AstarSeran Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 (edytowane) Czołem, Prezentuję Wam niedawno sklejonego Thunderjeta z Plastyka. Malowany pędzlem farbami olejnymi Revella oraz w niektórych miejscach akrylowymi Humbrola. Model miał być szybkim przerywnikiem dla zabicia czasu, nie przykładałem się do niego prawie w ogóle, ku mojemu zaskoczeniu wyszedł nie najgorzej. Jakość, cóż - jaki jest plastyk każdy wie, tutaj również szału nie było. Z rzeczy, które popsułem - kalki na stateczniku naklejone na odwrót, zorientowałem się już niestety po fakcie, ponadto na ożebrowaniu kabiny farba podciekła mi w kilku miejscach pod taśmę, robiłem co się dało żeby to poprawić, ale w kilku miejscach drobne nierówności mogą być widoczne. Resztę zostawiam Waszej ocenie P.S. Z góry przepraszam za słabe zdjęcie, niestety nie opanowałem do tej pory tej sztuki jak również nie zmajstrowałem sobie specjalnej skrzynki do robienia zdjęć. Edytowane 20 Maja 2019 przez AstarSeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 20 Maja 2019 Share Napisano 20 Maja 2019 Jak na pędzel to całkiem przyzwoicie. Ogólnie schludnie, nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Wyszedł fajnie, ale autor zestawu, powinien się zaczerwienić ze wstydu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 28 Maja 2019 Autor Share Napisano 28 Maja 2019 7 godzin temu, spiton napisał: Wyszedł fajnie, ale autor zestawu, powinien się zaczerwienić ze wstydu... Czemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spiton Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 Zestaw jest bardzo słaby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 28 Maja 2019 Share Napisano 28 Maja 2019 24 minuty temu, spiton napisał: Zestaw jest bardzo słaby Dokładnie,. Wiatrochron to jakaś porażka Jednak podziwiam Kolegę za samozaparcie w budowie tego klamota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 15 godzin temu, abtb napisał: Dokładnie,. Wiatrochron to jakaś porażka A to tak, to się zgodzę. Wiatrochron w jakimś dziwnym kształcie kompletnie nie pasującym do tego jak on wygląda w rzeczywistości i nie przylega nawet do kadłuba (nie jest to aż tak widoczne, dlatego odpuściłem sobie szpachlowanie tych ubytków). Najwięcej problemów sprawiło mi chyba zamontowanie kokpitu w kadłubie bo był sporo za szeroki i połówki nie chciały się zejść, dlatego konieczne było dość mocne zeszlifowanie bocznych krawędzi. Miejsca na montaż tych elementów są ponadto bardzo słabo i nieintuicyjnie zaznaczone, przez co dłuższą chwilę zajęło mi kombinowanie jak to w ogóle włożyć. Model słaby, aczkolwiek sklejałem już gorsze (choćby legendarny już MiG-19 z Plastyka). Macie jeszcze drugie zdjęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solo Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 (edytowane) Dziś już nie zasnę. Edytowane 29 Maja 2019 przez Solo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wachmistrz Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 6 minut temu, AstarSeran napisał: Macie jeszcze drugie zdjęcie. ...Od ciemnej strony Liczbą fotek w tej galerii nie rozpieszczasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Teraz, Wachmistrz napisał: ...Od ciemnej strony Liczbą fotek w tej galerii nie rozpieszczasz... Wiem, próbowałem wstawić kilka na raz ale te zdjęcia mają dość duży rozmiar i limit 5 MB nie pozwala wrzucić dwóch w jednym poście. Mogę popróbować ze zmianą rozdzielczości czy kompresji bo teraz zauważyłem, że jakość tych zdjęć jest i tak znacznie gorsza po zapostowaniu na forum, ale nie mam tego wiele więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Wrzucaj na zewnętrznego hosta, np Flickr.com 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 29 Maja 2019 Super Moderator Share Napisano 29 Maja 2019 Na modelu nie ma wash'a? Słabo wygląda bez wash'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zzz Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 Wątpię, by pomógł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AstarSeran Napisano 29 Maja 2019 Autor Share Napisano 29 Maja 2019 Nie używałem washa, robiłem tylko preshading na powierzchniach sterowych przy pomocy ołówka. W sumie mogę spróbować jak będę miał chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 29 Maja 2019 Share Napisano 29 Maja 2019 W przypadku malowania pędzlem preshadingi się nie sprawdzą, idź w kierunku postshadingu pastelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi