Przemek Przybulewski Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 56 minut temu, bazylms napisał: Ciągnik ubrudzony jest ok. Przyczepa to inna sprawa, ale tu trzeba jeszcze ładunek uwzględnić. Dzięki. Naczepy niewiele będzie widać - Puma sporo zasłania. 8 minut temu, bulik58 napisał: Doszly fotki? Nie, nic nie dostałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 14 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 14 Kwietnia 2020 18 minut temu, bulik58 napisał: wysylalem je na pprzybulewski@tlen.pl , bez nawiasow , czyto moze byc powod?? 6 minut temu, bulik58 napisał: chyba ze wina lezy po stronie wielkosci zdjec ? jutro sprobuje jeszcze raz Adres się zgadza. A ile to zajmowało? Może wysyłaj jakoś pojedynczo lub po kilka - tlen ostatnio dziwnie działa. Ja dizsiaj też wysyłałem maila z załącznikiem 10MB i nie przeszło - znaczy się mail dotarł ale bez załącznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 15 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2020 12 minut temu, bulik58 napisał: Przed 30.min wyslalem powtornie , pojedynczo powinno dojsc , adres mailowy bedzie nie krajowy Tak, pierwsze dostałem. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 16 godzin temu, bulik58 napisał: Oszczedz waszmosc i potwierdz ze doszly wszystkie Hej, mam 4 fotki Tyle było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Pomaga, pomaga. Zamówiłem i czekam na łańcuszki. Nie mogłem znaleźć haków, to sobie właśnie drukuję. Za parę dni dam jakiś update. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Haki w różnych wielkościach od 4 do 8mm co 0,5mm I przymiarka do łańcucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 16 minut temu, bulik58 napisał: czy beda w sprzedazy? Dzięki. Nie planowałem - a chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 5 minut temu, Przemek Przybulewski napisał: Dzięki. Nie planowałem - a chcesz? Ja też chcę! Gdyby był jeszcze 3 mm to już była by bajka..! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 16 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2020 49 minut temu, bulik58 napisał: Pomaga, pomaga - jesli beda potrzebne nastepne to nie ma problemu.niezaleznie od pojazdu uzbieralo mi sie ich juz ponad 21, ale tysiecy , jest z czego wybierac. Porownywalem zdjecia oryginalu z modelem i zastanawiaja mnie te 2 podwojne kawalki drzewa umieszczone na przedniej czesci naczepy. Na jednym ze zdjec widac je obok zwisajacych lancuchow , oryginalne wydaja sie byc krotsze , choc moze to byc zludzenie. A co nastepne planujesz , moze Oskosh M1070 + naczepa , lub ostatni wypust Trumpka HEMMT + naczepa. Ale mnie wyczułeś, właśnie oderwałem te plastiki z modelu i dorabiam z patyczków po kawie z MCD. Jeśli chodzi o tego typu to myślałem o MAZie-537 z T-64 na pokładzie. Mam jeszcze chińskiego HY473, 50 tonowy. No of kors M1070 i M983A2 z naczepą. No i KZKT Rusisch 54 minuty temu, mandrivecs napisał: Ja też chcę! Gdyby był jeszcze 3 mm to już była by bajka..! Mogę i 3mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halset Napisano 16 Kwietnia 2020 Share Napisano 16 Kwietnia 2020 Haki wyglądają nieźle. Z jakiej drukarki korzystasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 17 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2020 42 minuty temu, bulik58 napisał: Jeśli chodzi o tego typu to myślałem o MAZie-537 z T-64 na pokładzie. Mam jeszcze chińskiego HY473, 50 tonowy. No of kors M1070 i M983A2 z naczepą. No i KZKT Rusisch zamieniles jakas hale w modelarnie? jesli chodzi o ten pierwszy zestaw to planujesz Maza z T-64 BV? Nie, mam T-64 mod 1984. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 18 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2020 (edytowane) Zrobiłem sobie „coś” I łańcuchy z hakami, wzorując się na zdjęciu oryginału: To „coś” jest rzucone w koszu (2 sztuki) z 3 łańcuchami. A dwa cosie są zawieszone: Zrobiłem imitacje śrub rzymskich i przymocowałem Pume, teraz troche podmalować: No i zamocowałem najazdy: Zapomniałem o przymiarce: Musze chyba jednak zrobić piach bo koła są tak nierówne, że na asfalcie śmiesznie by to wyglądało. Edytowane 18 Kwietnia 2020 przez Przemek Przybulewski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 19 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2020 14 godzin temu, bulik58 napisał: No teraz to zes pan zaszalal super wyglad z tym czyms. Duzo zyskal zestaw na wygladzie, a moze zamiast piachu kawalek lesnej/polnej drogi prowadzacej na/z poligonu, ze szlabanem na ktorym wisi okragly/kwadratowy znak ostrzegawczy ,, Truppenubungsplatz Munster,, w tej miejscowosci oprocz muzeum jest rownierz szkola wojsk pancernych Bundeswehry ktora ma wlasnie Pumy na stanie. Dzięki. Właśnie o polnej drodze myślałem. Co do szlabanu - to marne szanse - zestaw pod takim kątem to około 57-58cm a podstawka ma 60cm. Nawet jakbym na maxa przesunął w jedną stronę to przód pojazdu praktycznie dotykał by szlabanu. Choć jest to fajna koncepcja. Zrobię pewnie drewniane słupki na poboczu, znalazłem jakąś fotkę jak szukałem tego Truppenubungsplatz Munster w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 Bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 19 Kwietnia 2020 Share Napisano 19 Kwietnia 2020 (edytowane) Super ! Te "cosie" przypominają stare konne orczyki . Edytowane 19 Kwietnia 2020 przez Rack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 6 godzin temu, Rack napisał: Te "cosie" przypominają stare konne orczyki . To co nie którym wyjaśnij teraz co to są orczyki (ja akurat wiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rack Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 3 godziny temu, piotrkur napisał: He, he, w dobie wujka google, chyba nie będę sie fatygował . Poza tym, to tylko moję podejrzenia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 (edytowane) Płyty betonowe może? Jeden narożnik z ziemią. https://www.pinterest.es/pin/327214729160938072/ Edytowane 20 Kwietnia 2020 przez Tomek Mroczkowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 20 Kwietnia 2020 Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Tak łopatologicznie to podczepienie konia do wozu (częściowe) ,poniżej-zobrazowanie http://mzch.pl/zbiory2/etnografia/karta.php?id=1466 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 20 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2020 Aleście se wdzięczny temat znaleźli do dywagacji Generalnie, nadal nie mam koncepcji na podstawkę - pierwotna idea poszła w cholerę jak się okazało ile ten cały skład z węglem zajmuje miejsca. Najprawdopodobniej zrobię piaszczystą drogę, drewniane słupki na poboczu i jakieś krzaczory w rowie. 9 godzin temu, Tomek Mroczkowski napisał: Płyty betonowe może? Jeden narożnik z ziemią. https://www.pinterest.es/pin/327214729160938072/ Teł obrazek mi się nie ładuje - tylko miniaturka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 22 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2020 Dobra, czas kończyć projekt. Najpierw ślady i małe poprawki: Dorobiłem słupki (wzorowane na zdjęciu): I zajawka na następny projekt: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 22 Kwietnia 2020 Share Napisano 22 Kwietnia 2020 24 minuty temu, Przemek Przybulewski napisał: I zajawka na następny projekt: Desant morski będziesz robił?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Przybulewski Napisano 23 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2020 22 godziny temu, piotrkur napisał: Desant morski będziesz robił?? Pudło 22 godziny temu, bulik58 napisał: Czyzby rozlozony T-64 na tych zaporach? Też pudło. Kiedyś się wyjaśni. A tymczasem koniec - zastanawiam się czy jakiegoś znaku drogowego nie dodać, ale już mam dosyć. Dodałem inne łańcuchy na naczepę (te na hakach przed samą Pumą) a orczyki i dodatkowe łańcuchy rzuciłem na ciągnik. Dorobiłem przewody hydrauliczne, pomalowałem matem to co się błyszczało i podrapałem jeszcze naczepę. Na podstawce doszły krzaki większe mniejsze i kilka kępek trawy. . . . . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkur Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Rzuć do rowu jakiegoś papiera albo puszkę po piwie lub peta pogniecionego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 23 Kwietnia 2020 Share Napisano 23 Kwietnia 2020 Piękny kolos. Wszystko spójnie gra i buczy - każdy element z osobna i wszystko jako całość można oglądać godzinami. Dla mnie bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi