mig Napisano 13 Lipca 2019 Share Napisano 13 Lipca 2019 3 godziny temu, Tazman79 napisał: Trzeba do nich może poprostu napisać Jak znajdę czas to coś im naskrobię na Facebooku To jak już będziesz do nich skrobał to wspomnij też o MiGach-19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Lipca 2019 Autor Share Napisano 13 Lipca 2019 Przymierzyłem statecznik pionowy do kadłuba i nawet szparka jest niewielka :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Lipca 2019 Autor Share Napisano 13 Lipca 2019 7 godzin temu, Tazman79 napisał: Trzeba do nich może poprostu napisać Jak znajdę czas to coś im naskrobię na Facebooku Ja to się cieszę, że Zvezda wypuści chyba nowy model Pe 2 w 1/72. Zrobię naszego :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 Do pomalowania kokpitu użyję mieszankę farb Hataka i Gunze. Zamówiłem też w sklepie Gunze Tire Black z serii H. Dzisiaj zabrałem się za malowanie kół i coś za bardzo nie chciało współpracować z Leveling Thinerem ?. Dopiero po tym fakcie zwróciem uwagę, że to nie jest H tylko jakaś N Acrysion :). W sklepie się chyba pomylili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 Seria N to wodnorozcieńczalne farby akrylowe, dedykowane zdaje się bardziej do malowania pędzlem. Powinny mimo to działać z MLT, ale faktycznie inne serie będą się sprawdzać lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 Ciężko się maluje i zapycha dyszę. Myślałem, że maluję normalną H i byłem zdziwiony :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 14 Lipca 2019 Share Napisano 14 Lipca 2019 Właśnie miałbym prośbę malutką, jak będziesz robił malowanie (zwłaszcza powierzchnie zewnętrzne) pisz co, czym i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 1 godzinę temu, Grzes napisał: Właśnie miałbym prośbę malutką, jak będziesz robił malowanie (zwłaszcza powierzchnie zewnętrzne) pisz co, czym i jak. Grzesiu zapewne będą to farbki Gunze bądż Hataka :). Na pewno napiszę czego dokladnie użyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 14 Lipca 2019 Autor Share Napisano 14 Lipca 2019 Wnętrze silników i koła pomalowane. Kabina też dostaje kolorów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 Kabinka skończona. Za oszklenia i tak za wiele nie będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 21 Lipca 2019 Share Napisano 21 Lipca 2019 4 godziny temu, kowal76 napisał: Kabinka skończona. Za oszklenia i tak za wiele nie będzie widać. Pasy byś jakieś dorobił do tych foteli. Pasy zawsze widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 (edytowane) 22 minuty temu, Fixer napisał: Pasy byś jakieś dorobił do tych foteli. Pasy zawsze widać Chętnie, ale nie mogę ich zobaczyć na zdjęciach. Szukam :). Chyba znalazłem i nie zawsze je widać. Edytowane 21 Lipca 2019 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 Pasy dorobiłem, chociaż na większości zdjęć kokpitów są niewidoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 21 Lipca 2019 Autor Share Napisano 21 Lipca 2019 Kokpit wklejony. Trzeba było trochę delikatnie przyciąć tu i tam , aby się spasował. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 24 Lipca 2019 Autor Share Napisano 24 Lipca 2019 Statecznik pionowy po kilkukrotnym szpachlowaniu i szlifowaniu jest gotowy do połączenia z kadłubem. Udało mi się także zamknąć kadłub. Teraz znowu szpachla, ale tragedii nie ma :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 Wyszlifowałem kadłub, ale trzeba poprawić raz jeszcze szpachlą.. To nie Zvezda ani Tamiya, tylko typowy short run, więc trzeba się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 Zapomniałem, że trzeba zrobić imitację świateł na końcówkach skrzydeł. Zestaw takowych światełek nie przewidział. Wyciąłem z ramki dwa kawałki plastiku, po czym zeszlifowałem je z jednej strony na płasko oraz wywierciłem po płaskiej stronie otworki. W otwory dałem po kropelce farby. Po przyklejeniu oszlifuję do odpowiedniego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 27 Lipca 2019 Autor Share Napisano 27 Lipca 2019 Szkiełka wklejone i teraz trzeba je będzie doprowadzić do odpowiedniego kształtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Jaczek dostał statecznik pionowy. Jest szpara z obydwu stron do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał G. Napisano 30 Lipca 2019 Share Napisano 30 Lipca 2019 Powoli już widać kawał maszyny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 30 Lipca 2019 Autor Share Napisano 30 Lipca 2019 Światełka wyszlifowane i nabrały kształtu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 31 Lipca 2019 Autor Share Napisano 31 Lipca 2019 Szpary pomiędzy statecznikiem a kadłubem zalałem super glue i chyba nawet nie trzeba będzie poprawiać szpachlą. No może minimalnie w niektórych miejscach :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 2 Sierpnia 2019 Share Napisano 2 Sierpnia 2019 Uparty z Ciebie Człowiek. No patrzę patrzę, 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 A czemu uparty ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 3 Sierpnia 2019 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2019 Statecznik poziomy już na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi