zipster Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 3ci model który skleilem, 'kieszonkowy tygrysek' czyli 1F . Robienie go to byla droga przez męke, pierwszy i ostatni raz kupiłem coś z ark models, praktycznie kazda czesc wymagala szlifowania /szpachlowania aby w ogóle weszła na swoje miejsce. Czego się chciałem poduczyć przy nim.. przede wszystkich robienia camo za pomoca pędzla, metodami drybrushingu jakotako udalo mi sie zrobić rozmazanie, kolejna rzecza malowanie gąsek i tu chyba powoli zaczyna to wygladac, idac dalej poduczylem sie washowania i .. spoooro go przyciemnilo na tutorialu gosciu pisal aby sie nie rpzejmowac bo dot filter rozjasni ... no i zdot'owalem go i rozjasnilo chyba za bardzo przez co przyblakł, ale lekcje wyciagniete a to chyba najwazniejsze A, i dodatkowo moja pierwsza dorabiana część, antenka z roztopionego 'rusztowania' części ,tak czy siak mi sie nawet podoba choc jesli ktos ma pomyls jak wyciagnac z niego torche kontrastu i ansycenia barw chetnie poslucham. Calosc jak reszta moich wypocin pędzlem. 1Div/1943 Kursk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Gratuluję ukończonego modelu! Mój już z kilkanaście lat dojrzewa na strychu. Poległem na gąsienicach, za nic nie pasowały na koło napędowe. W między czasie doszedł komplet blach i zaciąłem się na lutowaniu błotników. Może kiedyś... Twoje wykonanie mi się podoba biorąc pod uwagę, że malowałeś pędzlem. Właściwie to nawet bardzo. Wash jest słabo widoczny, podobają mi się wypłowiałe barwy. Lewarek i niektóre narzędzia mają dziwne kolory. Mimo wszystko gratulacje za "wyciosanie" modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
StarBourne Napisano 12 Lutego 2019 Share Napisano 12 Lutego 2019 Fajnie wygląda, pokazałeś że nawet pędzlem da się ciekawie pomalować model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Ładny model, podziw za uzyskanie kamo i takiego efektu pędzlem. Powinieneś napisać poradnik jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Wow, thx za pozytywny feedback 11 godzin temu, enten napisał: Poległem na gąsienicach, za nic nie pasowały na koło napędowe. U mnie ten sam problem, dodatkowo jedna z połówek tworzacej całość była ..hm.. 'zcentowana' U mnie tez odstawały mocno ale je zpilnokowalem do mniejszych rozmiarow i jakotako wlazly, dla lepszego efektu teraz pewnie bym je 'zeszczerbacil' wycinajac zęby w miejscach gdzie nachodza na nie gaski, nałożył gaske i w szpary dokleil wyciete zeby, taka rzeźba .. ale jak juz pisalem, never ever wiecej 'ark models'. 2 godziny temu, bazylms napisał: Powinieneś napisać poradnik jak to zrobić. Przy wiekszosci tutaj to ja amator pelna geba i pewnie bym sie tylko osmieszyl ale jak znajde jakis wolny kawalek plastiku to cos wypoce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Ark model tylko pakuje, to nie jest producent tego modelu. Prawilnie autorem jest firma Alan, która wypuściła ten model bodajże w 1997 roku. Ależ ja się wtedy śliniłem na takie rarytasy i je pilnikowałem z zacięciem. Na patent z wycinaniem i doklejaniem zębów nie wpadłem. Myślę, że mimo wszystko gąski podmienię i skończę ten model. Jeszcze raz gratki za wykonanie modelu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 Czy pakuja czy sami robia.. podpisuja sie swoim 'nazwiskiem' pod tym wiec.. Thx Thx , i daj warsztat dot. tego Twojego IF, z checia podpatrze jaki na niego maja inni pomysl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Fenomenalnie Ci wyszedł ten mini-tygrysek . Biorąc pod uwagę materiał wyjściowy, to już w ogóle bomba. Gdybyś nie napisał, że pędzelkowałeś, to przykładowo ja bym uważał, że malowanie z aero . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 Ale antena wygląda jak rozciągnięta klepsydra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 no u góry tak troszke wyszła, teraz juz po zakupie drucika 0,2 do zawiasów w Pz1A mogłbym j podmienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Lutego 2019 Share Napisano 15 Lutego 2019 Rzeczywiście malowanie nie wygląda na pędzel. Bardzo ładnie zgubione krawędzie kolorów i czym zrobiłeś ten jasny wash (?) bo ten efekt świetnie leży na tym modelu. Bardzo dobra robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 16 Lutego 2019 Share Napisano 16 Lutego 2019 W dniu 14.02.2019 o 19:34, Rack napisał: Gdybyś nie napisał, że pędzelkowałeś, to przykładowo ja bym uważał, że malowanie z aero . Dokladnie tak! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 7 Marca 2019 Autor Share Napisano 7 Marca 2019 W dniu 15.02.2019 o 22:54, TAW napisał: Rzeczywiście malowanie nie wygląda na pędzel. Bardzo ładnie zgubione krawędzie kolorów i czym zrobiłeś ten jasny wash (?) bo ten efekt świetnie leży na tym modelu. Bardzo dobra robota! uoj, to niezamierzony efekt gdy próbowałem go rozjasnic, wstyd sie przyznac ale najprawdopodobniej rozpuszczalnik ktory troche rozmazal ten moj nieszczesny dot filter Efekt zupełnie nie zamierzony ale jesli uważacie, że jest ok to sie ciesze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi