zzz Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 Był Turek, będzie Japończyk. Za nim nie pojawi się Ki-51 Sonia, to jest to ostatni wypust ukraińskiej firmy Wingsy Kits, przepiękny model A5M2b "Claude". Oprócz tego, co znajduje się w pudle, wykorzystam do budowy powierzchni sterowe Aires, kalki zastąpią maski i wet transfery własnej produkcji. Pudło: Inbox: https://imgur.com/a/e57OLGn I pierwowzór, Claude ze stanu 12 Kokutai, Chiny, 1938 w malowaniu Kumogata: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imt Napisano 9 Marca 2019 Share Napisano 9 Marca 2019 7 godzin temu, mbrnnr napisał: Był Turek, będzie Japończyk. kalki zastąpią maski i wet transfery własnej produkcji. zamiana kwadratów na kółka, może to i dobra droga, ale drugi akapit mnie zainteresował. Maski czy wet transfery własnej produkcji. Tak czy inaczej będę śledził postępy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 Powoli ruszam. Wstępnie kokpit. Taki 84,6% WIP: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joles Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Będę tu zaglądał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 Silnik też się powoli robi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Bardzo ładny silniczek, jakie metalizery użyto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 14 Marca 2019 Autor Share Napisano 14 Marca 2019 XM AK480 Dark Aluminium na całość, reduktor to szary MRP-39, cylindry wash van Gogh 702 Lamp Black i przewody świec XF-52 Enamel. Na reduktorze jest wash z XF-53 Enamel i wcześniej wspomnianego van Gogha. Śruby XF-53 i Winsor&Newton Winton Mixing White. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mates Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Zaglądam, ponieważ podobają mi się prowadzone przez Ciebie warsztaty - czysta, bardzo dobra robota. Zaglądam też, bo są świetnie udokumentowane fotograficznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panDespota Napisano 14 Marca 2019 Share Napisano 14 Marca 2019 Dobry detal ma ten model. Ładnie go podkreśliłeś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 15 Marca 2019 Share Napisano 15 Marca 2019 Silnik i kokpit wyglądają bardzo ładnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 17 godzin temu, mig napisał: Silnik i kokpit wyglądają bardzo ładnie. Dodam małe zastrzeżenie. Kolor tablicy w kokpicie , stawiam na czarny. W silniku inne ułożenie i kolorystyka przewodow (srebrne wężyki,lekko przybrudzone) ,oraz kolor dekla przed cylindrami był jasny szary lub srebrny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) Tablica, według Japończyków była jasna niebieska, ale materiałów jest mało. Dekiel jest jasnoszary. Wężyków było trzy razy więcej, ale nie mam zamiar tego robić w tej skali. Ich kolor jest inny jak pierścienia, czy srebrny nie wiem, nie mogłem znaleźć dobrych zdjęć tej wersji w oryginale i w kolorze. Z silnikami muzealnymi różnie bywa. Edytowane 16 Marca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek K Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 Godzinę temu, mbrnnr napisał: Tablica, według Japończyków była jasna niebieska, ale materiałów jest mało. Dekiel jest jasnoszary. Wężyków było trzy razy więcej, ale nie mam zamiar tego robić w tej skali. Ich kolor jest inny jak pierścienia, czy srebrny nie wiem, nie mogłem znaleźć dobrych zdjęć tej wersji w oryginale i w kolorze. Z silnikami muzealnymi różnie bywa. Kolorowanka kokpitu dobrze znana , przedstawia srebrną tablicę (była kiedyś dyskusja o tym). Trochę to dziwne bo zwykle były one w kolorze kokpitu lub czarne. Z deklem sam wiesz najlepiej bo zdjęcia potrafią nieźle przekłamać ( jak przypomina kolor C35 gunze to ok.). Zresztą wingsy całkiem nieźle podaje kolorystykę w modelu , i wystarczy się tego trzymać to będzie ok. POWODZENIA . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 (edytowane) No już tak zostanie. Yahu zrobiło kolor niebieski, rysunek niebieski - srebrne są zasobniki za nim, ale być może to artysta machnął by odróżnić, Wingsy podaje kolor wnętrza (taki jest na poniższych zdjęciach) i ich instrukcja jest też dość kontrowersyjna, bo akurat kamuflaż jest skopany kompletnie. Czarnego nie widziałem nigdzie. Silnik FS36270 jako szara baza pod światłocień, od góry już teraz rozjaśniony olejnymi. Edytowane 16 Marca 2019 przez mbrnnr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 Tu silnik po cieniowaniu i drobnych obiciach: Obecnie rzeźbię wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 16 Marca 2019 Autor Share Napisano 16 Marca 2019 Zielony: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 16 Marca 2019 Share Napisano 16 Marca 2019 6 godzin temu, Marek K napisał: Dodam małe zastrzeżenie. Kolor tablicy w kokpicie , stawiam na czarny. W silniku inne ułożenie i kolorystyka przewodow (srebrne wężyki,lekko przybrudzone) ,oraz kolor dekla przed cylindrami był jasny szary lub srebrny. Dodam tylko, że nie znam się na japońskich samolotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi