michal0281 Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 Witam! Przyszedl czas na nastepny model, tym razem cos, o czym myslalem juz od chyba kilku lat, pozna pantera A od dragona. Z dodatkow jest zimmeryt od Atakmodel, lufka abera, blaszki voyagera, przyznam, ze nie wiem po co, bo zestawowe blaszki jak dla mnie sa ok (ale kupilem model z dodatkami jako calosc ) i gaski modelkasten (oj bedzie z nimi roboty). Nie jestem jeszcze pewien jakie malowanie, myslalem nad 26pz.div z wloch, nr 211 caly zolty lub totenkopf (Polska) nr 435 (zolty z zielonymi plamkami) wiec jesli ktos jakies zdjecia tych pojazdow, to ja bardzo chetnie zobacze. Z gory dziekuje. Michal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Merten Napisano 10 Marca 2019 Share Napisano 10 Marca 2019 (edytowane) Jak można prosić - rób Totenkopf spod Warszawy! A zdjęcia Panter z 26. PzDiv z Włoch, to byłby cud, bo ich w tej dywizji do lutego/marca 1945 nie było*. I może warto zamówić to: o * był za to I. batalion 4. pułku pancernego, który wykorzystywano jako samodzielny batalion (Heerestruppe) przydzielany do różnych dywizji. Zdarzało się, że i do 26. PzDiv, ale okazjonalnie i nie były to "ich" czołgi. Edytowane 11 Marca 2019 przez Merten Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Gdzie dostałeś i ile kosztuje zimm z Atakmodel do tej Pantery? Pytam bo mam ją na składzie i niebawem z nią ruszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 Łukaszu, pisz bezpośrednio do Waldka na atakmodel.istore.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 16 godzin temu, Merten napisał: Jak można prosić - rób Totenkopf spod Warszawy! A zdjęcia Panter z 26. PzDiv z Włoch, to byłby cud, bo ich w tej dywizji do lutego/marca 1945 nie było*. I może warto zamówić to: o * był za to I. batalion 4. pułku pancernego, który wykorzystywano jako samodzielny batalion (Heerestruppe) przydzielany do różnych dywizji. Zdarzało się, że i do 26. PzDiv, ale okazjonalnie i nie były to "ich" czołgi. Dzieki, pewnie masz racje z tym 4 pulkiem pancernym. Ksiazka wydaje sie ciekawa, ale przyznam ze ostatnio chyba za duzo wydalem na hobby 46 minut temu, Stojkovic napisał: Gdzie dostałeś i ile kosztuje zimm z Atakmodel do tej Pantery? Pytam bo mam ją na składzie i niebawem z nią ruszę... Ja wszystko w zestawie na ebay kupilem, 10 modeli z dodatkami w jednej paczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 6 minut temu, michal0281 napisał: Dzieki, pewnie masz racje z tym 4 pulkiem pancernym. Ksiazka wydaje sie ciekawa, ale przyznam ze ostatnio chyba za duzo wydalem na hobby Ja wszystko w zestawie na ebay kupilem, 10 modeli z dodatkami w jednej paczce To juz chyba masz tylko jedną nerkę Bo taka paczka wartości używanego auta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 (edytowane) Przyznam, ze cieczylem sie jak 5-latek ktory znalazl pod choinka to czego oczekiwal kiedy wygralem licytacje Edytowane 11 Marca 2019 przez michal0281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stojkovic Napisano 11 Marca 2019 Share Napisano 11 Marca 2019 No to bardzo chętnie popatrzę co wyczarujesz z tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 11 Marca 2019 Autor Share Napisano 11 Marca 2019 Mam sporo checi i zapalu, tylko ze czasu bardzo malo, ale bede sie staral, zeby wyszlo cos fajnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Dysponuje tylko jedną fotka 435. Bardzo ciekawy wóz. Dragon zapomniał o kalkomanii z logiem dywizji obok km-u radiooperatora. Pantwry w wersji G mialy też biały trójkąt na włazie z tyłu wieży. Nie wiem, może A też miały. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Dzieki bardzo za te fotki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Pochwal się w zakupach co tam jeszcze fajnego było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 No duzo..... M1A2 SEP V2 od cyber hobby+voyager opdate jagdpanther g2 dragon+2 zestawy voyagera Pz IV E vorpanzer+voyager+lufka lion od trumpetera T-80BVD i T-72mod1990 pz IV G dragona+voyager update+granatniki griffona+lufka pz IV l70 dragon+ 2 abery T-34/85 berlinski z dragona+voyager+lufka pz. IV woz amunicyjny z dodatkami trumpeter i ta pantera ktora teraz robie, a ze juz wczesniej troche miale zapasow to chyba zaczne myslec o czesciowym wyprzedawaniu..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gustlik Napisano 12 Marca 2019 Share Napisano 12 Marca 2019 Jakieś plany co do jagdpantery ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 12 Marca 2019 Autor Share Napisano 12 Marca 2019 Ja wlasnie chce sobie zostawic, bo nie mam ani jednej w kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meser262 Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 W dniu 10.03.2019 o 23:46, michal0281 napisał: ... totenkopf (Polska) nr 435 (zolty z zielonymi plamkami)... . Pantery miały trójbarwny kamuflaż - w tym i No.435 - Dodatkowo jak to przedstawili na kolorowych rysunkach - niektóre pantery miały krzyż na lewym schowku wraz z godłem dywizji - to też udokumentowane jest na zdjęciu - Czyli godło z przodu na zestawie kalkomanii i fotkach w podobnym położeniu, z tyłu na "pudle" kalkomanie niesłusznie sugerują tę samą pozycję godła we wszystkich pojazdach. Pojazdy na których jest krzyż jest w innym miejscu i na pojazdach bez krzyża też jest w innym miejscu. Dodam jeszcze fotkę już zamieszczoną przez kolegę wyżej - tylko lekko przybliżona - Parę słów o książce - Może napisze coś o tej publikacji - bo ją kupiłem już w październiku 2016 roku i dlatego mogę coś o niej powiedzieć. Książka - ma 180 stron i wymiary 16,0 x 23,5 cm. Zdjęcia są od strony 162 do 180 - w tym 4-ry strony to portrety na całej stronie reszta fotek rozmieszczona po 2 - 3 zdjęcia na stronie są bardzo małe. Pantery na fotkach to są - I01 ; I02 ; 215. poza tym parę fotek Panzer III i jedna Panzer IV. Jeśli chodzi o zdjęcia to kompletna klapa. Opis jest za to ciekawy kończy się 15 maja 1945 roku. Te poniżej też mam - jeśli ktoś będzie zainteresowany to mu je opiszę. Kontynuując temat to niedawno ukazały się jeszcze trzy pozycje - Pozdrawiam Krzysztof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Ten wóz amunicyjny to to: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 13 Marca 2019 Autor Share Napisano 13 Marca 2019 Tak, wlasne to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 13 Marca 2019 Share Napisano 13 Marca 2019 Sorki że tu, ale możesz napisać co to za dodatki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi