Bilonzo Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 Dziwne... Ja wyrabiam... Butelka DOTa u mnie kosztuje 8 zł na Orlenie, więc to nie taki majątek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 2 Maja 2008 Share Napisano 2 Maja 2008 U mnie na BP 13zł, i jest to majątek , jeżeli trzeba go wymieniać co 2-3 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Niedługo wracam do tematu Postanowiłem że trzeci raz nie będę zestawu oklejał tymi samymi kalkomaniami, a że od dłuższego czsu zastanawiałem się jak go pomalować więc wymyśliłem sobie co by zrobić ten zestaw w barwach north American (kalkomanie są już w drodze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Bardzo fajny pomysł , malowanie też, czekam na więcej.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2009 Po bardzo długiej przerwie postanowiłem ponownie wziąć zestaw na warsztat Zmyłem poprzednią farbę z kalkami i od nowa pomalowałem Kenia i zabudowę w naczepie, tym razem wszystko maluję farbami z mieszalni lakierów. Ciągnik jest już psiknięty clearem i czeka na kalki, a w pace zostało pomalować dach i listwy na bocznych ścianach. Narazie tak to wygląda: W razie czego mam dwa komplety kalkomani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Figurka Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 2 komplety czasami się przydają (pamiętam jak robiłem messerka masakra :/ ) model wygląda rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Dajesz Andrzej dajesz. Czekam na więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 No proszę i będzie kolejny truck , widzisz farby samochodowe są dużo lepsze niż eksperymenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 22 Grudnia 2009 Share Napisano 22 Grudnia 2009 Super, zapowiada sie kolejny niesamowity model Będę uwaznie śledził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2009 Psiknąłem na aluminium dach i boczne listwy w naczepie, a także nakleiłem kalkomanie - lakierunek i polerkę zrobię po świętach. Kurna dopiero teraz na zdjęciach zauważyłem, że na drzwiach kabiny kalki nakleiłem odwrotnie {czerwone kółeczka powinne być z przodu) - lewa powinna być na prawych drzwiach, a prawa na lewych Zobaczę czy da się odkleić kalki bo potraktowałem je płynami, może uda mi się ten błąd naprawić Wraz z opłatkiem wigilijnym, Z okazji świąt Bożego Narodzenia, Ślę serdeczne te życzenia: Zdrowia, szczęścia, powodzenia A w Nowym Roku marzeń spełnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Naczepa prezentuje się elegancko . Czekam na dalsze postępy prac nad ciągnikiem. Kalkomaniami się nie przejmuj, bo znając Ciebie to nawet nie będzie śladu po tym, że je ruszałeś . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 a jaki płyn do kalek zastosowałes, że tak ładnie sie w rowki poukładały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2009 a jki płyn do kalek zastosowałes, że tak ładnie sie w rowki poukładały? Micro Set i Sol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 24 Grudnia 2009 Share Napisano 24 Grudnia 2009 Dobre kalki musisz mieć że płyn z nimi współpracuje i to całkiem nieźle, a pomyłka... Heh każdemu się może zdarzyć, daj znać czy sie udała reanimacja. Ps Również życzę Wesołych Świąt a przede wszystkim zdrowych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Ehhh kusisz Andrzeju , kusisz . Chyba coś po świętach zakupię popełnię kolejnego trucka. Ciekawe czy ktoś wreszcie wytłoczy w 1/24 Solarisa? Wtedy do przerobienia go na Trollino AC12 "tylko rzut beretem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Mark666 możesz spróbować sił w 1:87 A co do naczepki to fajnie się prezentuje Tylko minimalnie na białych częściach widać żółty film kalki . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2009 Film jest widoczny bo na kalkomanie jeszcze nie kładłem clearu, zrobię to dopiero po świetach. Mark666 a nie rozglądałeś się za autobousami w 1:32 ? Aoshima i Fujimi zajmują sie produkcją takowych, więc może i Solarisa mają w swojej ofercie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoxx2006 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Tornado podziwiam cierpliwość i zapał po tych kilku ,,wpadkach", choć to chyba złe słowo. Prześledziłem cały temat z budowy i jestem pod ogromnym wrażeniem, normalnie scenka opada . Zestaw jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 25 Grudnia 2009 Share Napisano 25 Grudnia 2009 Mark666 możesz spróbować sił w 1:87 A co do naczepki to fajnie się prezentuje Tylko minimalnie na białych częściach widać żółty film kalki . Pozdrawiam. Za MAŁE !!!! Film jest widoczny bo na kalkomanie jeszcze nie kładłem clearu, zrobię to dopiero po świetach. Mark666 a nie rozglądałeś się za autobousami w 1:32 ? Aoshima i Fujimi zajmują sie produkcją takowych, więc może i Solarisa mają w swojej ofercie Ale ja chcę w 1/24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 27 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2009 Moczyłem kabinę w wodzie, moczyłem kalki ponownie płynem Micro Set, ale niestety nie chcą się odkleić. Zdrapywać nie będę ich bo znalazłem taką jedną fotkę Zerknijcie na drzwi - czyż by ktoś popełnił babola ? a może nie ma znaczenia w, którą stronę ma być strzałka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Hehehe dobre, więc zostaw, szkoda kalek i lakieru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 28 Grudnia 2009 Share Napisano 28 Grudnia 2009 Tornado wrócę do tych kalek bo na forum trochę mnie nie było.Zdaję mi się że są drukowane na zamówienie(?)Zakupiłem jakiś czas temu białe kalki,sprzedający rzetelnie poinformował mnie że wydruk musi byc na drukarce z opcją EXTRA THIN(chyba dobrze pamiętam).Czy Twoje kalki są tego samego typu?A jeżeli tak to gdzie drukowałeś?Jeżeli było to opisane to sory za pytanie ale proszę o link. Co do modelu....AMERYKANY RZĄDZĄ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Zdaję mi się że są drukowane na zamówienie(?)Zakupiłem jakiś czas temu białe kalki,sprzedający rzetelnie poinformował mnie że wydruk musi byc na drukarce z opcją EXTRA THIN(chyba dobrze pamiętam).Czy Twoje kalki są tego samego typu?A jeżeli tak to gdzie drukowałeś?Jeżeli było to opisane to sory za pytanie ale proszę o link. Kalek nie drukowałem, kupiłem gotowe w USA. Niestety sklep ten już nie istnieje, a szkoda bo mieli wiele pięknych zestawów do trucków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 30 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 30 Grudnia 2009 Znalazłem jeszcze jedną fotkę ze strzałkami na drzwiach do tyłu, wyglada na to, że nie ma znaczenia w którą strone są skierowane Wracajac do modelu. Zabrałem się za podwozie naczepy, zamontowałem koło zapasowe, koziołki i dorobiłem instalację: Clear na budzie wysechł na pieprz, jednak widać żółtawy film ale tylko z baaardzo bliska. No a teraz zastanawiam się czy zrobić polerkę budzie, obawiam się czy aby nie zetrę kalkomanie na wystajacych nitach i przetłoczenia blach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 30 Grudnia 2009 Share Napisano 30 Grudnia 2009 ja bym nie robił polerki, wygląda naprawde ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi