giberes Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada W zasadzie to ten cały zasobnik wygląda jakby go ktoś inny robił 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada 2 godziny temu, giberes napisał: W zasadzie to ten cały zasobnik wygląda jakby go ktoś inny robił W zasadzie masz rację - Kp go robiło, ja tylko skleiłem Problem jest taki, że nie odbiega on standardem od modelu a zamiennika brak - żadnych aftermarketów czy innych źródeł do pozyskania 4 godziny temu, Albatros napisał: Czy te dziury na zasobniku to już tak mają zostać, Na dzień dzisiejszy - TAK. Na razie się nimi nie przejmuję, bo takie drobnostki to można sobie poprawić w każdej chwili. Jak się znajdą jakieś trawionki lub kalki to się podrasuje A poza tym - jak mawiają co poniektórzy na tym forum - "Model nie jest konkursowy i będzie stał u mnie na półce" 4 godziny temu, Xmen napisał: To ostatnie zdjęcie pasuje jak ulał do słów mojego majstra z praktyk: "Jak piłeś to się nie bierz za wiercenie " A poza tematem - zostało mi trochę "wspomagaczy" : więc chyba zanabędę sobie BIS-a ze Zvezdy (ostatnio wróciła do łask i sprzedaży w Moje Hobby ) i zrobię go w jakimś ciekawym malowaniu Choć z drugiej strony - warsztat "odpalony" 1 kwietnia 2019 - i chyba już wystarczy tych aktualizacji i ciągnięcia za uszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Bis ze Zvezdy to najlepszy możliwy wybór? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 7 Listopada Autor Share Napisano 7 Listopada 1 minutę temu, kret69 napisał: to najlepszy możliwy wybór? Chyba jedyny nie wymagający jakichś szalonych ingerencji. Można "pożenić" bodajże MF -a z Eduarda z autorskim opracowaniem @rymulus-a garbu i usterzenia. Ale zaraz znajdą się mierniczowie którzy będą utyskiwać, że kadłub za długi/krótki i średnica wlotu nie taka, i chyba coś ze stożkiem A poza tym już robiłem w tym warsztacie jednego BIS-a ze Zvezdy i jest ok (jak dla mnie) No chyba, że chodzi ci konkretnie o producenta czyli Zvezdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada Znaczy o tyle chodzi mi o producenta, czyli Zvezdę, bo pamiętam że ich jakość była różna. A już jak się okazało że ich Mi-8 czy nawet Mi-24 nie stanowią wcale najwyższej jakości (czego oczekiwał bym po ich profilu produkcji) to wolę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PrzemekW Napisano 7 Listopada Share Napisano 7 Listopada 6 godzin temu, kret69 napisał: Bis ze Zvezdy to najlepszy możliwy wybór? Eduard zapowiedział bisa w 72 na przyszły rok. Tak, że ten, jakby co... Przemek 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Listopada Autor Share Napisano 10 Listopada Jakoś idzie Model malarsko ogarnięty, łosz położony, zostało jeszcze tylko podolepiać to i owo i można robić galerię: Chciałem nalepić jakieś kalki, ale niestety dołączone do modelu kalki "rozpuściły" się w wodzie. Tak więc kierunek "libijski" był słuszny Model sam w sobie paskudny jak noc listopadowa ale złożyć się jak widać da. Genialną robotę robi "faktura" modelu czyli pierdylion nitów i wszystkie inspekcje - pod tym względem bije konkurencję na głowę. A że ta faktura bardzo mi się podoba, a po drugie jak mawia mój sąsiad - "Trza być twardym, a nie miękkim", to pozwoliłem sobie odbić plecy w szafie i z najgłębszych zakamarków wyciągnąć takiego oto paździerza: którego to zasadniczo mogę wzbogacić o następujące aftermarkety: Zawartość pudła zasadniczo standardowa: a kierunek działania może być zasadniczo tylko jeden: Oczywiście będę ten model robił tak bardziej na pobocznym torze warsztatowym, gdyż wiadomo, że nie ma co się skupiać na takim "cosiu" Natomiast cel zasadniczy to coś z Eduarda czyli PF/PFM/MF do wyboru - wszystkie w magazynku czekają na swoją kolej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Kolejna rura w ciapki się szykuje, super . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giberes Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada 52 minuty temu, abtb napisał: jak mawia mój sąsiad - "Trza być twardym, a nie miękkim" Zaraz, chwileczkę, sądziłem, że TEN od 'miękiszonów', to gdzieś w łódzkiem mieszka a nie na Podlasju 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 10 Listopada Autor Share Napisano 10 Listopada (edytowane) 4 minuty temu, giberes napisał: Zaraz, chwileczkę, TEN od "miękiszonów" owszem tak Edytowane 10 Listopada przez abtb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 10 Listopada Share Napisano 10 Listopada Godzinę temu, abtb napisał: PF/PFM/MF do wyboru - wszystkie w magazynku czekają na swoją kolej. Można by rzec taki magazynek z rosyjskiej ruletki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada Dobra - śmichy -chichy a robota postępuje do przodu: Także ten tego - nie ma co chować ekspresów do kawy bo wiadomo - za tydzień jest też niedziela Liczę, że do tego czasu uda się podwiesić jakiś vyzbroj choć z R-3 dość krucho w tej chwili na rynku - będę musiał pożyczyć z edkowych pudełek. Oczywiście między przysłowiową wódką a zakąską powstaje kolejny kadłub przy budowie którego jakieś tam trudności występują. Ale liczę że w przeciągu dwóch tygodni zostaną one z pełnym sukcesem pokonane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada 21 minut temu, abtb napisał: Dobra - śmichy -chichy a robota postępuje do przodu Bardzo ładny Libijczyk, a ten w tle, to taka wiadomość podprogowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 17 Listopada Share Napisano 17 Listopada Godzinę temu, abtb napisał: Samolot pierwsza klasa Ale weź no trochę zróżnicuj kolorem ten piasek na podstawce, bo jakiś taki "plastikowy" i się nie komponuje z całością. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 17 Listopada Autor Share Napisano 17 Listopada 1 godzinę temu, Grzes napisał: Ale weź no trochę z tegorocznego "bukietu smakowego" na uspokojenie i się nie awanturuj więcej w poważnym warsztacie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi