tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 I czy przewody na silniku nie wyszły za grube? Niektóre przewody mogą /są ciut za grube ale nie do przesady. Zrobiłem to celowo dla zróżnicowania grubości przewodów i węży, a oto wymiary jakie i gdzie dałem: węże wodne chłodnica-silnik - 2 mm węże wodne silnik-nagrzewnica - 1 mm linki obrotomierza, licznika - 0,56 mm wiązki elektryczne - 0,8 mm Andrzeju, jeśli dalej zależy Ci na przyciemnieniu szyb sleepera, polecam farbę Tamiya o nazwie "smoke". Jest to farba specjalnie przeznaczona do przyciemniania szyb,a stopień ich przyciemnienia zależy od ilości nałożonych warstw. Ja używałem akurat tej "odmiany farby", do leksanu, ale na pewno jest jej odpowiednik dla plastiku: http://www.rcwroblik.pl/Farba+PS-31+Przyciemniajaca+SMOKE,57613861,01,i2.html Dzięki za radę Kabinę kenia zamontowałem już na stałe do ramy ale na przyszłość przyda sie jak ulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, a czy nakładał Pan folię na mokrą szybkę? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Nadkola jak mniemam KFS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Witam, a czy nakładał Pan folię na mokrą szybkę? Pozdrawiam No właśnie nie, dopiero później pomyślałem o tym ale było już za późno Nadkola jak mniemam KFS? Możliwe, że KFS rozprowadza te nadkola w każdym bądź razie moje są australijskiej firmy AUSLOWE MODEL ACCESSORIER i tam je kupiłem Popracowałem jeszcze trochę w komorze silnikowej, zostało wykonać poprawki malarskie i to będzie na tyle: Na kabinie przybyło trochę chromów i metalowe fanfary: W naczepie zamontowałem tylne drzwi: i przymiareczka całosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Całość prezentuje się zacnie!! Co tu więcej pisać zasługuje na Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Oj pięknie to wszystko zaczyna się prezentować . Szkoda tylko że te szybki w dachu nie są czarne ,ale wszystko wybaczam, po tym co teraz zobaczyłem Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Te szpary w drzwiach naczepy takie zostaną?? Trochę razi nie tyle same szpary co to że przy lewym skrzydle szpara jest na dole a w prawym na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyrael Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 no elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Cuuuudeńko, chętnie dostawiłbym go do swoich 7-iu amerykanów Mam pytanie, albo i dwa: skąd wziąłeś Andrzeju papieroski , i te ciśnieniowe przewody do chłodnicy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Tak jak na początku model w kolorystyce wydawał mi się monotonny, tak z tymi dodatkami podoba mi się niesamowicie ; ) Jedyne co, to moim zdaniem tył naczepy jest trochę łysy. Może np rygle drzwi mogłyby być srebrne, jakieś chlapacze z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Jedyne co, to moim zdaniem tył naczepy jest trochę łysy. Może np rygle drzwi mogłyby być srebrne, jakieś chlapacze z tyłu? Pewnie znając Tornado ,to nie zostawi On tak tego - przynajmniej mam taką nadzieje Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 (edytowane) Dzieki koledzy za Wasze opinie Te szpary w drzwiach naczepy takie zostaną?? Trochę razi nie tyle same szpary co to że przy lewym skrzydle szpara jest na dole a w prawym na górze. Zdjęcia wyolbrzymiają, w realu wygląda to o wiele lepiej Mam pytanie, albo i dwa: skąd wziąłeś Andrzeju papieroski , i te ciśnieniowe przewody do chłodnicy??? Papierosy zeskanowałem i zeskalowałem z oryginalnej paczki do 1:25. Przewody kupiłem w Hiro, są tam tez bardzo cienkie przewody do podłączenia diod - pasowały by do Twojego modelu Jedyne co, to moim zdaniem tył naczepy jest trochę łysy. Może np rygle drzwi mogłyby być srebrne, jakieś chlapacze z tyłu? Chlapacze będą, na razie poszukuję czarnego winylu, no chyba, że zamontuję takie same jak dam do Kenia - białe z logo Kenworth,a Rygle muszą zostać tak jak są, oryginały też tak mają: Edytowane 6 Stycznia 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 To może chociaż takie obrysówki? Zawsze jakieś urozmaicenie. Zrób przymiarkę tych chlapaczy jak możesz, aczkolwiek moim zdaniem chyba jednak lepsze będą czarne ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Nawet nie ma co komentować. Świetna robota! