiem przed statecznikiem? Nie twierdzę, że tak nie było, ale w większości przypadków kadłub kończył się czarnym. I może zrób coś z wydechami, pierścienie przepalone, a rury "nówka sztuka". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 25 Listopada 2018 Autor Share Napisano 25 Listopada 2018 Samolot wyglądał jak na zdjęciu, więc wydaje mi się, że kamuflaz jest ok. Z rurami wydechowymi i pierścieniami ciągle eksperymentuję. Postaram się pociągnąć odrobinę pigmentami. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marskan Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Bardzo fajny !!! Mnie się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radoslaw6363 Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Podoba się ! Mam staruszka od Matchboxa i struktura kratownicy skrzydeł jest tam lepiej oddana ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzy65siek Napisano 26 Listopada 2018 Autor Share Napisano 26 Listopada 2018 Dzięki wielkie. Kratownica jest naprawdę super w tym modelu, problem jest jak ją dobrze pomalować... Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 26 Listopada 2018 Share Napisano 26 Listopada 2018 Mnie się podoba. Przy następnej zabawie z kalkami Techmodu zabezpiecz je bezbarwnym. Jedna albo lepiej dwie cienkie warstwy i nie będą się tak rozpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Jak masz kwit (zdjęcie) to wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Bardzo ładny model !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 27 Listopada 2018 Share Napisano 27 Listopada 2018 Bardzo ładny malunek. Dlaczego rury wydechowe mają różna długości? Było tak w oryginale? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 2 Grudnia 2018 Share Napisano 2 Grudnia 2018 Tak jak napisałeś w Warsztacie , po sklejeniu prawie nic nie widać ze zrobionego wnętrza , szkoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi