Tomek Mroczkowski Napisano 19 Grudnia 2018 Share Napisano 19 Grudnia 2018 Witajcie! Mam trochę czasu, Rosomak nabiera mocy prawnej, więc trzeba rozgrzebać coś innego. Do boju rusza wyrzutnia SPU 2P25M1 wchodzący w skład systemu 2K12 KUB bądź, jak kto woli SAM-6. Zestaw to już leciwy Trumpeter w skali 1:35. W planie mam wykonanie maszyny oczywiście w malowaniu Wojska Polskiego, a dokładnie wóz o nb 2532 z 2 Elbląskiego Dywizjonu Przeciwlotniczego, 15 Gołdapskiego Pułku Przeciwlotniczego. Do zestawu dołożę kalkomanie na zamówienie oraz zestaw Eduarda 35858. Mógłbym dołożyć friule, ale po co Pierwsze prace ruszają jeszcze dziś, więc jak się coś poskleja, to się pokaże. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 20 Grudnia 2018 Share Napisano 20 Grudnia 2018 Rozsiadam się i oglądam, zwłaszcza że w kolejce czeka u mnie ten sam pojazd w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Grudnia 2018 Share Napisano 21 Grudnia 2018 Bedzie ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 21 Grudnia 2018 Share Napisano 21 Grudnia 2018 To jeszcze stacja radiolokacyjna od Trumpka i będzie komplet . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 22 Grudnia 2018 Share Napisano 22 Grudnia 2018 Zasiadam i kibicuję, zwłaszcz, że sam niedawno to dłubałem. Miałem troche krótkie gąski, albo guma się skurczyła od leżakowania, albo... skończyło sie na tym, że mozolnie i delikatnie naciągałem każde ogniwko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 22 Grudnia 2018 Share Napisano 22 Grudnia 2018 Godzinę temu, chorąży napisał: Zasiadam i kibicuję, zwłaszcz, że sam niedawno to dłubałem. Miałem troche krótkie gąski, albo guma się skurczyła od leżakowania, albo... skończyło sie na tym, że mozolnie i delikatnie naciągałem każde ogniwko Coś się zmieniło? Pamiętam, że jak kleiłem to w zestawie były plastikowe gąsienice z wyprasek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 23 Grudnia 2018 Share Napisano 23 Grudnia 2018 Sorry masz racje to był pt-76 mój błąd, tam plastikowe z ogniwek, ale podobne problemy z długością. Przy okazji zaśmiecania (za które przepraszam) tak pt wygląda nawet nie wiedziałem ze się ponownie skurczyły.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 27 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2018 Początkowa walka z rakietami. Dosyć ciężko utrzymać kąt powierzchni sterowniczych, cokoły ustalające pozycje nic a nic nie pomagają. Całość jeszcze potrzebuje mocowania przy skrzydełkach z fototrawionek no i oczywiście podkładu. Widoczne ślady po kleju nie są aż tak widoczne, resztki po Tamiya Thin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 W dniu 21.12.2018 o 21:17, Zderzak napisał: To jeszcze stacja radiolokacyjna od Trumpka i będzie komplet . Łoo Panie . Nie tak prosto podwozie to samo ale nadbudowa kompletnie różna , jest wyższa i zupełnie innego kształtu, o kolumnie i na niej zamocowanych radarach kompletnie nie wspominając . Mam w planie zrobić tego SURN-a , podobnie jak Ziła 131 2T7M , ale jak na razie czasu totalnie brak .Piszesz Tomku że , będą kalki na zamówienie możesz napisać coś więcej, bo ja także czasami potrzebuję coś dorobić ,a nie mam jak . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 (edytowane) 5 godzin temu, Adams M1A1 napisał: Łoo Panie . Nie tak prosto podwozie to samo ale nadbudowa kompletnie różna , jest wyższa i zupełnie innego kształtu, o kolumnie i na niej zamocowanych radarach kompletnie nie wspominając . Mam w planie zrobić tego SURN-a , podobnie jak Ziła 131 2T7M , ale jak na razie czasu totalnie brak SURN jest zapowiedziany w katalogu Trumpetera na 2019 rok. Kalkomanie zamawiałem u bodajże osoby ze starego PWM jeszcze, nie mam żadnego kontaktu już natomiast obecnie korzystam z usług Adama Pękali. Edytowane 28 Grudnia 2018 przez Tomek Mroczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 To i dobrze z tym SURN-em, ciekawy jestem czy skuszą się na stację do Kruga , jak już mają podwozie to może opracują ten moździerz samobieżny 2S4 Tulipan ( kal 240mm!) dzięki za namiar na tą wytwórnię kalek. Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 13 godzin temu, Tomek Mroczkowski napisał: Tomek, na tej najdalej do przodu wysuniętej rakiecie przednie dolne skrzydełko masz odwrotnie przyklejone. Na wszelki wypadek sprawdź pozostałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 O faktycznie się babol zrobił, na szczęście nie trzyma się to szczególnie mocno. Trzymając płetwę zapewne nie widziałem w którą stronę ostatecznie przyklejam i tak wyszło. Już poprawione, dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 28 Grudnia 2018 Share Napisano 28 Grudnia 2018 Klej Tamki Extra Thin ma tę zaletę, że jak posmarować już wcześniej przyklejoną nim cześć to w 80-90% da się ją oderwać bez większych strat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2018 I tu dodatkowo akurat nie trzymało się zbyt dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 W dniu 28.12.2018 o 09:51, Adams M1A1 napisał: To i dobrze z tym SURN-em, ciekawy jestem czy skuszą się na stację do Kruga , jak już mają podwozie to może opracują ten moździerz samobieżny 2S4 Tulipan ( kal 240mm!) dzięki za namiar na tą wytwórnię kalek. Pozdr. A. Stacja radarowa P-40 do KRUGa też jest w zapowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 P40 Agata ( ciekaw jestem kto te durne nazwy wymyśla) jest w zapowiedziach od zeszłego roku, i znowu Pepiki z Panzershop -u będą w plecy, bo najpierw mieli opracowany full model żywiczny, za jakieś kosmiczne pieniądze , a potem na tej bazie konwersję do Trumpkowego AT-T. A tak wracając do Kub-a szkoda że Chińczycy nie pomyśleli o napisach eksploatacyjnych na rakietach jak chociażby w Krugu , ja je mam bo kiedyś kupiłem węgierskie żywiczne rakiety właśnie z kalkomaniami . Przepraszam właściciela wątku za wpisy nie na temat . Pozdr. A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 30 Grudnia 2018 Share Napisano 30 Grudnia 2018 4 godziny temu, Adams M1A1 napisał: P40 Agata ( ciekaw jestem kto te durne nazwy wymyśla) Kto wymyśla to nie wiem,ale zasad jest taka że sprzęt radiolokacyjny nazywany jest imionami żeńskimi a np łącznościowy-kwiatowo/rośłinnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 31 Grudnia 2018 Autor Share Napisano 31 Grudnia 2018 A nie do końca, system narzutu minowego Kroton nie jest sprzętem łączności a ma nazwę roślinną można spokojnie prowadzić offtop, wszystko co po wojnie tu dozwolone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 6 Stycznia 2019 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2019 Lecimy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skinn3r Napisano 7 Stycznia 2019 Share Napisano 7 Stycznia 2019 Muszę podglądać co tam "wyskrobiesz", bo jeszcze w tym roku chcę wydłubać mniejszą kopię w 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi