Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Słuchajcie temat mam następujący poszukuje cywilnych statków w skali 1/700 a dokładniej niemieckich transportowców / tankowców z IIww... nie w styli Luzitania :) tylko sensu stricte - robie dioramę Operacji Chariot -  rajd na st. Nazaire i tam w doku podczas ataku takie coś stało 

dock.jpg

- ktoś coś może pomóc ma wiedzę ? a może jakies chociaż plany - dużo tego nie potrzebuje tak kawałek rufy :)

Napisano

tak na szybko i w tej skali to mi przychodzi do głowy tylko seria "tenderów" od Aoshimy - jest spory wybór i dobry detal, wiem że nie ten kraj, ale zawsze można coś pozmieniać po swojemu żeby pasowało do tematu :mrgreen:

A Campbeltowna będziesz strugał sam czy bierzesz tego zestawowego z FlyHawka ?

Napisano

FlyHawk :) - wszystko przez to iż załączyli blaszkę z komandosami :)  na razie wygląda to tak - jak osiągnę jakis sensowny poziom zrobię relacje 

IMG_20190323_021712_8.jpg

Napisano
50 minut temu, M.A.V. napisał:

seria "tenderów" od Aoshimy -

to jest bardzo dobry pomysł tylko one wszystkie są do linii wodnej ;( a nie wiem czy umiem ładnie dorobić resztę ...

Napisano

Czy to znaczy że Porucznik Rosel dostała przeniesienie?

Pokaż tych komandosów bom ciekaw.

Napisano

Piękna por. Rosel w czasie się przeniosła i teraz będzie francuską z ruchu oporu w st. Nazaire..  To ona rozpusci wieść że na Campbeltownie są przepastne zapasy fajek i szkockiej, czym zwabi szFabuf na wielkie BUM... :wojo:

Napisano

:haha:

A rufę statka zrob sobie od podstaw, dużo tego nie trzeba. Jakieś stare Modelarze przejżyj, tam zawsze były jakieś planiki w małej skali, jakieś "francuzy" czy sołdkopodobne były na pewno. Do zrobienia kawałka czegoś co będzie wyglądało przyzwoicie wystarczy.

Napisano
Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

Porucznik Rosel

ze względu na druzgoczące spotkanie jej Pegasusa z jej najmłodszym potomkiem chwilowo nie tylko dok jest potrzebny do naprawy, ale wierzymy że odremontujemy :)

Godzinę temu, Super_Hans napisał:

To ona rozpuści wieść że na Campbeltownie są przepastne zapasy fajek i szkockiej, czym zwabi szFabuf na wielkie BUM... :wojo:

ale wówczas daj boże będzie daleko od doku :)

Godzinę temu, Szydercza Gała napisał:

A rufę statka zrob sobie od podstaw

tia no własnie bardzo chce tego uniknąć przy tum Flyhwakowym modelu - każdy który zrobię będzie wyglądał ... siermiężnie zapewne :) ale raczej wiele mi nie pozostało jeszcze szukam jakiegoś szrota co by łatwiej było wyprowadzić linie rufy 

55 minut temu, Slawek_26869 napisał:

w momencie ataku w doku Normandie stały remontowane tankowce.

dokładnie tak  ... nigdzie nie da sie takich modeli znaleźć, a ciąć mega nowy za 200 pln to trochę bryndza :)

Zastanawiam sie nad Titaniciem w 1:1200 kosztuje 30pln a z pomocą szpachli i kawałków plastiku powinno od biedy ujść :) ...

Napisano
3 godziny temu, Szydercza Gała napisał:

Pokaż tych komandosów bom ciekaw.

a oto i omawiani komandosi :)

IMG_20190325_234054_6m.jpg

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.