mig Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Kadłub oszlifowany, oszklenie wklejone. Trzeba będzie jeszcze zrobić lekka obróbkę przy połączeniu szkła z kadłubem. Zeszlifowałem ze skrzydeł przerywacze i hamulce aerodynamiczne, nowe wycięte z plastikowego kubka jednorazowego czekają na przyklejenie. Następny etap to będzie dopasowanie skrzydeł do kadłuba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 3 Sierpnia 2019 Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Sęp dostał skrzydła, stateczniki poziome i płozę. Skrzydła zaopatrzone w nowe przerywacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Sierpnia 2019 Share Napisano 15 Sierpnia 2019 (edytowane) Sęp gotowy do malowania Wózek założony tylko do zdjęć, właściwe położenie ustalę po pomalowaniu. Dojdzie jeszcze dysza Venturiego. Niestety teraz muszę zaczekać aż farba dojdzie, bo nie mam kremowego koloru. Farba już zamówiona. Edytowane 15 Sierpnia 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 AKAR skończony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Października 2019 Share Napisano 4 Października 2019 Fajnie, że działasz coś dalej z szybowcami bo się tutaj zastój zrobił. Akar ładny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 6 Października 2019 Share Napisano 6 Października 2019 Ja zagryzam frustrację Wypolerowałem kabinkę do swojego Letova, kupiłem na próbę klej Roket Odourless (cyjanoakryl, który podobno nie zaparowuje szybek) i... klej był chyba z jakiejś wadliwej partii (przestarzałej?) jakiś "glutowaty", nie związał - po kilku minutach zdjąłem szybkę, doczyściłem debonderem i teraz... muszę ją drugi raz polerować (zmatowiała po debonderze). Nie mam ręki do tego szybowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 6 Października 2019 Autor Share Napisano 6 Października 2019 A u mnie z kolei reorganizacja warsztatu, przemeblowanie i przenoszenie modeli do nowej witrynki. Ale już niedługo zasiędę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 8 Października 2019 Share Napisano 8 Października 2019 A u mnie niestety brak czasu. A warsztat zajęty przez MiGa-25RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p11c Napisano 12 Października 2019 Share Napisano 12 Października 2019 Szkoda, ale mam nadzieję że pomimo trudności temat będzie się rozwijał, a wasze modele nabiorą kolorów i przejrzystości. Następny mój temat to powrót do lotni Tańskiego oraz wodnopłatowiec harcerski. Raz już go zrobiłem ale wymaga poprawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 12 Października 2019 Autor Share Napisano 12 Października 2019 (edytowane) Dziś znalazłem: Puchacza dostępnego nie namierzyłem, ale Bocian za 25,95€ jest. Edytowane 12 Października 2019 przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 13 Października 2019 Share Napisano 13 Października 2019 10 godzin temu, Grzes napisał: Dziś znalazłem: Puchacza dostępnego nie namierzyłem, ale Bocian za 25,95€ jest. Też czekam czy Puchacz ponownie pojawi się w sprzedaży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Października 2019 Autor Share Napisano 13 Października 2019 To się umawiamy, kto namierzy Puchacza, daje znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 4 Listopada 2019 Share Napisano 4 Listopada 2019 (edytowane) Prace nad Sępem zostały wznowione. Dorobiłem przedni zaczep do lin i pomalowałem całość na kremowo. Edytowane 4 Listopada 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 11 Listopada 2019 Share Napisano 11 Listopada 2019 (edytowane) Sęp pomalowany Trzeba jeszcze dokleić dyszę, pomalować na błyszcząco pod kalki i wash, a następnie zmatowić. Edytowane 11 Listopada 2019 przez mig Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 (edytowane) Taką niespodziankę kolega mi załatwił: Edytowane 13 Listopada 2019 przez Grzes 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 13 Listopada 2019 Share Napisano 13 Listopada 2019 Czyżby "koligen" był na wczorajszym spotkaniu IPMS-u i do worka z suwenirami się dopchał? Będziesz lepił czy pod szkłem dla potomności zachowasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 13 Listopada 2019 Autor Share Napisano 13 Listopada 2019 2 minuty temu, abtb napisał: Czyżby "koligen" był na wczorajszym spotkaniu IPMS-u i do worka z suwenirami się dopchał? Jutro będę odbierał to się dowiem. No te ptaszki (zwłaszcza ta zielona Muszka) to wyląduje w specjalnym dziale "IPN" mego modelarskiego magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 14 Listopada 2019 Share Napisano 14 Listopada 2019 Fajne antyki, czyżby jeszcze z pierwszego tłoczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 15 Listopada 2019 Share Napisano 15 Listopada 2019 Z pierwszego to chyba nie, ale na pewno z wczesnych jeszcze Mam Zefira w tym samym pudełku i wypraski są bordowe/brązowe i nie mają śladu nadlewek, no wręcz idealne i stojaczek koloru żółtego. Spotkałem się też z informacją że pierwsze Muchy były koloru żółtego i czerwonego/bordowego, a bywały różowe, niebieskie, zielone i białe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 16 Listopada 2019 Autor Share Napisano 16 Listopada 2019 A'propos Sępa, takie zdjęcie mi się trafiło. Uwielbiam takie klimatyczne fotki retro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2019 Autor Share Napisano 21 Listopada 2019 W dniu 13.11.2019 o 23:21, abtb napisał: Czyżby "koligen" był na wczorajszym spotkaniu IPMS-u i do worka z suwenirami się dopchał? Już mogę potwierdzić, że tak. Ale dopiero jak do ręki dostałem, zobaczyłem jeszcze jedną istotną informację - na fotce poniżej Takie czasy byli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 21 Listopada 2019 Share Napisano 21 Listopada 2019 No, no. Model zlepić, pudło do gabloty! Obowiązkowo napisem do szkła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 21 Listopada 2019 Share Napisano 21 Listopada 2019 Swego czasu miałem kupione szybowce , takie malusienkie . Jedno co rzucało się w oczy , czysta kabinka i eleganckie wypraski . Niestety zaginęły . Ciekawe , czy teraz ktoś robi w 1/48 jakiś szybowiec ? O polskiego to już nie pytam . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Listopada 2019 Autor Share Napisano 21 Listopada 2019 (edytowane) W dniu 21.11.2019 o 18:00, Hello napisał: Ciekawe , czy teraz ktoś robi w 1/48 jakiś szybowiec ? Jasne! Sporą kolekcję szybowców z żywicy w 1:48 wypuścił Ardpol Edytowane 30 Marca przez Grzes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hello Napisano 21 Listopada 2019 Share Napisano 21 Listopada 2019 I pomyśleć ,że tak mało mi brakowało by samemu takim latać . Pozdrawiam Hello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi