BRAVO112 Napisano 8 Lutego 2023 Share Napisano 8 Lutego 2023 a ja polecam Revellowskiego Mastera Mam go juz kilka lat i jestem b. zadowolony Napisalem to i sprawdzilem cene u Revella - i mnie zamurowalo za swoj placilem( ca. 7 lat temu) 259 Eu - obecna cena to 399 - chyba ich wszystkich potegowalo a wiec szukaj jednak czegos innego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 I dziś mój zdechł Adler ad5000 z 2017 r. Po napompowaniu ponownie się zał. i plama na podłodze. Zbiornik przerdzewial na dnie, mimo, że czesto odkręcałem zawór i nic nigdy nie wyleciało. Okazało się, że wokół zaworu zrobił się "kołnierz" z brudu, rdzy kamienia ? I dlatego nigdy nic nie było. Rozumiem, że samej butli nie kupię ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Nie dam sobie głowy uciąć, ale na aliexpress kiedyś widziałem samą butlę ze złączkami, tylko trzeba sprawdzić rozstaw otworów montażowych czy się zgadzają. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 4 Maja 2023 Share Napisano 4 Maja 2023 Znalazłem zbiornik, jutro spróbuję zamówić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pulemiot Napisano 9 Maja 2023 Share Napisano 9 Maja 2023 warto ich zapytać: https://www.aerograf-fengda.pl/pl/searchquery/zbiornik/1/phot/5?url=zbiornik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnrambo Napisano 11 Maja 2023 Share Napisano 11 Maja 2023 Właśnie tam kupiłem, szybka wysyłka, identyczny jak Adler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stormag Napisano 25 Marca Share Napisano 25 Marca Czy macie może pojęcie, jak sprawdzić średnicę zaworu bezpieczeństwa? Da się to wywróżyć ze zdjęcia? Moja sprężarka stała nieużywana bodaj 2 lata, a teraz po uruchomieniu zawór „popuszcza" przy nieco pond 4. barach. Zawór mam oryginalny, z używanego kompresora który zreanimowałem kilka lat temu (na zdjęciu poniżej on, oraz maszyna przed i po odrestaurowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek1003 Napisano 28 Marca Share Napisano 28 Marca Możesz go wyregulować żeby nie popuszczał powietrza nie trzeba go wymieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choina Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października Witam. Planuję kupić kompresor modelarski i zależy mi żeby był jak najcichszy. Czy taki kompresor będzie dobrym wyborem https://erli.pl/produkt/kompresor-wyciszony-airpress-l-6-45-super-silent-8-bar-0-3-km-0-2-kw-36-l-m,150248154?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpP63BhDYARIsAOQkATYgZEnVHpyhdTVWkEuD0iczL9mUlYASx-KvzG-ClJi3pUYlUyK5lsQaArujEALw_wcB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 4 Października Share Napisano 4 Października 4 godziny temu, choina napisał: Witam. Planuję kupić kompresor modelarski i zależy mi żeby był jak najcichszy. Czy taki kompresor będzie dobrym wyborem https://erli.pl/produkt/kompresor-wyciszony-airpress-l-6-45-super-silent-8-bar-0-3-km-0-2-kw-36-l-m,150248154?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpP63BhDYARIsAOQkATYgZEnVHpyhdTVWkEuD0iczL9mUlYASx-KvzG-ClJi3pUYlUyK5lsQaArujEALw_wcB Moim zdaniem tak. Mam bardzo podobny - H&S HTC-30A (ten model https://allegro.pl/oferta/harder-steenbeck-kompresor-htc-30a-40db-optymalny-16113093839) i jest niewiele głośniejszy od lodówki, przez zamknięte drzwi od pokoju praktycznie go nie słychać, a jak włączę wentylator komory, to nawet siedząc przy kompresorze, w ogóle go nie słyszę, bo wentylator skutecznie go zagłusza Dla mnie bardzo ważnym aspektem okazał się dźwięk, jaki następuje przy odprężaniu - miałem wcześniej lodówkowca, w którym za każdym razem odprężnik wydawał taki odgłos jak w starym Autosanie - i za każdym razem mimowolnie podskakiwałem, więc na dłuższą metę nie dało się malować - w obecnym kompresorze ten dźwięk jest tak cichy, że wręcz przyjemny i nie powoduje odruchu ucieczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choina Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października (edytowane) 11 godzin temu, Wojtu204 napisał: Moim zdaniem tak. Mam bardzo podobny - H&S HTC-30A (ten model https://allegro.pl/oferta/harder-steenbeck-kompresor-htc-30a-40db-optymalny-16113093839) i jest niewiele głośniejszy od lodówki, przez zamknięte drzwi od pokoju praktycznie go nie słychać, a jak włączę wentylator komory, to nawet siedząc przy kompresorze, w ogóle go nie słyszę, bo wentylator skutecznie go zagłusza Dla mnie bardzo ważnym aspektem okazał się dźwięk, jaki następuje przy odprężaniu - miałem wcześniej lodówkowca, w którym za każdym razem odprężnik wydawał taki odgłos jak w starym Autosanie - i za każdym razem mimowolnie podskakiwałem, więc na dłuższą metę nie dało się malować - w obecnym kompresorze ten dźwięk jest tak cichy, że wręcz przyjemny i nie powoduje odruchu ucieczki Dzieki za info. Patrząc na wykonanie i cenę warto dołożyć do tego markowego H&S z twojego linku? Rozumiem, że ten który ja podlinkowałem, to typowy Chińczyk i z podzespołami może być różnie. Najtaniej tego AIRPRESS L 6-45 znalazłem za 2160 i nie wiem czy warto dołożyć do H&S. Widzę, że H&S 30 ma większy zbiornik 9L vs 6L i jest cichszy 40db vs 50db. Będę go używał do modeli w skali 1:35 pojazdy i 1:48 lotnictwo Edytowane 5 Października przez choina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtu204 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Godzinę temu, choina napisał: Dzieki za info. Patrząc na wykonanie i cenę warto dołożyć do tego markowego H&S z twojego linku? Rozumiem, że ten który ja podlinkowałem, to typowy Chińczyk i z podzespołami może być różnie. Najtaniej tego AIRPRESS L 6-45 znalazłem za 2160 i nie wiem czy warto dołożyć do H&S. Widzę, że H&S 30 ma większy zbiornik 9L vs 6L i jest cichszy 40db vs 50db. Będę go używał do modeli w skali 1:35 pojazdy i 1:48 lotnictwo Ten który podlinkowałeś nie wygląda na typowego Chińczyka - co więcej, sprężarka z osprzętem wygląda na dokładnie to samo, co w moim H&S, a całość różni się kolorem, wielkością zbiornika i z tego co widzę, dodatkowymi akcesoriami - w H&S mam w zestawie rozdzielenie na dwa aero (trzeba tylko odpowiednie szybkozłączki dokupić), w zestawie też przyszedł dedykowany olej do sprężarki (sama sprężarka jest transportowana na sucho i przed użyciem trzeba ją zalać zgodnie z instrukcją ) - przy zakupie tego Airpres dobrze ustalić, czy dołączają olej, bo koszt 500ml dedykowanego, w moim przypadku, to 120-130PLN. Z ciekawości zmierzyłem telefonicznym "miernikiem" hałas mojego - przy samym kompresorze ok 50-51dBA, około metra od niego to 43-45. Podejrzewam, że ten który podesłałeś będzie miał podobne parametry, choć tu najlepiej, aby wypowiedział się ktoś, kto miał bezpośrednią styczność z tymi kompresorami. Co do wielkości butli - moim zdaniem obie będą wystarczające, choć ta 9l daje niezły zapas czasu zarówno pomiędzy odpaleniami, jak maluję, jak i po wyłączeniu, jak już tylko myję aero Myślę, że obydwie opcje są dobrym wyborem, choć ze względu na zbiornik i ogólną zawartość zestawu skłaniam się jednak ku H&S Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choina Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października Ok. Muszę dopytać w sklepie o ten olej i dzięki jeszcze raz za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 5 Października Share Napisano 5 Października (edytowane) 5 godzin temu, choina napisał: Ok. Muszę dopytać w sklepie o ten olej i dzięki jeszcze raz za pomoc Olej to w kompresorze masz na 100% dodany firmowo 0,5L Butelkę.Te obydwa H&S i ten z Twojego linku to Włoski produkt. Edytowane 5 Października przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi