meser262 Napisano 16 Kwietnia 2019 Share Napisano 16 Kwietnia 2019 3 godziny temu, gustlik napisał: A czy ten sprzęg to nie d10 i d11 jak w stugu dragona 6647. Tak Masz rację - przepraszam - są części do sprzęgu holowniczego w wersji finalnej i to dwie sztuki bo dwie ramki "D". Dwie sztuki to dwie fotki Jeszcze bo znów zapomnę - korba rozrusznika - powinna być - późna - część M13 3 godziny temu, gustlik napisał: Bo jednak wolalbym ten listopad - trzeba usunąć część nr.K 17 - tam już nie było otworu i powinna być płaska ścianka - podpora marszowa lufy ? - ten typ tłumika może pozostać Największy kłopot to z wózkami kół jezdnych popatrz na fotkę poniżej jak to powinno wyglądać w listopadzie, od grudnia inne rolki i tylko trzy sztuki na stronę. Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 17 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2019 Kwestie wózków jezdnych myślę że najprościej w tym przypadku rozwiązać brudzingiem. Ciężko było by je wymienić. Pozostałe wspomniane elementy będą wymienione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 3 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2019 Zostało do zrobienia kilka detali : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Wspomniane niedoróbki poprawię. Tymczasem kilka fotek z kompozycji scenki jaką sobie zamyśliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 (edytowane) ładnie ale tak jak pisali inni to odłupanie w tym miejscu kłuje w oczy, wyglada jak pucha która dostała z wiatrówki I jesli ten t34 mialby byc ofiara tego stug'a to dziura nijak nie pasuje do gabarytow 75mm czy to ap czy he czy heat . Tu masz jak wygladało przebicie ap od frontu t34: <wyciete> Jesli chcesz zrobic 'pekniecie' to fajniej i realistyczniej by wygladalo jakbys dal mala dziure i lekkie wylamanie na spawach, moze wieza lekko wyciagnieta z lozyska ale nadal na swoim miejscu przechylona, wtedy nie musisz pokazywac pustego wnetrza. A najlepiej po prostu dziura po przebiciu i dobry efekt wypalenia o wiele fajniej na tego typu wrakach wyglada ogladanie wypalonego wraku i szukanie po nim tej dziurki co wewnatrz zrobiła sajgon Edytowane 12 Czerwca 2019 przez zipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Dzięki za opinie, ale nie mogę wejść w linka. Nie zakładałem że trafienie ma być ze stuga, dla mnie po prostu przejeżdża stug obok spalonego teciaka. Pomyślę jeszcze nad tym i postaram się coś poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 cos google glupieje... dla spokoju innych wywalilem link z poprzedniego postu, tu ponizej fota, jedno trafienie nawet blisko miejsa w ktory Ty umiesciles swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2019 Share Napisano 12 Czerwca 2019 A tym bandażom gumowym to co się stało ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2019 Na teciaku część kół jest spalonych bez bandaży a na stugu bandaże kół posiadają różne uszkodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 19 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 19 Czerwca 2019 Stug w kolorach : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2019 Zmyłem poprzednie malunki i oto efekt : Jakieś opinie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TerraIncognita Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 Zdjęcia dużo mniej wyraźne niż te poprzednio. Ale widać że malowanie jest w cholerę lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 20 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2019 Zdjęcia na szybko, bez rozwijania oświetlenia. Tamte malowanie nie za bardzo mi wyszlo i szybko zostało zmyte. Tu też są pewnie niedociągnięcia ale wydaje mi się że do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 20 Czerwca 2019 Share Napisano 20 Czerwca 2019 Wydaje mi się czy na betonie przebija minia? Wydaje mi się, że lepszym kolorem byłby szary. Ten beton to modyfikacja polowa a nie fabryczna, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2019 Beton i inne detale nie były jeszcze malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 21 Czerwca 2019 Share Napisano 21 Czerwca 2019 Super, ze przemalowales. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 21 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2019 Początkowo chciałem dać minie potem lakier do włosów, dalej żółte i zielone plamy scierane miejscami ale srednio mi to wyszlo. Teraz miejscami jest odkurz ae daje rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2019 Wracamy do tematu trafienia i innych zniszczeń na teciaku. Efektem prowadzenia ròżnych dyskusji jest zmiana wizualna zniszczeń, w tym celu zalepiłem cały otwór i Rudy jest jak nowy. Przeglądając różne fotki postaram sie wykonać otwór po trafieniu pociskiem kumulacyjnym ( pierwsza fotka ), tzn wypalona dziura po prawej stronie przedniego włazu kierowcy i zdaniem niektórych takie trafienie musiało być połączone z wybuchem amunicji. Dlatego rozważam częściowe pęknięcie kadłuba wzdłuż spawów w okolicy trafienia na przednim i bocznym pancerzu ( przedostatnie zdjęcie ). Dalej trochę fotek poglądowych. Czekam na opinię i radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 (edytowane) Bardzo fajnie, że go przerabiasz niemniej jednak już jedynie w gwoli ścisłości strzał który zebrał tamten t34 w tamtym miejscu to raczej nie kumulacyjny a zwykły AP'ek, Heat robi mniejsza dziure niż to to, a i po bokach od trafienia jest charakterystyczny rozbrysk Więc jeśli chcesz robić strzał po HEATcie to rób coś takiego (może wyjść fajny efekt) Co do reszty, w tym miejscu po przestarzałe strzał wlazlby najpredzej w paliwo co jest umieszczone także z przodu po bokach. Choć pożar we wnętrzu koniec końców zajara amunicję więc efekt końcowy jaki chcesz jak najbardziej prawidłowy przykopć go tylko odpowiednio. Ze zdjęć takie fajne pęknięcie przedstawia przedostatnie co siedzi w rowie w połowie. Edytowane 24 Czerwca 2019 przez zipster Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 24 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2019 To w takim razie będzie trafienie AP. Tymczasem porcja fotek stuga, model dostał połysk i wash który w paru miejscach trzeba jeszcze dopracować. Następny etap to postaram się olejami porobić cienie i rozjaśnienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 No i teraz to dobrze wygląda a jeszcze jak nad nim popracujesz to już super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipa Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 Kamo fajne ino pluje Ci to aero jak cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 24 Czerwca 2019 Share Napisano 24 Czerwca 2019 3 godziny temu, Lipa napisał: Kamo fajne ino pluje Ci to aero jak cholera. Do zmycia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 25 Lipca 2019 Autor Share Napisano 25 Lipca 2019 Aktualizacja, koła i gąsienice dostaną jeszcze pigmenty po zmalowaniu podłoża. Kadłub i wieża w trakcie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipster Napisano 25 Lipca 2019 Share Napisano 25 Lipca 2019 Ładnie spalony, jedynie coś mi solą dla oka te dodatkowe ogniwa na froncie, raz ze z czegoś zupełnie innego dwa ztyrane jakoś tak odstająco od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi