eKrystian Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Bo są źle sklejone Kruger ma racje.To co z tyłu przykleiłeś do felgi powinno pójść z przodu w instrukcji pewnie jakiś błąd jest. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 5 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Panowie ja już nie wiem nic. Narazie tak zostawię, a czy jest dobrze, czy źle okarze się w praniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Kwietnia 2008 Share Napisano 5 Kwietnia 2008 Początkowo myślałem, że felga jest z wywiniętym rantem ale teraz dokładniej się przyjrzałem jej a także porównałem z kołami w mojej naczepie. Faktycznie w instrukcji jest błąd, pierścień powinno się przykleić od zewnętrznej strony tarczy koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 jawkers zobacz na zdjęciu poniżej jak jest, zdjęcia jest wykonane przez adize myślę, że się nie obrazi że pokazałem. *Kliknij aby powiększyć Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 jawkers zobacz na zdjęciu poniżej jak jest, zdjęcia jest wykonane przez adize myślę, że się nie obrazi że pokazałem. hehe , nie, nie obrażę się I dobrze, że dodałeś to zdjęcie, bo skłoniło mnie to do zajrzenia w instrukcję. I oto co zobaczyłam: A więc jawkers, tak jak mówi tornado w Twojej instrukcji jest błąd i pierścień powinien być przymocowany po zewnętrznej stronie koła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Witam. Dzięki koleżanko i wam koledzy Tylko teraz mam wielki problem, a mianowicie nie wiem jak odkleić od siebie te dwa elementy, ponieważ przykleiłem je Super Glue. Czy Debonder jakoś reaguje na plastik, rozpuszcza itp.? A jak nie to będę zmuszony wystawić ogłoszenie, o kupnie felg do naczepy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Czy Debonder jakoś reaguje na plastik, rozpuszcza itp.? Ani tknie! Debonder momentalnie żre farbę, chromy i wszystko, ale gołego plastiku nie rusza ni w ząb - nawet przy mocnym tarciu. Zapuść krople na łączenie, odczekaj, poruszaj, zapuść znów i powinno puścić. Edit: Noooo jaaa, tysięczny post:( Ale ze mnie spamer:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Dzięki Reggy No ale nie mam jeszcze Debondera, a koła nie dawały mi spokoju, postanowiłem się nimi zająć na własną rekę i udało się. W walce z kołami, ucierpiał tylko palec. Tak to jest, jak się pierwszy raz skleja naczepę. Tak się teraz prezentują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 6 Kwietnia 2008 Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Teraz jest tak jak należy dobrze, że Ci się nie połamały te obręcze przy odklejaniu. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 6 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 6 Kwietnia 2008 Kolejne fotki dzisiejszych postępów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Witam. Postanowiłem sprawdzić, czy sprzedawca w sklepie miał racje w sprawie sprayu koloru srebrnego. I okazało się, że ma racje. Dostosowałem się także do instrukcji, na której jest napisane, że w przypadku lakieru srebrnego należy po 30min. nałożyć lakier bezbarwny. Tak też zrobiłem, a oto efekt. Powiem jeszcze, że jestem bardzo zadowolony z efektu. Wnętrze otrzymało kolor szary. Nadkola, kolor czarny. A tak prezentuje się na dzisiaj model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 No i świetnie , kolorek bardzo ładny srebrny , przymiarka fajnie wygląda , pokaż jak tam z fotelami idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redline Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Rzeczywiście kolor super. Ładnie równo nałorzone i to się chwali kolego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Gratulacje - kolorek miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
konrad1 Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Bardzo mi się kolorek podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciechu Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Kolego efekt jest naprawde niesamowity tego lakieru. A jakiej firmy masz te spraye? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 7 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Spraye są z Motipa. Na szczęście nie zrobił się z tego szary, bo jak by wystąpiła taka reakcja jak w farbkach modelarskich to bym się załamał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Kwietnia 2008 Share Napisano 7 Kwietnia 2008 Spraye są z Motipa. Na szczęście nie zrobił się z tego szary Bo jak by nie było są to farby/lakiery samochodowe, a kolorek ładnie wyszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Witam. Pomalowałem belki w naczepie i zostało jeszcze wypełnienie płsakich prostokontów. Zastanawiam się czy to maskować, czy poprostu prosto z aerografu prysnąć, niewiem jak to będzie wyglądało. Poduszki pomalowałem matem. Grill trż otrzymał mat. Pomalowane wycieraczki Oraz spód podłogi. Tylne osie, też pomalowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Wszystko pięknie ładnie Jawkers, tylko czemu z poduszek w zawieszeniu usunąłeś szwy po formach, ale już na samym zawieszeniu nie A tak to czekam na ciąg dalszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Gril pół mat kolego prosze !! Tunel ładny się udał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Gril miałem zamiar zrobić matowy, ale półmat też może być, tylko muszę kupić lakier. Dalsze efekty dzisiaeszego dnia. Spód naczepy już pomalowany. A także naczepa uzyskała swój kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 8 Kwietnia 2008 Share Napisano 8 Kwietnia 2008 chyba wszstko zostalo powiedziane.moze nie ładnie to zabrzmi ale jak dalej tak bedziesz malował to bedzie naprawde zajebisty model...doczekac sie nie moge efektu koncowego..pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 8 Kwietnia 2008 Autor Super Moderator Share Napisano 8 Kwietnia 2008 Jonnym, spokojnie napewno się doczekasz efektu końcowego, choć troszke jeszcze musisz poczekać. Zapomniałem wcześniej napisać, że producent nie postarał się z wykonaniem tylnych świateł w naczepie. Światła imitują plastikowe prostokąty z wypustkami. Będę chciał dorobić szklane osłonki pomalowane według schematu producenta, także niżej położone trójkąty. Czy w każdej naczepie Italeri tak jest, czy tylko w tej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adize Napisano 9 Kwietnia 2008 Share Napisano 9 Kwietnia 2008 W mojej naczepie Sunshield też tak było - jednak ja pomalowałam te "światełka" od razu na kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi