Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Cześć. Piasty wycinałem skalpelem. Najpierw wokoło piasty, przejechałem z jednej strony, a następnie z drugiej. Później tylko lekko przekrzywiłem i same wypadły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 super to wygldąda ale zrób w nim super single i bezie znacznie lepiej wizualnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Dzięki Edler No tylko musiał bym dokupić opony, żeby zrobić Super Single. A teraz zdjęcia jak się to mniej więcej prezentuję, po skróceniu piast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Witaj. Kawał dobrej roboty . Mógłbyś mi powiedzieć o ile skracałeś tą część osi na której są założone felgi i o ile skróciłeś piastę?. Z góry dziękuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Dzięki wielkie. Oś sktóciłem tak, żeby wystawała ok 2mm poza pierwszą felgę. A piasta miała 12mm, skruciłem ją o 4mm. Stosowałem się do triku który jest opisany w linku kilka postów wcześniej. Tam to jest wszystko dokładnie opisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Men dasz jeszcze raz tego link do skracania piast bo nie moge znaleźć mennnnn xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Proszę bardzo. http://www.lkw-urbanski.com/proste_przerobki1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Witam. Felgi otrzymały już kolor. Oraz niektóre przewody, lecz jeszcze brak pomalowanych łączeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naman Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 farbka na felach ladna a mozesz dradzic co to za lakierek i jakiej firmy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 farbka na felach ladna a mozesz dradzic co to za lakierek i jakiej firmy?? Dziękuję. Jest to Farbka Model Master, kolor Silver. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 jawkers Malowałeś alcadem, czy innym specyfikiem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 27 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 27 Marca 2008 Nie to nie Alclad, to jest srebrna emalia, z Model Mastera. Jutro już będą zdjęcia gotowych kół, zamontowanych w samochodzie. Niemogę się doczekać, jestem ciekaw jak to będzie wyglądało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 27 Marca 2008 Share Napisano 27 Marca 2008 Jutro już będą zdjęcia gotowych kół, zamontowanych w samochodzie. Niemogę się doczekać, jestem ciekaw jak to będzie wyglądało. jawkers to jest właśnie to co tygryski lubią najbardziej... PRZYMIARKA Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2008 Witam. Tak jak pisałem wstawiam zdjęcia gotowych kół tylnych. Poziomy zbiornik. Powoli uzupełniam cały silnik. W środe odbiorę w modelarskim opony z Italeri, więc spróbuję zrobić Super Single. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Kółeczka są a na zbiorniku paliwa przydało by sie trochę szpachli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 Swoją drogą fajnie to wygląda... jak wgniecenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zwir3k Napisano 28 Marca 2008 Share Napisano 28 Marca 2008 WCZORAJ mój tatusie podpatrywał ze mną jak ci idzie i stwierdził jeden błąd...Ponać pokrywa akumulatorów zawsze jest czarna :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 28 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 28 Marca 2008 Witam. Dzięki panowie , a z tym zbiornikiem to będzie on zasłonięty, choć może to poprawie. Zwir3k wielkie dla Taty, ale już niebędę nic robił z tą pokrywą ponieważ jest już wklejona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2008 Witam. Dzisiaj dokończyłem przednie koła. Silnik otrzymał już wszystkie elementy. Wydech, też już jest. Całość. Pomalowałem kliny w kolorze ramy. Siodło też pomalowane w kolorze ramy. Korek wlewu paliwa. Postanowiłem, że błotniki będą pomalowane czarnym połyskiem. I najwwąniejsze. Mam pytanie w sprawie zbiornika paliwa. Jeżeli listwa między osiowa jest założona (niezabardzo wiem jak się ten element nazywa), to patrząc na pojazd z boku, zbiornik paliwa jest schowany i go nie widać, czy jest wyżej niż górna krawędz tej listwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 Ładnie się rama prezentuje, prace postępują nieźle. Z tą listwą, to pewno Ci chodzi o osłony boczne (międzyosiowe). Ja nie mam Volva, więc nie wiem, bo to zależy od modelu. Czasem osłony zakrywają całość (np. w Actrosie), a czasem są nieco węższe i widać np. spód zbiornika (tak mam w Magni). Poszukaj zdjęć na Forum jakiegoś Volva. Niektórzy rezygnują z osłon bocznych, bo zasłaniają one dokładnie wszystko, z czym się tak bawimy na ramie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 No to tak , kliny powinny być żółte ( ale jak wolisz ) , pamietaj aby usmolić siodło . Nadkola fajniej by wyglądały w czarnym macie , fajne koła , Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2008 Dzięki Jarku, poszukam zdjęć. Kruger kliny jak by były żółte, to by nie pasowały w tym modelu, a nadkola najpierw miały być pomalowane matem, lecz zmieniłem zdanie, ponieważ pomyślałem, że producent Yamaha nie zamówił by tanich nadkoli tylko jakieś lepsze pomalowane w kolorze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 jawkers klin pomalowany na żółto będzie wyglądał lepiej i bardziej naturalnie. Zostaw środkową wytłoczkę w kolorze ramy (imitacja uchwytu na klin), a resztę - górę i dół na żółto. Klin nie jest częścią ramy i może być w innym kolorze. To nie zepsuje efektu, a wręcz sprawi, że będzie wyglądać jak w realu. Może bywają w innych kolorach (kliny), ale ja widuję raczej tylko żółte. To oczywiście tylko sugestia, od Ciebie tylko zależy, na jakie malowanie się zdecydujesz w Twoim modelu Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 29 Marca 2008 Share Napisano 29 Marca 2008 To może ja tak z boczku, bo z boczku, ale przyłączę się do sugestii Jarka, a teraz biorę się za model. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Marca 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 29 Marca 2008 Dobrze, skorzystam z waszych rad. Jutro popracuję nad tym, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi