MiloszKr Napisano 13 Marca 2008 Share Napisano 13 Marca 2008 Zawsze Andrzeju model możesz postawić na tafli lustrzanej i wszystkie komponenty będzie widać w lustrze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 Ważne, że Ty wiesz, że one tam są i ile w nie włożyłeś pracy. Pozdrawiam Masz rację Postanowiłem najpierw pomalować podwozia ciągnika i naczepy a dopiero później zamontować układy pneumatyczne. Wózek praktycznie jest gotowy, wymaga drobnych poprawek i nałożenia kół. Będzie jeszcze kilka przewodów ale to dopiero po zamocowaniu go do podłogi naczepy. W ciągniku jak narazie zamontowałem kilka zaworów: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 14 Marca 2008 Share Napisano 14 Marca 2008 Hmm.No kiepski model to to raczej nie będzie ;) Jedyne co zauważyłem to, albo mi się zdaje, albo masz obdrapną skrzynię biegów: Hmm.może to tylko na zdjątku tak wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 14 Marca 2008 Autor Share Napisano 14 Marca 2008 Hmm.No kiepski model to to raczej nie będzie ;) Jedyne co zauważyłem to, albo mi się zdaje, albo masz obdrapną skrzynię biegów: Zgadza się, skrzynię odrapałem przy jej monażu Trzeba będzie to poprawić jak i kilka innych miejsc. Przyczyną zdarcia farby było to, że po dorobieniu pasków na podłużnicach ramy silnik nie chciał w nią wejść (był ciut za szeroki), w końcu udało mi sie go zamontować ale musiałem użyć trochę siły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 14 Marca 2008 Super Moderator Share Napisano 14 Marca 2008 Przyczyną zdarcia farby było to, że po dorobieniu pasków na podłużnicach ramy silnik nie chciał w nią wejść (był ciut za szeroki), w końcu udało mi sie go zamontować ale musiałem użyć trochę siły. Jak się to mówi, nic na siłę wszystko młotkiem Podoba mi się to podwozie, dobra robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 15 Marca 2008 Autor Share Napisano 15 Marca 2008 Nnadkola z kołami są już na swoim miejscu, także tylna część instalacji jest już gotowa. Do wykonania przewodów od sprężarki do zbiorników powietrza a następnie do wszystkich zaworów użyłem wężyków 1mm. Natomiast i czarnej żyłki 0,4mm wykonałem przewody od zaworów do poduszek i siłowników. Piasty we wszystkich kołach pomalowałem pod kolor ramy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Wszystko jak zwykle pięknie, przewody robią największe wrażenie Widzę, że wreszcie wykorzystałeś jeden ze swoich kompletów zaworów, no i dobrze, bo model wizualnie zyskuje na tym sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Bardzo ładnie jak zawsze Andrzeju tak, jak wspomniał już Marcin jest wszystko na swoim miejscu i czysto wykonane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Ciekawe czy istnieją zawory do Mana?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 (edytowane) Ciekawe czy istnieją zawory do Mana?? Komplet z KFS'u zawiera 24 szt. zaworów, wiekszość z nich jest taka sama we wyszystkich truckach wiec napewno będą pasować także do Mana. Kabina Kenia nabrała koloru, jutro położę kalkomnanię i malnę clearem. Edytowane 16 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 16 Marca 2008 Share Napisano 16 Marca 2008 Hmmm, chyba się skuszę, a powiedz mi ile kosztowała by mnie cała ta operacja?? wysyłka cena zaworków?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Marca 2008 Autor Share Napisano 16 Marca 2008 Hmmm, chyba się skuszę, a powiedz mi ile kosztowała by mnie cała ta operacja?? wysyłka cena zaworków?? Za swój komplet zapłaciłem 48 zł. ale to było z pół roku temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Rozumiem że w 50zł z przesyłka powinienem się zmieścić, jeżeli tak to teraz mam pytanie jak zamówić części z KFS'u?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Rozumiem że w 50zł z przesyłka powinienem się zmieścić, jeżeli tak to teraz mam pytanie jak zamówić części z KFS'u?? 50 zł powinno wystarczyć szczególnie, że funty straciły na wartości. Zamówienie wyślesz na formulkarzu wydrukowanym ze strony KFS'u, musisz go wypełnić i wysłac faxem lub mailem. Płacisz kartą kredytową, której nr także wpisujesz na tym formularzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 17 Marca 2008 Autor Share Napisano 17 Marca 2008 Dzisiajszy dzień poświeciłem naczepie, zacząłem od szpachlowania śladów po wypychaczach: Szpachla schła sobie a ja w międzyczasie prysnąłem podłągę: Na koniec przyszła pora na bude,. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 17 Marca 2008 Share Napisano 17 Marca 2008 Fajnie naczepka wyglada w przymiarce , widze ze na wspólnej leci :E , ja tez przy okazji oglądam jak mamuśka włącza . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Torni czyżbyś robi otwartą naczepę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DoBo Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 (edytowane) Torni czyżbyś robi otwartą naczepę?? Tak, tornado pisał o tym wcześniej. Polecam zapoznać się z tematem i unikać zbędnych pytań na które już odpowiedziano . A co do naczepki musz powiedzieć że zapowiada się ciekawie, podłoga jest rzeczywiście nieźle wykonana i warto ją pokazać poprzez otwierane drzwi. A może wrzuciłbyś na koniec do środka jakiś ładuneczek? Edytowane 18 Marca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naman Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Twoje prace, z reszta jak zawsze, stoja na bardzo wysokim poziomie. a patrzac na niektore zdjecia ramy Kenia to mam wrazenie ze patrze na realny truck, a nie na model. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 A sory za zbędne pytanie. Pomysł z ładunkiem całkiem ciekawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Prace nadal trwają przy naczepie, tym razem było naklejanie kalkomani. Na przedniej ścianie pasek wyglada jakby był sztukowany ale to tylko złudzenie ponieważ w tych miejscach są tak jakby pionowe kątowniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
milmak Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Twoje modele to mistrzostwo samo w sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Actros Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Twoje modele to mistrzostwo samo w sobieZgodzę sie z kolega masz super modele!!!! A ten jeszcze lepszy niż super!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 18 Marca 2008 Share Napisano 18 Marca 2008 Elegancko się prezentuje naczepka, kalkomanie zdecydowanie dodały jej uroku. Czy będziesz malował na inny kolor cały osprzęt drzwi? ( klamry itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 18 Marca 2008 Autor Share Napisano 18 Marca 2008 Czy będziesz malował na inny kolor cały osprzęt drzwi? ( klamry itd) Nie będę malował, wszystko będzie białe (tak miałem w założeniach). Po za tym i tak jest za późno bo są już naklejone kalkomanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi