crustian Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Aby uczcić 53 rocznicę 1°/14° GAV, F-5E 4865 otrzymał pamiątkowe malowanie, które stało się pierwszym tego rodzaju w FAB. Stworzone przez ówczesnego kapitana lotnictwa Sergio Barrosa de Oliveira, malowanie przedstawiało tygrysa syberyjskiego na kadłubie, trzymającego zbiornik paliwa CL, na którym znajduje się napis "53 lata". Samolot został odmalowany między 18 a 19 marca 2000 r. i zaprezentowany 24 marca podczas obchodów rocznicy Eskadry Pampa. W marcu 2002 r. malowanie zostało zaktualizowane. CL Tank otrzymał napis "55 lat", nawiązujący do 55. rocznicy powstania jednostki. 4865 zachował to malowanie do 23.04.2002 r., gdy został dostarczona do PAMA-SP w celu ogólnego przeglądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Dobry początek nie jest zły...chociaż jestem w trakcie montowania się w nowym miejscu zamieszkania i przede mną mnóstwo roboty związanej z tym to o : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 najłatwiejsze co może być czyli jakaś tam drobnica z blaszki plus to co podwieszone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 Skrzydełka z pylonikami, działka Pontiac M39A2 20MM z igły od pani pielęgniarki... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 ...dziubasek dociążony i laluminim do reflektorów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 czas zająć się tym co pod owiewką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 13 Lutego 2019 Autor Share Napisano 13 Lutego 2019 ...blaszki jednak wiele ułatwiają... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Crimson King Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Witam.Będę śledził zmagania z materią.Kalki to skąd dotarły?Ten wewnętrzny pylon z prawego skrzydła trochę nie trzyma symetrii,ale to może wina zdjęcia.No i koniecznie te Python3 na posiedzeniach.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 13 Lutego 2019 Share Napisano 13 Lutego 2019 Mam nadzieję, że nie użyjesz tego podkadłubowego zbiornika paliwa? On jest dobre 1,5x za chudy! Wygląda to karykaturalnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 15 godzin temu, net_sailor napisał: Mam nadzieję, że nie użyjesz tego podkadłubowego zbiornika paliwa? On jest dobre 1,5x za chudy! Wygląda to karykaturalnie. Dzięki za info, nie miałem bladego pojęcia obaczę podług kali jeszcze, jeśli się potwierdzi będę musiał poszukać innego, ale zapewne już to sprawdzałeś to i pewnie znasz jakąś "żywicę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 (edytowane) 21 godzin temu, Crimson King napisał: Witam.Będę śledził zmagania z materią.Kalki to skąd dotarły?Ten wewnętrzny pylon z prawego skrzydła trochę nie trzyma symetrii,ale to może wina zdjęcia.No i koniecznie te Python3 na posiedzeniach.Powodzenia Kalki dotarły od Azteca prosto z Estados Unidos Mexicanos bodaj w 2004 czy coś... wew. pylon faktycznie krzywy więc należy poprawić Edytowane 14 Lutego 2019 przez crustian błąd, literówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2019 Autor Share Napisano 14 Lutego 2019 tymczasem "rura" sklamerkowana... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
net_sailor Napisano 14 Lutego 2019 Share Napisano 14 Lutego 2019 6 godzin temu, crustian napisał: Dzięki za info, nie miałem bladego pojęcia obaczę podług kali jeszcze, jeśli się potwierdzi będę musiał poszukać innego, ale zapewne już to sprawdzałeś to i pewnie znasz jakąś "żywicę" Sęk w tym, że nie znalazłem żywicy. Poratowali mnie dobrzy ludzie od których wyłudziłem zbiornik z modelu Hellera. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 15 Lutego 2019 Autor Share Napisano 15 Lutego 2019 ale jeśli go masz to można zrobić odlew... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 16 Lutego 2019 Autor Share Napisano 16 Lutego 2019 bydzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 17 Lutego 2019 Autor Share Napisano 17 Lutego 2019 jakoś idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 postanowiłem zmienić rurkę pitota, ta od modelu była tragedią, natomiast ta od mastera rewelacyjna acz mogli ją zrobić w jednej części a nie dwóch mikroskopijnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 i cały wieczór... spędzam na szlifowaniu szmateczkami Tamki gradacja od 400 do 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 25 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2020 W dniu 14.02.2019 o 19:46, net_sailor napisał: Sęk w tym, że nie znalazłem żywicy. Poratowali mnie dobrzy ludzie od których wyłudziłem zbiornik z modelu Hellera. no dobra szukam zbiornika ...coś ktoś? bo nawet kalka 53anos nie pasuje do tego co dał HB... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 Przypomnij mi sie wieczorem na FB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 27 Stycznia 2020 Autor Share Napisano 27 Stycznia 2020 10 godzin temu, Moses napisał: Przypomnij mi sie wieczorem na FB nie mam czasa, zarobiony jestem a poważniej....znalazłem takie rozwiązanie, że hej aż mi sie mordka sama uśmiecha...dejta no mie ino kilka dni pany a zoboczyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESP Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 Czyli już mam nie szukać? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 27 Stycznia 2020 Share Napisano 27 Stycznia 2020 Tyłek tylko zawraca.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 14 Lutego 2020 Autor Share Napisano 14 Lutego 2020 dotarła маленькая посылка od AK3Dmodels dla Tygryska... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 14 Lutego 2020 Share Napisano 14 Lutego 2020 Jestem wielkim fanem akurat tego samolotu, podglądam z zaciekawieniem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi