Przemek R Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Witam, na warsztacie nowy model Zvezdy , mam nadziej ze uda mi się go ukończyć z wasza pomocą IN BOX : https://www.mojehobby.pl/products/Multiple-Rocket-Launcher-BM-21-Grad.html Wieczorem powinny być pierwsze zdjęcia Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Czy z tego GRADA da się zrobić polską wersję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 13 minut temu, Taki Jeden napisał: Czy z tego GRADA da się zrobić polską wersję ? Nie, Zvezda ma podwozie od URAL'a-4320, Wojsko Polskie używa Gradów na podwoziu URAL'a-375D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Taki Jeden Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 To z jakiego zestawu można zrobić polską wersję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 https://www.mojehobby.pl/products/BM-21-Grad-16081346.html https://www.mojehobby.pl/products/BM-21-Grad-Multiple-launch-rocket-system.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 21 Kwietnia 2019 Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Ciężarówka składa się sama, więc z gradem pewnie też nie będzie problemu, ja zasiadam i kibicuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 21 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2019 Pierwsze zdjęcia z montażu silnika : Cześć złożona na sucho jutro lakierowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2019 Witam, mając chwile czasu i brak farb złożyłem ramę Mam pytanie co od koloru części opisanej 9a (to chyba turbosprężarka) : Jaki powinna mieć kolor bo nie jest opisany w instrukcji ? Pozdrawiam Przemke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adams M1A1 Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Wygląda na to że powinna być jak cały silnik w kolorze metaliczno-alumniniowym : https://en.wheelsage.org/ural/4320/31_1/pictures/rqt0pq/ W innych silnikach np. John Deere czy Perkins są w kolorze ciemny metalic ( nazwałbym "dark iron"). Pozdr. A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 26 Kwietnia 2019 Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Niby też mam Grada, niby też na podwoziu Urala 4320 ale tak paczę, paczę i wszystko na razie mam inne. Silnik, chłodnica, turbo, skrzynia biegów, rama no zupełnie dwa różne modele. To jak to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2019 Znalazłem takie zdjęcie silnika i tu widać ze jest w kolorze aluminium : Lubie modele Zvezdy ale tu z instrukcji wynika ze wsio ma być czarne :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 27 Kwietnia 2019 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2019 Witam, dzień wolny i rama prawie gotowa : , Pozdrwaiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 W dniu 26.04.2019 o 15:39, Przemek Przybulewski napisał: Niby też mam Grada, niby też na podwoziu Urala 4320 ale tak paczę, paczę i wszystko na razie mam inne. Silnik, chłodnica, turbo, skrzynia biegów, rama no zupełnie dwa różne modele. To jak to jest? Patrzę na model Zvezdy i widzę, że malowania są na 2017 rok, możliwe że jest to najnowsza zmodernizowana lekko wersja Grada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 28 Kwietnia 2019 Share Napisano 28 Kwietnia 2019 Turbo sprężarka jak w nówce lub rzadko odpalana to kolor silnika albo czarna jak myśmy malowali w innych wozacy . Po poligonie to łapała ciekawe kolory brązu ,pomarańczowe lub przegrzanej stali zależy czy była odlewana czy spawana pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnaQ Napisano 29 Kwietnia 2019 Share Napisano 29 Kwietnia 2019 Tu masz zdjęcia takiego silnika w stanie "funkiel-nówka": ... a tutaj już troszkę przechodzony, ze skorodowanymi kolektorami i turbiną: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 20 Maja 2019 Autor Share Napisano 20 Maja 2019 Witam, dzięki za zdjęcie silnika wile mi wyjaśniło Mając chwile pomalowałem drobnice i ramę : Teraz wash i poskładam to od kupy , mam też pytanie o ramę ? Chciałbym ją jakoś ożywić zastanawiałem się nad washem ale chyba nie będzie to dobrze wyglądało Może macie jakiś pomysł Pozdrawima Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 14 Czerwca 2019 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2019 Witam, tak prezentuje się model na chwile obecną : Jak zawsze czekam na komentarze Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pomidor Napisano 14 Czerwca 2019 Share Napisano 14 Czerwca 2019 sprawdź ułożenie bieżnika na poszczególnych kołach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 23 Lipca 2019 Autor Share Napisano 23 Lipca 2019 NA kilku zdjęciach postęp z prac : Jak zawsze oczekuje na komentarze Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal0281 Napisano 24 Lipca 2019 Share Napisano 24 Lipca 2019 Poszlo cos do przodu, ale chetnie bym zobaczyl juz calosc, ciekawy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 3 godziny temu, michal0281 napisał: Poszlo cos do przodu, ale chetnie bym zobaczyl juz calosc, ciekawy model. Walczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 19 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Witam, kilka zdjęć z prac wykonanych przy modelu : Zostało kilka pierdołek do pomalowania (światła , lampy i inne drobiazgi ) , mam pytanie odnośnie kół. Są wykonane z gumy i zastanawiam się czy jest sen je lakierować ??? Nie wiem też jakiej farby ewentualnie użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OLO Napisano 19 Sierpnia 2019 Share Napisano 19 Sierpnia 2019 Nie wiem jak te się zachowają ale inne gumy lubią rozpuścić plastik , więc bezpieczniej pokryć je jakimś posiadanym podkładem a potem odcienie szarości i coś takiego jak buff tamiyi pozdrawiam OLO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi