Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Zawsze Andrzeju model możesz postawić na tafli lustrzanej i wszystkie komponenty będzie widać w lustrze..

• Odpowiedzi 232
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
Ważne, że Ty wiesz, że one tam są i ile w nie włożyłeś pracy.

Pozdrawiam

Masz rację

Postanowiłem najpierw pomalować podwozia ciągnika i naczepy a dopiero później zamontować układy pneumatyczne. Wózek praktycznie jest gotowy, wymaga drobnych poprawek i nałożenia kół. Będzie jeszcze kilka przewodów ale to dopiero po zamocowaniu go do podłogi naczepy.

ecad6e36494a195b.jpg

81282e4f8f1db2b7.jpg

W ciągniku jak narazie zamontowałem kilka zaworów:

1de7cb0d208d16ea.jpg

7346b94179db4ddb.jpg

afcc84e50a353dda.jpg

Napisano

Hmm.No kiepski model to to raczej nie będzie ;) Jedyne co zauważyłem to, albo mi się zdaje, albo masz obdrapną skrzynię biegów:

tornisce8.jpg

Hmm.może to tylko na zdjątku tak wygląda

Napisano
Hmm.No kiepski model to to raczej nie będzie ;) Jedyne co zauważyłem to, albo mi się zdaje, albo masz obdrapną skrzynię biegów:

Zgadza się, skrzynię odrapałem przy jej monażu Trzeba będzie to poprawić jak i kilka innych miejsc. Przyczyną zdarcia farby było to, że po dorobieniu pasków na podłużnicach ramy silnik nie chciał w nią wejść (był ciut za szeroki), w końcu udało mi sie go zamontować ale musiałem użyć trochę siły.

• Super Moderator
Napisano
Przyczyną zdarcia farby było to, że po dorobieniu pasków na podłużnicach ramy silnik nie chciał w nią wejść (był ciut za szeroki), w końcu udało mi sie go zamontować ale musiałem użyć trochę siły.

Jak się to mówi, nic na siłę wszystko młotkiem

Podoba mi się to podwozie, dobra robota

Napisano

Nnadkola z kołami są już na swoim miejscu, także tylna część instalacji jest już gotowa. Do wykonania przewodów od sprężarki do zbiorników powietrza a następnie do wszystkich zaworów użyłem wężyków 1mm. Natomiast i czarnej żyłki 0,4mm wykonałem przewody od zaworów do poduszek i siłowników.

36be663f1efc5429.jpg

2b19f1e52e731152.jpg

a2adc5645e4cf707.jpg

Piasty we wszystkich kołach pomalowałem pod kolor ramy:

7a21f6ab40c538f9.jpg

a93ab9131612e111.jpg

8b1f7cb953d23350.jpg

Napisano

Wszystko jak zwykle pięknie, przewody robią największe wrażenie Widzę, że wreszcie wykorzystałeś jeden ze swoich kompletów zaworów, no i dobrze, bo model wizualnie zyskuje na tym sporo

Napisano

Bardzo ładnie jak zawsze Andrzeju tak, jak wspomniał już Marcin jest wszystko na swoim miejscu i czysto wykonane.

Napisano (edytowane)
Ciekawe czy istnieją zawory do Mana??

Komplet z KFS'u zawiera 24 szt. zaworów, wiekszość z nich jest taka sama we wyszystkich truckach wiec napewno będą pasować także do Mana.

Kabina Kenia nabrała koloru, jutro położę kalkomnanię i malnę clearem.

a06d2be81cbf600a.jpg

Edytowane przez Gość
Napisano

Hmmm, chyba się skuszę, a powiedz mi ile kosztowała by mnie cała ta operacja?? wysyłka cena zaworków??

Napisano
Hmmm, chyba się skuszę, a powiedz mi ile kosztowała by mnie cała ta operacja?? wysyłka cena zaworków??

Za swój komplet zapłaciłem 48 zł. ale to było z pół roku temu.

Napisano

Rozumiem że w 50zł z przesyłka powinienem się zmieścić, jeżeli tak to teraz mam pytanie jak zamówić części z KFS'u??

Napisano
Rozumiem że w 50zł z przesyłka powinienem się zmieścić, jeżeli tak to teraz mam pytanie jak zamówić części z KFS'u??

50 zł powinno wystarczyć szczególnie, że funty straciły na wartości. Zamówienie wyślesz na formulkarzu wydrukowanym ze strony KFS'u, musisz go wypełnić i wysłac faxem lub mailem. Płacisz kartą kredytową, której nr także wpisujesz na tym formularzu.

Napisano

Dzisiajszy dzień poświeciłem naczepie, zacząłem od szpachlowania śladów po wypychaczach:

3f0b4a74bf0b3e72.jpg

Szpachla schła sobie a ja w międzyczasie prysnąłem podłągę:

73d628caeba67df0.jpg

Na koniec przyszła pora na bude,.

2f0cbfb2c99b4813.jpg

d40b19c2495ae9ba.jpg

Napisano (edytowane)
Torni czyżbyś robi otwartą naczepę??

Tak, tornado pisał o tym wcześniej. Polecam zapoznać się z tematem i unikać zbędnych pytań na które już odpowiedziano .

A co do naczepki musz powiedzieć że zapowiada się ciekawie, podłoga jest rzeczywiście nieźle wykonana i warto ją pokazać poprzez otwierane drzwi. A może wrzuciłbyś na koniec do środka jakiś ładuneczek?

Edytowane przez Gość
Napisano

Twoje prace, z reszta jak zawsze, stoja na bardzo wysokim poziomie. a patrzac na niektore zdjecia ramy Kenia to mam wrazenie ze patrze na realny truck, a nie na model.

pozdro

Napisano

Prace nadal trwają przy naczepie, tym razem było naklejanie kalkomani. Na przedniej ścianie pasek wyglada jakby był sztukowany ale to tylko złudzenie ponieważ w tych miejscach są tak jakby pionowe kątowniki.

471675bcdcd5320f.jpg

8b599b04a1644b33.jpg

9070a4e1269e5a35.jpg

a665e0f9889242d2.jpg

0034db844eca39a8.jpg

3412f6ec4a5459c4.jpg

Napisano
Twoje modele to mistrzostwo samo w sobie
Zgodzę sie z kolega masz super modele!!!! A ten jeszcze lepszy niż super!!!
Napisano

Elegancko się prezentuje naczepka, kalkomanie zdecydowanie dodały jej uroku. Czy będziesz malował na inny kolor cały osprzęt drzwi? ( klamry itd)

Napisano
Czy będziesz malował na inny kolor cały osprzęt drzwi? ( klamry itd)

Nie będę malował, wszystko będzie białe (tak miałem w założeniach). Po za tym i tak jest za późno bo są już naklejone kalkomanie.