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 To może chociaż takie obrysówki? Zawsze jakieś urozmaicenie. Zrób przymiarkę tych chlapaczy jak możesz, aczkolwiek moim zdaniem chyba jednak lepsze będą czarne ; ) Obrysówki zrobię a chlapaczom jutro zrobię przymiarkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 Aaa jeszcze jeden pomysł mi przyszedł do głowy. Może by zrobić chociaż linię podziału na tych drzwiach? Szczególnie na łączeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mark666 Napisano 6 Stycznia 2010 Share Napisano 6 Stycznia 2010 A nie masz przypadkiem zapisanego pliku z tym scanem , to bym sobie wydrukował i wrzucił jedną paczkę do kabiny wozidła Butelkę już mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 6 Stycznia 2010 Aaa jeszcze jeden pomysł mi przyszedł do głowy. Może by zrobić chociaż linię podziału na tych drzwiach? Szczególnie na łączeniu. Drzwi to dwie oddzielne połówki, tylko na zdjeciach pokazywałem je jako jedną całość. Po za tym miały być otwierane ale zamontowałem je na stałe. A nie masz przypadkiem zapisanego pliku z tym scanem , to bym sobie wydrukował i wrzucił jedną paczkę do kabiny wozidła Butelkę już mam Niestety nie mam, papierosy wydrukowałem sobie ze dwa lata temu a w tym czasie padł mi dysk i straciłem wszystkie dane, które nie miałem skopiowane na inne nośniki. Zrobiłem przymiarkę chlapaczy: Kenio trochę zmienił wygląd, ale o tym później, a i wiecej fotek zrobię w świetle dziennym: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 W sumie to po tych fotkach zmieniam zdanie, świetnie pasują według mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrekpbfish Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Witam. Model robi naprawdę duże wrażenie. Już teraz wielkie piwo się należy A co do chlapaczy to zostawiłbym te białe, ponieważ dobrze pasują do całości, a i na którejś fotce wyżej danej przez Pana tez są białe. Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Tornado co to jest ''HIRO''??? Wpisuję w google ale coś o deskorolkach mi wyskakuję prosiłbym o link pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajdak83 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 xsara2008 pewnie to http://www.hiroboy.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xsara2008 Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Dzięki. Nie wiedziałem o tym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 7 Stycznia 2010 Tornado co to jest ''HIRO''???Wpisuję w google ale coś o deskorolkach mi wyskakuję prosiłbym o link pozdr. He he, a wystarczyło kliknąć myszką słowo HIRO i od razu przeniosło by Cię do sklepu Pisałem w nocy o zmianie w ciągniku, mianowicie wywaliłem australijskie nadkola i dałem bardziej amerykańskie - plastikowe pomalowane super chromem od Gunziaka. Chlapacze były zamontowane tylko do przymiarki, a teraz są już na stałe. Umyłem też ramę bo jak było widać na poprzedniej fotce po długiej przerwie było jeszcze sporo kurzu. Natomiast dzisiaj w Keniu przybyło trochę lampek i tablica rejestracyjna (blaszka + kalkomania): W naczepie również zamontowałem tablicę i jak mniemam tymczasowo chlapacze, a może zostaną na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 7 Stycznia 2010 Share Napisano 7 Stycznia 2010 Sorry, że się tak ciągle wtrącam, ale jeszcze moim zdaniem z tyłu na tej belce by pasowała taka listwa czerwono-biała jak na poprzednich zdjęciach oryginału ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi