Skocz do zawartości

Tamiya 35092 – LRDG 30cwt Chevrolet Truck

Berni

Rekomendowane odpowiedzi

Serwusik,

do budowy modeli wykorzystano zestawy:

Tamiya 35092 – LRDG 30cwt Chevrolet Truck

Eduard 35251 Chevrolet 30cwt Truck

Darius Minaiatures  LRDG Chevrolet accesories

BlacDog T35109 British SAS Chevrolet N2 north Aftica 1942

Oto moje wypociny:

IMG_4188.JPG

IMG_4189.JPG

IMG_4190.JPG

IMG_4191.JPG

IMG_4192.JPG

IMG_4193.JPG

IMG_4194.JPG

IMG_4195.JPG

IMG_4196.JPG

IMG_4197.JPG

IMG_4198.JPG

IMG_4199.JPG

IMG_4200.JPG

IMG_4201.JPG

IMG_4202.JPG

IMG_4203.JPG

IMG_4204.JPG

IMG_4205.JPG

IMG_4206.JPG

IMG_4207.JPG

IMG_4209.JPG

IMG_4210.JPG

To był mój pierwszy tak wypasiony model Tamki, miłe wspomnienia.

Kiedyś pamiętam, że po kilku ładnych latach stania na półce, pękły opony?

A Twój model ładny, fajnie zapakowany, ale mogłeś "ugiąć" trochę resory.

Serwusik.

16 godzin temu, michal0281 napisał:

Fajny "patrol", teraz jeszcze fifurasy trzeba dorobic.

Dzięki, ale na figurasy to jeszcze słaby jestem. O ile mundury i wyposażenie jeszcze jako tako mi wychodzi to już malowanie twarzy i odsłoniętych części ciała mnie przerasta.

16 godzin temu, mandrivecs napisał:

Rewelacja, na podstawkę i figurki do tego

Dziękuję również, to samo co figurek tyczy się i podstawek. 

16 godzin temu, Bengal napisał:

Fajne cieniowane tobołków :)

Dziękuję, również mi się podoba

16 godzin temu, bazylms napisał:

Ładna kolekcja, Podstawka by się przydała, choćby najprostsza. 

Dziękuję, uwagę do podstawek patrz wyżej?

Edytowane przez Berni

Bardzo ładnie to wygląda, proszę o zdjęcia w świetle dziennym. Widać fajne cieniowanie i myślę, że lepsze oświetlenie jeszcze bardziej poprawi odbiór bardzo ładnych modeli :piwo:

Fajny. ale taki trochę komiksowy. Moim zdaniem błędem jest waszowanie tych wszystkich materiałowych bambetli. Strasznie to niszczy realizm. Koce, i plecaki nie zbierają czarnego brudu w zakamarkach.

Serwusik.

W dniu 22.12.2018 o 16:12, makinen napisał:

Bardzo elegancka kolekcja. Świetnie się to w całości prezentuje. Rzeczywiście podstawka dopełnilaby całości. Razem z Twoimi Jeep’ami fajne stadko. Co teraz na tapecie? Dalej wojska specjalne?

Dziękuję. Na razie modele stoją sobie we gablotce, może podstawki wspólnej doczekają się w docelowym własnym M... Aktualnie na macie zagoszczą M151 w ok.10 konfiguracjach, również wojsk specjalnych.

18 godzin temu, Zderzak napisał:

Bardzo ładnie to wygląda, proszę o zdjęcia w świetle dziennym. Widać fajne cieniowanie i myślę, że lepsze oświetlenie jeszcze bardziej poprawi odbiór bardzo ładnych modeli :piwo:

Dziękuję również bardzo. Co do zdjęć w świetle dziennym...obecnie kwateruję w betonowej studni na parterze...wiec o dobre światło dzienne trudno jest nawet w lecie...?

12 godzin temu, spiton napisał:

Fajny. ale taki trochę komiksowy. Moim zdaniem błędem jest waszowanie tych wszystkich materiałowych bambetli. Strasznie to niszczy realizm. Koce, i plecaki nie zbierają czarnego brudu w zakamarkach.

Dziękuję. Mam wrażenie że sztuczne światło i lampa przerysowały troszkę płukankę, okiem nie uzbrojonym wydaje mi się ona bardziej stonowana... Następnym razem użyję innego koloru. Dziękuję za zwrócenie uwagi.

Pozdrawiam.

1 godzinę temu, Spotter napisał:

Pierwszy bardzo fajny! Podoba mi się zarówno sam pojazd jak i tobołki. Drugi dla mnie troszkę przekolorowany. Jakoś te kolory za żywe, za sztuczne są. Tobołki rewelacja. Szkoda że malucha w zbliżeniu nie pokazałeś. 

Dziękuję.

"Maluszek do obejrzenia o tu

Pozdrawiam.