Szydercza Gała Napisano 1 Marca 2019 Share Napisano 1 Marca 2019 No to podkladuj, zobaczymy. Ogólnie jest spoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 3 Marca 2019 Share Napisano 3 Marca 2019 (edytowane) Dzięki. Z powodu wcześniejszych zniszczeń i konieczności odbudowy dość dużej ilości elementów od podstaw, wcześnie wchodzę w nabudówki. Ta łaciata krowa na pierwszym zdjęciu to dowód na to, że szpachli i szlifów trochę było. Normalnie osobno podzespoły do malowania bym robił. Teraz wszystko prysnąłem kontrolnie Mr Surfacer 1500 żeby zobaczyć co jest do poprawki. I trochę jest. Edytowane 3 Marca 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 3 Marca 2019 Autor Share Napisano 3 Marca 2019 Niezłe postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Tym szkieletem na tylnym pomoście to pojechałeś po mnie , a mnie siem nie chciało i zostawiłem fabryczkie. No cóż w nastepnym trza bedzie siem postarać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 W dniu 1.03.2019 o 17:40, Super_Hans napisał: Hips 0.15 wszystko. O skąd i od kogo takie coś? Bo mi się udaje w takim wymiarze tylko przezroczysty znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 4 Marca 2019 Share Napisano 4 Marca 2019 Evergreen robi to pod nazwą polystyrene sheet 9009 0,005 cala = ~0.13mm. Białe arkusze. Już nie pamiętam gdzie, ale chyba w jakimś polskim modelarskim kupiłem kiedyś zestaw tych arkuszy różnej grubości. Na pewno na Ebaju jest. Polecam. Cieniutkie jak papier i przyjemnie się obrabia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 4 Marca 2019 Autor Share Napisano 4 Marca 2019 Dzięki, już kupione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 Działamy dalej nad dnem. Nie jest idealnie, ale już wiem że ta skala to jednak nie dla mnie. Jednakże będę walczył ile dam radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz.B Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 To jest to! Nie rozumem w czym był problem dodać dno przez producenta wszystkie okręty bez połowy kadłuba to moim zdaniem jakaś pomyłka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 16 godzin temu, bazylms napisał: Jednakże będę walczył ile dam radę. Godna postawa! Walcz do końca, im więcej scratchu tym dzielniej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) No też nie wiem. Se wymyślili że każdy 1/700 trzeba topić w wodzie. A co to Marzanna? Nie wiem czy ster nie jest za mały, choć robiony zgodnie z papierami. Edytowane 8 Marca 2019 przez bazylms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 (edytowane) Sonara jeszcze dorób mu. Ster chyba spoko. Edytowane 9 Marca 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Będzie, I jeszcze dwie płetwy z przodu. Ale najpierw muszę jakąś podstawkę zmontować żeby mi na tym wszystkim nie leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 8 Marca 2019 Share Napisano 8 Marca 2019 Brzydko mówiąc posuwam się do przodu. Z tego co mam po ręką dodałem trochę szczegółów. Igły, profile i "kartki" evergreena, rozciągnięta ramka oraz trochę blach. Znowu Hunt łaciaty nieco Wiem, fota poniżej to gruba przesada.. Ale chciałem tą skrzynie pokazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Marca 2019 Autor Share Napisano 8 Marca 2019 Ładnie już to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 A po co robiłeś tego cycka z porzodu nadbudówki pod antenę, przecież on jest na blaszce...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Tak, wiem. Nawet mam coś podobnego na tej uniwersalnej od Starlinga Models. Nie wiem, zdaje się że ten cyc byl inny na Kujawiaku akurat. Jakiś taki mniejszy, "pełny". Bardziej ostroslup taki.. Więc wyrzezbilem. Antenę wkleje później. Se zobacz se: Większość doróbek z tej fotki ściągnąłem. Układ wywietrznikow, ekstra bulaje, nieco mocniej wyeksponowalem gorną krawędź balustrady na mostku. Myślałem o tych szczelinowych otworach na górze wieży. Ale odpuściłem. IBG dało tu zupełnie SF. Trzeba by było całą od podstaw robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Fotka nie kłamie, ten zdecydowanie jest pełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Doszło trochę dodatków. Głównie scratch. Stan na dziś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 10 Marca 2019 Autor Share Napisano 10 Marca 2019 Jeszcze chwila i będziesz malował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Wygląda imponująco, tylko że w takiej kupie to będziesz chyba malował oryginalnOM farbOM, Piotras będzie z Ciebie dumny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Po kropelce będę go sobie dmuchal z siłą mysiego kaszlu. Najpierw kadlub. Spróbujemy te pasy wyciągnąć i może nieco wertykalnie blachy spróbować pomodulowac na koniec brudna wodą.. Maskowania będzie od bip bip bip i jeszcze bip. Potem pokład i zakamarki. Umieszam sobie warianty jasne na podstawie tych oryginalnych farb RN.. No i będę fukal modulujac bryły jak w oświetleniu zenitalnym. A potem filtry, washe.. Tyle gadanie a co wyjdzie się zobaczy.. Cudów bym nie oczekiwał. BTW, w tym wątku to się już nie spodziewam komentarzy kilku kolegów.. A wszystko przez Ciebie zły czlowieku!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Trzeba się zabrać za maszt. Macie pomysł z czego zrobić reje? Chodzi mi o cieńki jak włos drucik, ale nie miedziany tylko stalowy, sztywny... Na tyle sztywny by się nie odkształcał naciągiem olinowania ciepłem dymu.. Wiem, że do kupienia są mosiężne toczone yardamy od Mastera ale chyba są za grube do Hunta akurat, trzeba by je wyszlifować.. Myśle o domowych śmieciach, kablach, szczotkach.. macie jakieś pomysły? Ew. ktoś sprzedaje takie stalowe druciki 0.1 - 0.2 mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 (edytowane) Coś takiego znalazłem.. Drut oporowy to się nazywa. Jakieś różne stopy metali są do wyboru. Pytanie który jest nasztywniejszy... https://sklep1727009.home.pl/pl/c/0%2C2/35 Edytowane 13 Marca 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi