Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 44 minuty temu, czesiek napisał: A nazywanie Cię owieczką gały wcale nie przyszło mi tak łatwo. Sam sobie na to zasłużyłeś chwaląc wszystko co on zrobi i powie beż żadnego zajaknięcia Nie ma znaczenia, czy kogoś złośliwie krytykuje, czy maluje swa butelkę, to wszystko jest chwalone i oklaskiwane, niemal uwielbiane, bo to gała powiedział czy zrobił. Dlatego nazwałem cię jego owieczką (paru innych zresztą również się doń zalicza) i zdania nie zmienię, zanim Ty nie zmienisz swego postępowania Czesiek, padłem. Ochłoń, przeczytaj jeszcze raz.. kolegów popytaj.. czy to brzmi jak tekst dojrzałego faceta. I tak oto nagonka wrednych owiec po raz kolejny uczciwego modelarza przegoniła z Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 O kurde ale dyskusja, a było mi siedzieć cicho... Dla rozładowania atmosfery filmik o malowaniu pędzlem https://www.youtube.com/watch?v=BitmaECqO30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Beee, bee. Obejrzałem. Chłop nie maluje tylko szpachluje model gęstą olejną a potem ją ściera pędzlami i szmatami i poleruje. Zauważyć warto, że o ile na płaskim skrzydle 1/32 ratuje go to rozcieranie, to ciekaw jestem jak by to wyglądało na Huncie w 1/700, np. na 4 calówce z blaszek od Flyhawka Dla ludzi o mocnych nerwach ujęcie z filmu : Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Bardzo na miejscu filmik Hans jesteś ciekawy? masz hunta 1/700 to się możesz zaspokoć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 12 Kwietnia 2019 Share Napisano 12 Kwietnia 2019 Czesiek tym razem zabiłeś mnie na amen. Ja Cię tylko proszę żebyś znowu nie oTHodzil z foruma, bo takiej rozrywki jak Twoje posty to nie funduje nawet Monty Python Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agillus68 Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Witajcie, Widzę,że zeszliście z tematu. Jak chcesz najlepsze Yamato w 700 setce to tylko Pit Road. https://www.1999.co.jp/eng/10486912 Model niestety dostępny już tylko na ebayu. Ale można jeszcze kupić wersje z początku roku, albo Musaschi. Model drogi, ale pytałeś o najlepszy to podsyłam. Do modelu jest też piękny zestaw waloryzacyjny z Ship Yard Works: https://www.hobbyeasy.com/en/data/vap5iw1mcumhxp72plsb.html Pozdrawiam Agillus68 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 (edytowane) Pit Road faktycznie podniósł poprzeczkę. Nie czytałem recenzji ale po wypraskach patrząc to chyba załatwił konkurencję. Na Ebay chcą za niego od 80 do ponad 100 dolarów (link). Tego zestawu Shipyarda trudno będzie znaleźć - trzeba pokopać. Mnie się nie udało. Ale sam PIt Road też robi do niego dodatki. Ich zestaw też ma pokład, lufy i tonę blach. http://www.sealmodel.com/product_details.php?item_id=6101 http://www.sealmodel.com/product_details.php?item_id=6102 Żeby nie było że znowu linki dajemy "nie takie, że brak i w ogóle" to dałem takie z "in stock" . Cena konkurencyjna nawet uwzględniając przesyłkę Edytowane 13 Kwietnia 2019 przez Super_Hans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudyhunter Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Piękny jest! Co prawda cena dość spora, ale za taką jakość i detale, myślę ze jest wart swojej ceny. Link że zdjęciami modelu, ale nie wiem, czy model jest nadal w miejscu, gdzie były robione foty https://imodeler.com/2018/12/1-700-ijn-yamato-1945-pit-road/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super_Hans Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Ehh.. Mieć tyle czasu i w portfelu w jego wieku.. Na zdjęciu ten Hui to jakieś liceum.. Bardzo ładny ulep. Żywy, dzięki temu malowaniu. Co ciekawe autor pisze: I applied fading skill to ships. It’s a little awkward because it’s my first attempt, but I think it will improve a little bit in the future Odważnie podszedł do tematu. I dobrze. Co prawda gdzieniegdzie nadbudowki "wiszą" nad pokladem trochę.. No ale to forum zagraniczne.. Tam nie ma jadu i złych owiec które by napisały że szpary ma szerokie jak przesmyk Surigao.. Model pit Road zdecydowanie bije konkurencję. Gdyby choć trochę bardziej jajec mi się podobał.. Hmm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
taltos1 Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Godzinę temu, Super_Hans napisał: Model pit Road zdecydowanie bije konkurencję. Dokładnie i pewnie tylko patrzeć jak wyda go Trumpek, te firmy są związane ze sobą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 13 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2019 W dniu 10.04.2019 o 12:50, Super_Hans napisał: Forest, piszesz, że nie wszystkie elementy da się pokryć aero.. Jakieś przykłady? Bez złośliwości pytam. W japonce pędzla używam tylko do weatheringu. Najdrobniesze blaszki i zakamarki są pryskane. Większość osobno lub po maskowaniu. Kurde, może źle się wyraziłem, skrót myślowy poparty alkoholem daje takie efekty Oczywiście, da się, ale często gęsto łatwiej jest coś machnąć pędzlem, niż pierniczyć się z maskowaniem, zrywanie, podmalówkami, etc. Jak najbardziej masz rację, nowoczesne narzędzia są niezrównaną pomocą, ale też nie zrobią roboty za nas. Nie jeden model można skopać, bo nie umie się podmalówek zrobić Kiri doczeka się galerii, zapewne razem z Fuso i Hyugą, ale proszę jeszcze o chwilę cierpliwości Agillus, dzięki serdeczne za cynk, rozejrzę się Panowie, PAX! Naprawdę aż żal ściska wiadomą cześć ciała, jak to czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Si vis pacem, para bellum 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unicaunica Napisano 13 Kwietnia 2019 Share Napisano 13 Kwietnia 2019 Gała uzależniasz się od royal navy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 14 Kwietnia 2019 Share Napisano 14 Kwietnia 2019 Te ćFoki tylko wymorzystujOM Starą, dobrą, rzymską zasadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 15 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2019 Hmm, ciekawy pomysł, model do złożenia praktycznie dla każdego, chociaż niektóre elementy aż się proszą o natychmiastową utylizację, zwłaszcza samoloty, elementy masztu głównego, maszt dźwigu, potrójnie sprężone działka, zarówno w otwartych, jak i zakrytych stanowiskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlito Napisano 1 Grudnia 2019 Share Napisano 1 Grudnia 2019 Cześć, podbiję temat... Mając budżet 300 PLN chcę zrobić sobie Musashi, najlepiej z pełnym kadłubem. Średnio mi idzie współpraca z blaszkami... Czy Fujimi z pełnym kadłubem, lufami i blaszką od Eduarda będzie najlepszym rozwiązaniem? Czy lekko naciągnąć budżet lepiej Pit Road prosto z pudła i dodać tylko relingi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysztek92 Napisano 6 Grudnia 2019 Share Napisano 6 Grudnia 2019 Witam Też za jakiś czas będę stał przed podobnym wyborem Narazie moge wspomóc filmikiem w którym są porównywane Fujimi, Aoshima i Pit-Road (jest jeszcze jeden filmik na kanale) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krysztek92 Napisano 25 Czerwca 2020 Share Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) I przyszedł czas żeby coś wybrać. Mogę zapytać co wybraliście? Ja myślę o Fujim FUJ46073, ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Krysztek92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi